همکاریهای بینالمللی در صنعت هوایی ایران گسترش مییابد
منوچهر منطقی در خصوص افزایش همکاری های بین المللی در صنعت هوایی، گفت: ظرفیتهـا و توانمندیهـای خاص مانند سـرزمین پهناور و موقعیت ممتاز ژئوپولیتیک، تجربه کسـب توانمندی در طراحی، ساخت و بهرهبرداری از وسایل پرنده، سـابقه طولانی در فعالیتهای هوایی و هوانـوردی و وجـود زیرسـاختهای آزمایشگاهی و فرودگاهی، تجهیزات ناوبری و تعمیـرات و نگهداری، حضور فعال دانشـگاهها و پژوهشـگاههای رده جهانی، نیروی انسـانی مسـتعد، نخبـه و متخصـص، شرایط مناسب برای ایجاد تحرک در روابط تجاری و اقتصادی ایران در این صنعت را در بر داشته است.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: تلاش فعالان صنعت هوایی ایران در حفظ و عدم رکود این صنعت در دوران تحریم نیز منجر شد تا با ایجاد کسب و کارهای وابسته به صنایع بزرگ به خودکفایی در طراحی و تولید محصولات دانشبنیان با سطح فناوری بالا دست یابیم.
به گفته منطقی در حقیقت، فعالان بخش خصوصی کشور با توجه به الزامات و نیازهای ملی در صنعت هوایی ایران، به گسترش فعالیتها و دامنه توسعه قطعات و زیر سیستمهای هوایی پرداخته و با توجه به خودشکوفایی در این شرکتها، صنعت هوایی ایران دارای توانمندی بالفعل و بالقوه درحوزههای مختلف شد.
وی تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان هوایی و هوانوردی که وظیفه سیاستگذاری اجرایی، راهبری، هماهنگی و ایجاد ارتباطات بین دستگاهی لازم در حوزه هوایی و هوانوردی در چارچوب این سند را بر عهده داشته است.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی ادامه داد: سعی کرده ایم با تحلیل راهبردی و کلان صنعت هوایی کشور به بررسی شرایط عرضه و تقاضای فناوریها، محصولات و خدمات تخصصی و عمومی صنعت هوایی پرداخته و بر اساس سیاستگذاری توامان کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت و تمرکز بر بومیسازی سیاستهای حفظ و رشد کسبوکارهای دانشبنیان و علوم هوایی، به ارتقای سطح صنعت بپردازد.
وی همچنین اظهار کرد: به همت این ستاد، موتورهای رشد و سودآوری در بازارهای داخلی و خارجی شرایط لازم را برای کسب و کارهای صنعت هوایی ایران از تمرکز داخلی به سمت فعالیت در منطقه و فعالیت بینالملل سوق داده و زمینهای فراهم کرده است که کسب و کارهای تجاری ایران بتوانند در سطح منطقهای به فعالیت بپردازند.
به گفته منطقی ستاد هوایی و هوانوردی به منظور تحقق این امر و توسعه صنعت هوافضای کشور، با توجه همزمان به فشار فناوری و کشش بازار که جمله الزامات فعالیت در این صنعت است، اقدام به تدوین برنامهای جامع در شرایط پساتحریم، در راستای همکاریهای بینالمللی هوایی و هوانوردی بین ایران و کشورهای صاحب و متقاضی فناوری، جذب سرمایه خارجی در این حوزه و توسعه شرکتهای دانشبنیان داخلی کرده است.
دبیر ستاد توسعه صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی بیان کرد: ماحصل این امر، تلاش در جهت مقاوم سازی اقتصاد کشور در کنار طراحی و ساخت برخی از محصولات مورد نیاز صنایع هوایی کشور و ناوگان موجود در خطوط هوایی ایران و تقویت بخش تعمیر، نگهداری و نوسازی هواپیماها و بالگردها شد.
وی گفت: با توجه به ابعاد گسترده علمی و مالی صنعت هوافضا در راستای پیادهسازی برنامه جامع بینالمللی این ستاد، پیوستن به زنجیره تامین جهانی و فعالیت در یک بستر بینالمللی از الزامات بلوغ این صنعت و راهکار توسعه پایدار محسوب می شود.