ایجاد نخستین مجتمع نوآوری صنعتی خراسان جنوبی با مشارکت پارک علم و فناوری این استان

 

 

پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اعلام کرد: در تفاهم‌نامه‌ای مشترک، ۱۵ سوله از شهرک‌های صنعتی با اجاره بلندمدت و بهای نیم‌بها در اختیار پارک قرار گرفتند تا نخستین مجتمع نوآوری صنعتی خراسان جنوبی ایجاد شود. این اقدام نقطه آغازی برای پیوند واقعی صنعت و فناوری در استان است.»

به گزارش خبرگزاری سینا، سید علیرضا ذوالفقاری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، در نشست خبری اخیر خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: پارک علم و فناوری خصوصی‌ترین بخش در بدنه دولت است؛ چرا که هیچ مجموعه‌ای در دولت به اندازه پارک با بخش خصوصی در ارتباط مستقیم نیست.

وی با اشاره به ساختار پارک افزود: «ما تنها حدود ۳۰ نفر کادر اداری داریم اما در مقابل، ۲۴۸ شرکت فناور با مجموع ۱۶۰۰ نفر نیروی انسانی در پارک فعال هستند. این ترکیب نشان می‌دهد که پارک، یک مجموعه کوچک و چابک اداری در کنار یک شبکه گسترده خصوصی است.»

به گفته او، مأموریت پارک از ابتدا بر مبنای تسهیل رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شکل گرفته است:«هدف ما تبدیل علم به ثروت است؛ یعنی شرکتی که دانش و ایده دارد، باید بتواند از مسیر پارک به تولید ارزش واقعی برسد.

ذوالفقاری همچنین از اجرای مدل تازه‌ای در ارائه خدمات مشاوره‌ای خبر داد و گفت:«در گذشته، مشاوره‌ها پراکنده و موردی بود اما اکنون با ایجاد پلی‌کلینیک پارک، این خدمات ساختارمند شده است. در این مدل، شرکت‌ها می‌توانند بسته به نیاز خود از مشاوران مالی، حقوقی، تجاری یا فنی بهره‌مند شوند. این ساختار همانند یک درمانگاه تخصصی طراحی شده تا همه خدمات رشد در یک مکان متمرکز باشد.»

وی افزود: تسهیلات پارک نیز به‌صورت هوشمند و هدفمند پرداخت می‌شود. همه شرکت‌ها به وام نیاز ندارند و برای برخی، وام زودهنگام می‌تواند مضر باشد؛ بنابراین شرکت‌ها بسته به شرایط و پس از بررسی های کارشناسی از حمایت و تسهیلات بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی ، پارک خراسان جنوبی نخستین پارک کشور است که توانسته امسال صددرصد تسهیلات تبصره ۱۸ را جذب کند؛ موفقیتی که به گفته او حاصل پیگیری دقیق و نگاه اعتمادمحور میان پارک، بانک‌ها و شرکت‌هاست.

 

زیرساخت‌های نوآوری و گسترش فضای فناورانه استان

ذوالفقاری از گسترش زیرساخت‌های فیزیکی و فناورانه پارک به‌عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ سال جاری یاد کرد و گفت:در حال حاضر سه فضای کار اشتراکی فعال داریم که ظرفیت ۶۲ نفر را دارند و تا پایان آبان‌ماه به بهره‌برداری کامل خواهند رسید.

وی افزود: «در کنار آن، فضای خانه (جایی برای خلاقیت، استعدادپروری، نوآوری و هسته‌سازی) پارک با طراحی مدرن در کمتر از دو ماه تکمیل شد و امروز به مرکزی برای برگزاری رویدادها، نشست‌های تخصصی و دوره‌های آموزشی تبدیل شده است.»

او با اشاره به همکاری با شرکت شهرک‌های صنعتی استان اظهار کرد:«در تفاهم‌نامه‌ای مشترک، ۱۵ سوله از شهرک‌های صنعتی با اجاره بلندمدت و بهای نیم‌بها در اختیار پارک قرار گرفتند تا نخستین مجتمع نوآوری صنعتی خراسان جنوبی ایجاد شود. این اقدام نقطه آغازی برای پیوند واقعی صنعت و فناوری در استان است.»

رئیس پارک علم و فناوری ضمن تشکر از همراهی ارزشمند مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اجرای پروژه‌ای فرهنگی‌–‌فناورانه در قلب میراث جهانی خراسان جنوبی خبر داد و گفت:در بخشی از باغ جهانی اکبریه، نخستین خانه خلاق صنایع فرهنگی و دستی استان در حال احداث است. این پروژه با همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی و با رعایت کامل ضوابط یونسکو اجرا می‌شود.

او ادامه داد: «۵۰۰ مترمربع از فضای باغ به این طرح اختصاص یافته و بیش از ۳۰۰ متر آن برای استقرار شرکت‌های خلاق و کارگاه‌های هنری در نظر گرفته شده است. هدف ما پیوند فناوری با صنایع دستی و میراث فرهنگی است تا تولیدات بومی استان، مسیر تجاری‌سازی و صادرات را طی کنند.»

ذوالفقاری افزود: «در کنار این زیرساخت‌ها، پارک توانست صددرصد اعتبارات تملک دارایی معادل ۳۸ میلیارد تومان را در یکی از سخت‌ترین سال‌های مالی کشور جذب کند؛ موضوعی که بیانگر مدیریت دقیق منابع در این مجموعه است.»

سرمایه‌گذاری برای آینده؛ از مدرسه تابستانی تا هفته نوآوری

رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت تربیت نسل جدید فناوران گفت:«مدرسه تابستانی پارک با هدف پرورش مهارت‌های تفکر خلاق، کار تیمی، بازاریابی و حل مسئله راه‌اندازی شد. این برنامه به‌زودی در قالب کالج پارک علم و فناوری توسعه خواهد یافت.»

او تأکید کرد: «اگر امروز برای دانش‌آموزان سرمایه‌گذاری نکنیم، در آینده از نیروی انسانی خلاق و متخصص محروم خواهیم بود. برای همین، با همکاری مؤسسات همکار، بورسیه کامل برای دانش‌آموزان مستعد اما کم‌برخوردار در نظر گرفته‌ایم تا هیچ استعدادی به دلیل محدودیت مالی از مسیر رشد باز نماند.»

ذوالفقاری افزود: «مدرسه تابستانی به‌صورت مستمر فعال است و ثبت‌نام عمومی‌تر آن از خرداد ۱۴۰۵ آغاز خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود این طرح به یکی از برنامه‌های اثرگذار در تربیت نسل نوآور استان تبدیل شود.»

او در ادامه به برگزاری هفته نوآوری و فناوری خراسان جنوبی در اردیبهشت‌ماه اشاره کرد و گفت: «پیش‌تر هفته پژوهش و فناوری فقط در آذرماه برگزار می‌شد و بخش فناورانه در سایه پژوهش قرار می‌گرفت. برای رفع این کاستی، هفته‌ای مستقل ویژه نوآوری برگزار کردیم که شامل روز سرمایه نوآوری، ۷ کارگاه تخصصی و ۱۸ بازدید دانش‌آموزی از شرکت‌های فناور بود. استقبال گسترده مدارس نشان داد که این برنامه به‌خوبی توانسته فرهنگ فناوری را در میان نسل جوان تقویت کند.»

رئیس پارک در پایان از اجرای واقعی معافیت‌های مالیاتی شرکت‌های فناور برای نخستین‌بار در استان خبر داد و گفت: «این طرح با همکاری نزدیک اداره‌کل امور مالیاتی و تلاش‌های جناب آقای کریمدادی و همکاران محترمشان اجرا شد و نتیجه آن، کاهش هزینه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش انگیزه برای ثبت رسمی شرکت‌ها بود.»

 

منبع
پارک علم و فناوری خراسان جنوبی،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا