نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تاکید وزیر راه و شهرسازی بر احیای بافت تاریخی و نوسازی ناوگان برای توسعه گردشگری

 

 

وزیر راه و شهرسازی در نشست مشترک با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بر عجین بودن مأموریت‌های دو وزارتخانه تأکید کرد و خواستار استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و احیای بافت تاریخی در راستای توسعه گردشگری شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، فرزانه صادق در نشست شورای معاونان، مشاوران، مدیران کل ستادی و استانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این وزارتخانه را خانه خود عنوان کرد و گفت: سال‌هاست که فعالیت‌های دو وزارتخانه با یکدیگر عجین شده است.

وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی متعلق به یکایک مردم این سرزمین است، تصریح کرد: میراث فرهنگی بدون هر تعارفی برگه‌های شناسنامه ماست که هویت ما نیز آمیخته با همین تاریخ است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار داشت: در جنگ ۱۲ روزه تفاوت ایران و رژیم صهیونیستی کاملا آشکار شد. به طوری که مردم ایران در زمان شروع جنگ به شهرها و روستاهای زادگاه خود برگشتند و در رژیم صهیونیستی این رویه کاملا متفاوت بود.

صادق با اشاره به موضوع بافت تاریخی نیز گفت: در حالی که مجموع مساحت بافت تاریخی شهری  از پنج درصد تجاوز نمی‌کند، اما در بیان مشکلات شهری از آن به عنوان چالش نام برده می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: سال‌ها تلاش کردیم که بافت تاریخی را از بافت فرسوده جدا کنیم. زیرا باور داریم بافت تاریخی اصالتی است که باید گرته‌برداری و سرزندگی در آن ساری و جاری شود.

وی تاکید کرد: این موارد با نگاه موزه ای انجام نمی شود و نباید شرایط طوری رقم بخورد که با بروز اتفاقات شوم بناها یک به یک از دست بروند.

صادق برای همکاری در تهیه طرح های ویژه و ضوابط و مقررات مرتبط با حوزه فعالیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قول مساعد داد و خواستار تسریع طرح های مشترک توسط آن وزارتخانه به همراه تامین منابع مالی و حمایت از بخش خصوصی شد.

وی با اشاره به اولویت بومگردی و بافت تاریخی بر اهمیت توسعه اقامتگاه گردشگران در این بافت ها تاکید کرد و به عملکرد قابل دفاع و تحول ایجاد شده در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در دولت چهاردهم  اشاره کرد.

صادق با بیان اینکه در حوزه مسکن در کلان شهرها و شهرهای میانی با مشکل مواجه هستیم، گفت: یکی از موضوعات در دست پیگیری، توسعه درونی و میانی است. لذا الحاقات و الزامات باید پشتیبان بافت تاریخی باشند.

وزیر راه و شهرسازی به حق وتو داشتن وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و یادآور شد: ادامه روند پیگیری پرونده ها فقط در صورت موافقت و تایید این وزارتخانه در سامانه، امکان پذیر است.

صادق در بخش  دیگری از سخنانش با اشاره اینکه وزارت راه و شهرسازی ریاست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی هفت کشور را بر عهده دارد، گفت: از ابتدای دولت چهاردهم اجلاس همه این کمیسیون ها با جدیت برگزار شد و یکی از موارد مورد مذاکره در این جلسه حمل و نقل هوایی بود که مستقیم به حوزه گردشگری ربط پیدا می کند.

وزیر راه و شهرسازی به افزایش پروازهای مستقیم کشورهای جمهوری آذربایجان، پاکستان و ارمنستان طی چهار ماه گذشته خبر داد و گفت: در حال پیگیری برای افزایش پروازها و حتی فعالیت ایرالاین‌های این کشورها هستیم.

وی با اشاره به قانونی که میان وزارتخانه های راه و شهرسازی و میراث فرهنگی تنظیم شده است، گفت: خط دریایی گردشگری مسقط به چابهار  از ۲ هفته قبل به صورت آزمایشی فعال شده است. همچنین شاهد افزایش ۲ برابری سفرهای اربعین از بندر خرمشهر به بصره در سفرهای اربعین امسال بودیم.

وی افزود: یکی دیگر از ظرفیت های این قانون، واردات ناوگان اتوبوس مسافربری در بحث گردشگری و کشتی های کروز است که می تواند حجم قابل توجهی از ترافیک جاده ای در نوار ساحلی شمال کشور را به دریا منتقل کند و سازمان بنادر و دریانوردی به صورت تمام قد در کنار شما قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سرمایه گذاران داخلی و خارجی به شدت به ظرفیت های گردشگری ایران واقف هستند، گفت: در حوزه حمل و نقل هوایی و جاده ای باید یک کارگره مشترک در حوزه جاده و ریل و صنعت هوایی تشکیل شود و همانطور که در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری توانستیم گام برداریم در این حوزه هم قدم های بلندی برخواهیم برداشت.

صادق ادامه داد: فرودگاه ها و پایانه ها و ایستگاه‌های قطار و پایانه های مرزی قابلیت این را دارند که مانند موزه، صنایع دستی، جاذبه ها و زیبایی های ایران را برای گردشگران به تصویر بکشند که در این زمینه نیازمند برگزاری جلسه مشترک و هم افزایی است تا تسریع شود.

وی گفت: با وجود همه تحریم ها و محدودیت ها، قلب مردم ایران برای ایران می تپد. لذا اگر برای بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی و سرمایه گذاران تسهیلات فراهم شود این عزیزان به رقم همه مشکلات در ایران سرمایه گذاری خواهند کرد.

 

تسهیل فرآیند صدور مجوز کشتی‌های کروز مسافری در ایران

وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه نشست مشترک با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در جمع خبرنگاران افزود: در زمینه جذب سرمایه‌گذار برای توسعه گردشگری دریایی، وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی تلاش‌های فراوانی برای راه‌اندازی خط کروز در سواحل کشور انجام داده است. ما در وزارت راه و شهرسازی نیز همه تلاش خود را خواهیم کرد تا مجوزهای لازم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن صادر کنیم.

وی بر اهمیت همکاری‌های دو وزارتخانه در راستای توسعه گردشگری و حفظ بافت‌های تاریخی تاکید کرد و از برنامه‌ریزی‌های جدید برای تسهیل گردشگری داخلی و خارجی خبر داد.

صادق در این جلسه که با حضور همکاران دو وزارتخانه برگزار شد، گفت: هدف اصلی ما از تشکیل این نشست، هماهنگی و همکاری نزدیک‌تر با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. در واقع، ماموریت‌های این دو وزارتخانه در زمینه بافت‌های تاریخی و گردشگری، به‌طور مشترک تعریف شده و ما هیچ‌گاه این دو حوزه را جدا از یکدیگر نمی‌بینیم.

وی همچنین تصریح کرد: با همکاری‌های خوبی که تاکنون شکل گرفته است، امیدواریم در آینده نزدیک قدم‌های بلندتری در جهت تسهیل گردشگری داخلی و خارجی برداریم. این همکاری‌ها نه تنها به تسهیل سفر گردشگران داخلی و خارجی کمک خواهد کرد، بلکه به بازگشایی قفل‌های موجود در حوزه‌های مختلف از جمله ناوگان حمل‌ونقل و تجهیزات مرتبط با گردشگری منجر خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی به ویژه بر اهمیت همکاری در زمینه بافت‌های تاریخی تاکید کرد و ادامه داد: توجه ویژه‌ای که از سال‌های گذشته به حفظ و احیای بافت‌های تاریخی کشور شده، باید با سرعت بیشتری ادامه یابد. در این راستا، حفظ بافت‌های تاریخی باید همراه با حفظ سرزندگی و زندگی در این مناطق باشد تا هویت و اصالت کشور ایران به درستی شناخته شود.

صادق در پایان اظهار امیدواری کرد که با همکاری‌های مستمر و حمایت‌های همه‌جانبه، صنعت گردشگری کشور ایران در عرصه جهانی بدرخشد و به یک مقصد محبوب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

خروج از نسخه موبایل