نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تولید آب شیرین‌کن‌های حرارتی با بازیابی انرژی‌های اتلاف

 

 

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران موفق به تولید آب شیرین‌کن‌های حرارتی با بازیابی انرژی‌های اتلافی شده‌اند؛ بازیابی انرژی‌های اتلافی سامانه‌های حرارتی، منجر به تولید همزمان برق و آب در مجموعه‌های صنعتی می‌شود.

 

 فرزانه صدقی: شیرین سازی آب و حذف املاح آب‌شور یکی از راهکاری مناسب برای استفاده از آب دریاست؛ راهکاری که می‌تواند مشکل کمبود آب را در همه مناطق کشور را برطرف کند. در حال حاضر پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان نوع یک کشور با طراحی و مهندسی آب شیرین‌کن‌های غشایی (RO, UF, NF)، حرارتی (MED) و هیبرید به‌کمک و رفع این مشکل برآمده‌اند.

امیر هوشنگ نوری، مدیر توسعه بازار مؤسسه بنیان دانش پژوهان  در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: این مجموعه با بیش از 20 سال سابقه در زمینه طراحی، تامین و ساخت، اجرا، راه اندازی و بهره‌برداری از سیستم‌های آب شیرین‌کن و تصفیه آب توانسته است با استفاده از نیروهای نخبه و متخصص و بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا، دستاوردهای مهمی پیرامون «طراحی و اجرا آب شیرین‌کن‌های غشایی (RO, UF, NF)، حرارتی (MED) و هیبرید» به‌دست‌آورد.

از سایر موفقیت‌های موسسه بنیان دانش پژوهان می‌توان به دست‌یابی به دانش فنی «ترسیم نقشه راه تکنولوژی»، «تولید بومی نانو افزودنی کاهش مصرف سوخت» و بسیاری دیگر از فناوری‌های مدیریتی و تولیدی و راه حل‌های جامع در خصوص رفع کمبود آب اشاره کرد.

وی افزود: در حال حاضر روش‌های متداول جهت نمک زدایی و شیرین سازی آب شامل روش‌های حرارتی MED- TVC، غشایی مانند (RO, UF, NF) و الکترودیالیز است.

نوری اظهارکرد: از جمله توانمندی‌های این مجموعه طراحی و مهندسی آب شیرین‌کن‌های حرارتی MED-TVC و هیبریدی به‌منظور کاهش تلفات انرژی در صنایع مختلف است؛ روش MED-TVC بر مبنای تبخیر و چگالش آب در چندین مرحله در شرایط خلأ است. در روش MED آب‌شور دریا به‌صورت متوالی از یک مخزن بزرگ_که تحت خلأ است عبور می‌کند.

وی ادامه داد: در این مخزن ابتدا بخار با دما و فشار مشخص وارد لوله‌های حرارتی شده و آب دریا در مرحله اولیه به روی این لوله‌ها پاشش شده و تبخیر می‌شود. بخار حاصله از آب دریا در مرحله بعد جهت میعان به سیستم کندانسور هدایت شده و تبدیل به مایع می‌شود. سپس آب وارد مرحله دوم می‌شود. آب‌شور به‌محض ورود به این مرحله با بخار آب موجود تبادل دمایی انجام می‌دهد و به بخار تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آب تولیدی حاصل از این روش نزدیک به آب‌مقطر است. از این رو به‌دلیل نداشتن املاح جهت مصارف صنعتی بسیار مناسب می‌باشد. حتی می‌توان با تکمیل فرایندی ساده، این آب را قابل شرب نیز کرد.

مدیر توسعه بازار این شرکت دانش بنیان گفت: هم اکنون با توجه به ناترازی آب و برق در کشور، استفاده همزمان از تولید آب و برق در سواحل و انتقال آن به سطح کشور می‌تواند از نظر استفاده از آب دریا به‌عنوان منبع بی کران آب اولیه، حداقل تبعات زیست محیطی، وابستگی نداشتن به خارج از کشور؛ استفاده از توان داخلی و بومی، تولید دو محصول برق و آب با استفاده از یک انرژی واحد و استفاده از انرژی اتلافی _ در صنایع کشور اتلاف انرژی به‌شدت زیاد است_ مفید باشد.

وی یادآورشد: با درنظر گرفتن موارد ذکر شده نه‌تنها نیاز کشور به برق مرتفع می‌شود؛ بلکه هزینه تولید آب شرب نیز به‌شدت کاهش می‌یابد.

وی در پایان گفت: با وجود تبلیغات سویی که نسبت به نداشتن تکنولوژی آب شیرین کن در ایران می‌شود اما تکنولوژی‌های آب شیرین کن در ایران از نظر طراحی، مهندسی، ساخت، نصب و راه اندازی در سطح بسیار قابل قبول است؛ انجام پروژه‌های بسیار زیاد در سطح کشور موید  این مطلب است.

خروج از نسخه موبایل