نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

میوه‌های تابستانی را در پاییز مصرف نکنید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یکی از اشتباهات رایج ادامه مصرف میوه‌های تابستانی با طبع سرد در روزهای آغازین پاییز است، در حالی که این خوراکی‌ها با مزاج فصل سازگار نیستند و می‌توانند زمینه ابتلا به بیماری‌ها را افزایش دهند.

دکتر مامک هاشمی افزود: در کنار میوه‌های سرد، نوشیدن آب بسیار خنک که در تابستان رایج بوده است نیز باید به‌تدریج کنار گذاشته شود و جای خود را به نوشیدنی‌های معتدل و گرم بدهد.

وی با بیان اینکه تغییر فصل نیازمند تغییر در عادات غذایی است، تصریح کرد: یکی از اشتباهات رایج ادامه مصرف میوه‌های تابستانی با طبع سرد در روزهای آغازین پاییز است، در حالی که این خوراکی‌ها با مزاج فصل سازگار نیستند و می‌توانند زمینه ابتلا به بیماری‌ها را افزایش دهند. او افزود: در کنار میوه‌های سرد، نوشیدن آب بسیار خنک که در تابستان رایج بوده است نیز باید به‌تدریج کنار گذاشته شود و جای خود را به نوشیدنی‌های معتدل و گرم بدهد.

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: یکی از عادات غذایی نامطلوب در فرهنگ غذایی ایرانیان، مصرف زیاد ترشی در فصل پاییز و زمستان است. از نگاه طب سنتی، ترشی‌ها با مزاج سرد و خشک پاییز در تضاد بوده و مصرف بی‌رویه آن‌ها موجب تضعیف سیستم ایمنی و افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌ها می‌شود. هاشمی تأکید کرد که خانواده‌ها لازم است مصرف ترشی را به حداقل برسانند و به جای آن از خوراکی‌های گرم و متعادل استفاده کنند.

دکتر هاشمی در پایان گفت: طب سنتی بر این باور است که هماهنگی سبک زندگی با تغییرات فصلی، نقشی تعیین‌کننده در ارتقای سلامت دارد. رعایت اصول تغذیه متناسب با مزاج پاییز، پرهیز از خوراکی‌های سرد و ناسازگار، تقویت مصرف غذاهای گرم و مقوی و مراقبت از بدن در برابر تغییرات دمایی می‌تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به بیماری‌های فصلی را کاهش دهد و کیفیت زندگی افراد را در ماه‌های سرد سال ارتقا بخشد.

 

گزارش: فاطمه عزیزی هرمز

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل