به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، محققان دانشگاه ساسکس و دانشگاه کالیفرنیا در این مطالعه نوشتند که توانایی انسان ها در رده بندی رنگ ها حاصل آموزش نیست بلکه در بیولوژی انسان ریشه دارد.
انسان ها رنگ را به واسطه سلول های مخروطی چشم مشاهده می کنند؛ این سلول ها نسبت به طول موج نورهای بلند، کوتاه یا متوسط حساس هستند.
نحوه عملکرد مغز که ترکیبی از سیگنال های دریافتی از این سلول ها را تفسیر می کند، به ما اجازه می دهد که یک طیف کامل رنگ را مشاهده کنیم.
افرادی که کور رنگ نیستند، در بخشی از یک پردازش خودکار می توانند رنگ ها را مشاهده کنند. آنها چیزی را می بینند و آن را در یک رده رنگی: قرمز، سبز، آبی، نارنجی، و غیره قرار می دهند.
اما دانشمندان در این خصوص هم عقیده نیستند که این تقسیم بندی رنگ ها ناشی از رفتارهای فراگرفته شده فرد از دیگران است و یا این که دستکم بخشی از آن ذاتی است.
محققان گروهی از کودکان کم سن و سال را مورد مطالعه قرار دادند به این امید که متوجه شوند آیا قبل از فراگیری واژگان برای توصیف رنگ ها، می توانند آنها را به شیوه هایی مشابه بزرگسالان طبقه بندی کنند یا خیر.
محققان در این مطالعه به 179 کودک 46 ماهه 14 نمونه رنگ منحصر به فرد نشان دادند و بعد واکنش آنها را بررسی کردند.
این بررسی ها نشان داد که کودکان آشکارا می توانند رنگ ها را دستکم در پنج دسته زرد، آبی، بنفش، سبز و قرمز دسته بندی کنند و همین امر نشان می دهد که توانایی تفکیک و رده بندی رنگ در انسان ها دستکم تا حدودی بیولوژیکی است.
نتایج این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد.
No tags for this post.