تضعیف عملکرد قلب و رگ‌ها در فضانوردان به دلیل مسافرت فضایی طولانی

به کزارش سیناپرس به نقل  از ایرنا از مدیکال اکسپرس، محققان با بررسی شرایط پزشکی 9 فضانورد زن و مرد که حدود شش ماه در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشتند، دریافتند عملکرد قلب و رگ‌های خونی به شدت تضعیف می‌شود. این مطالعه با مقایسه توانایی ورزش این افراد قبل و پس از مسافرت فضایی نشان می‌دهد ظرفیت ورزش در آنان 30 تا 50 درصد کاهش یافته است. 
این مطالعات نشان می‌دهد مشکلات قلب و عروق فضانوردان هم به دلیل تغییرات عملکرد قلب و هم تغییرات میکروسیرکولاسیون مویرگ هاست. به گردش خون در رگ‌های بسیار کوچک در بافت ها میکروسیرکولاسیون گفته می‌شود.
تابش های فضایی خطرات بسیاری را برای فضانوردان به همراه دارند. کاهش حجم استخوان و عضله، قدرت باروری و پوکی استخوان تنها بخشی از مشکلات جسمی فضانوردان است.
مطالعات محققان دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نشان می دهد احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در فضانوردانی که در ماموریت آپولو به اعماق فضا سفر کرده اند، نسبت به فضانوردان دیگر پنج برابر بیشتر است. این افراد به دلیل سفر به مدارهای عمیق، در مقایسه با فضانوردان دیگر، در معرض بیشترین تابش کیهانی قرار گرفته اند.
نتایج این مطالعه در نشریه Applied Physiology منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا