به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، محققان کالج کینگ لندن با آنالیز داده های مربوط به دو هزار و 232 جوان 18 تا 19 ساله دریافتند که احتمال خواب کم کیفیت، خستگی در طول روز و ضعف تمرکز در نوجوانانی که احساس تنهایی می کردند، در قیاس با هم سن و سالان آنها که تنها نبودند، بیشتر بود.
از افراد شرکت کننده در این مطالعه چهار سوال برای سنجش میزان احساس تنهایی آنها پرسیده شد و علاوه بر آن، محققان اطلاعاتی در زمینه کیفیت خواب افراد مورد بررسی به دست آورند که از جمله آنها اطلاعاتی در مورد مدت زمان خواب، اختلالات خواب و مدت زمانی بود که طول می کشید تا این افراد به خواب بروند.
حدود 25 تا 30 درصد افراد مورد بررسی گزارش دادند که برخی اوقات احساس تنهایی می کنند و حدود 5 درصد گفتند که اغلب احساس تنهایی می کنند.
تجزیه و تحلیل این داده ها نشان داد که افراد تنها در قیاس با افرادی که احساس تنهایی نداشتند، 10 درصد بیشتر احتمال دارد دچار بدخوابی و یا خواب کم کیفیت باشند و 24 درصد بیشتر احتمال دارد که با خستگی در طول روز و مشکلاتی در رابطه با تمرکز مواجه شوند.
یافته های این مطالعه حتی پس از لحاظ برخی عوامل احتمالی مداخله گر از جمله علائم تشویش، افسردگی و سایر اختلال های سلامت روانی همچنان صادق بود.
گرچه این مطالعه برای بررسی مکانیزم های واقعی ارتباط میان تنهایی و کیفیت ضعیف خواب طراحی نشده بود، اما محققان تئوری هایی در این زمینه دارند؛ برای مثال، به مطالعه های قبلی اشاره می کنند که از وجود ارتباط میان تنهایی و افزایش 'هورمون تنهایی' موسوم به کورتیزول که می تواند به اختلال خواب منجر شود، حکایت دارد.
یافته های این مطالعه به تازگی در مجله Psychological Medicine منتشر شده است.