معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور؛
جهاددانشگاهی بازوی تحقیق و توسعه دولت است

 

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تأکید بر نقش راهبردی جهاددانشگاهی در پیشبرد اهداف توسعه علمی و اقتصادی کشور گفت: این نهاد می‌تواند به‌عنوان بازوی تحقیق و توسعه دولت، ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور را در مسیر مردمی‌سازی اقتصاد و حمایت از تولیدات دانش‌بنیان به کار گیرد.

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر سید حمید پورمحمدی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص علمی و فناورانه جهاددانشگاهی، که صبح امروز (شنبه ۱۰ آبان‌ماه) با حضور دکتر علی منتظری رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از معاونان و مدیران ارشد دو مجموعه در محل سازمان برنامه و بودجه کشور افتتاح شد اظهار کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی موجب می‌شود کارشناسان سازمان برنامه و بودجه شناخت دقیق‌تری از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و قابلیت‌های جهاددانشگاهی به دست آورند تا بتوانند این ظرفیت‌ها را در قالب برنامه‌ریزی و تخصیص بودجه مورد حمایت قرار دهند.

هدف‌گذاری برای حمایت هدفمند از تولیدات دانش‌بنیان

وی با اشاره به حضور معاونان برنامه‌ریزی وزارتخانه‌ها در این نمایشگاه افزود: از بخش‌های متناظر در وزارتخانه‌ها نیز دعوت شده است تا ضمن بازدید از نمایشگاه، در پنل‌های تخصصی با محققان جهاددانشگاهی و کارشناسان سازمان برنامه و بودجه گفت‌وگو کنند و در نهایت تفاهم‌نامه‌هایی برای حمایت هدفمند از تولیدات داخلی به امضا برسد.

دکتر پورمحمدی تأکید کرد: در نتیجه این همکاری‌ها تلاش می‌کنیم منابع مالی کشور به سمت تولیدات داخلی و دانش‌بنیان هدایت شود تا ضمن جلوگیری از واردات بی‌رویه، ارزش‌ افزوده و اشتغال پایدار در کشور ایجاد گردد.

جلوگیری از واردات ۱.۵ میلیارد دلاری در حوزه سلامت

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بازدید از دستاوردها و توانمندی‌های علمی و فناورانه جهاددانشگاهی در این نمایشگاه گفت: بسیاری از فناوری‌های عرضه‌شده در نمایشگاه، جایگزین واردات محصولات خارجی هستند. در حال حاضر برای بسیاری از این اقلام از خارج ارز پرداخت می‌شود، در حالی‌ که تولید آن‌ها در داخل ممکن است. به عنوان نمونه، همکاران ما در حوزه سلامت با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و وزارت بهداشت تفاهمی امضا کرده‌اند که طی سه سال آینده از واردات حدود یک‌ونیم میلیارد دلار کالا جلوگیری شود و تجهیزات مورد نیاز بخش سلامت بومی‌سازی شود.

استفاده از توان داخلی در حوزه‌های انرژی، کشاورزی و صنعت

دکتر پورمحمدی با اشاره به دیگر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: در حوزه‌هایی همچون تولید کود، سم، بذر، آبیاری، انرژی خورشیدی و حتی استخراج نفت، توان علمی و فنی لازم در کشور وجود دارد و باید این توانمندی‌ها را در مسیر توسعه ملی به کار گرفت.

وی افزود: نمایشگاه امروز در واقع یک «مینیاتور از توان علمی کشور» است که نشان می‌دهد دانشمندان و پژوهشگران ایرانی می‌توانند در خدمت اقتصاد ملی باشند.

جهاددانشگاهی، بازوی تحقیق و توسعه دولت

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره نقش جهاددانشگاهی در فرآیند برنامه‌ریزی دولت تصریح کرد: یکی از بازیگران اصلی عرصه تحقیق و توسعه (R&D) دولت، جهاددانشگاهی است. این نهاد می‌تواند نیازهای علمی و فناورانه دولت را در قالب پروژه‌های عملیاتی و کاربردی دنبال کند.

نقش دانش‌بنیان‌ها در رفع ناترازی انرژی

دکتر پورمحمدی با اشاره به یکی از چالش‌های مهم کشور اظهار کرد: در زمینه ناترازی انرژی، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند. یکی از نمونه‌های ارائه‌شده در نمایشگاه، تولید بومی اینورتر برای پنل‌های خورشیدی بود که گامی ارزشمند در جهت صرفه‌جویی انرژی محسوب می‌شود.

همکاری برای بهبود معیشت مردم

وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر نقش این همکاری‌ها در بهبود معیشت خانوارهای کشاورز گفت: حدود چهار میلیون خانوار کشاورز در کشور داریم. اگر نهاده‌هایی مانند سم، کود و بذر با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار آنان قرار گیرد، تولید افزایش می‌یابد و این موضوع به‌طور مستقیم در معیشت مردم اثرگذار خواهد بود.

دکتر پورمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه در تلاش است تا با جهاددانشگاهی تفاهم‌نامه‌هایی برای هدایت هدفمند بودجه‌های پراکنده به سمت تولیدات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی محصولات داخلی تنظیم کند تا نتیجه آن در زندگی مردم نمایان شود.

این نمایشگاه که شامل گزیده‌ای از دستاوردهای شاخص پژوهش، فناوری و نوآوری جهاددانشگاهی در حوزه‌های فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپروری، پزشکی و سلامت، علوم انسانی و اجتماعی و هنر و آموزش است، تا دوشنبه ۱۲ آبان‌ماه در سازمان برنامه و بودجه کشور برپاست.

 

منبع
جهاد دانشگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا