بخش آموزش سند 2030 طبق مطالبه رهبری متوقف شد

به گزارش سیناپرس،به نقل از ایرنا، دکتر منصور کبگانیان بعدازظهر سه شنبه بعد از برگزاری نود و سومین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: گزارش جایگاه علم و فناوری کشور در شاخص های خاص،گزارش فناوری های نوظهور اینترنت اشیاء، گزارش بررسی صنایع نرم فرهنگی و سند 2030 از جمله مباحثی بود که در نشست امروز شورا مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی افزود: در گزارش جایگاه علم و فناوری کشور، رتبه کشور در شاخص مربوط به توسعه علوم انسانی و کسب و کار در سال 2016 که از سوی بانک جهانی اعلام شده به آگاهی اعضا رسید.
کبگانیان ارائه گزارش فناوری اینترنت اشیاء را به عنوان یک فناوری نوظهور که در آینده در بخش فضای مجازی و بسیاری از بحث های اقتصادی و فرهنگی می تواند موثر باشد، از دیگر مباحث امروز اعضای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد و گفت:با اعلام نظر اعضای جلسه قرار شد تیمی برای انجام کارهای عمیق تر در این بخش مامور شود.
وی در ادامه اظهار کرد: امروز همچنین طبق درخواست اعضا، سند آموزش 2030 که مورد عتاب و گلایه رهبری قرار گرفته است قبل از دستور جلسه بعدی، ارائه شد.
کبگانیان افزود: در ابتدای جلسه امروز برخی از جلسات ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و نگرانی های اعضا در دی ماه 95 مرور شد، ضمن این که چهار جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به بررسی تناقضات سند 2030 با اسناد بالادستی اختصاص داشته است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: حتی در آخرین جلسه سال قبل ستاد که با حضور مدیرکل یونسکو در ایران همراه بود، تاکید شد که حتی اگر یک بند از سند ۲۰۳۰ با اسناد بالادستی مغایرت داشته باشد بایستی اجرای سند متوقف شود که البته در این جلسه از دولت نیز انتقاد شد.
کبگانیان با بیان اینکه در جلسه امروز ستاد، درخصوص سند آموزش 2030 نکاتی مطرح شد، ادامه داد: قرار شد شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص یک جلسه فوریتی تشکیل دهد که به دلیل ایام انتخابات، این موضوع در اولویت دوم قرار گرفته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درعین حال درباره اینکه آیا سند 2030 از سوی دولت به مرحله اجرا گذاشته شده است یا خیر، گفت: البته انتقاد ما نیز همین است چراکه در شهریورماه سال گذشته تعداد 30 کمیته مختلف و کارگروهی بدون اطلاع شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای این سند را عهده دار شده است.
کبگانیان با بیان اینکه تعبیر رهبری درخصوص اجرای بدون سر و صدای این سند کاملا صحیح است، ادامه داد: این اقدامات هیچکدام به صورت رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش نشده است.
وی با تاکید براینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم، فرهنگ و آموزش دارای مسئولیت ویژه و خاص است، افزود: درحال حاضر ما به درستی مورد گلایه رهبری به عنوان عالی ترین مسئول این حوزه واقع شده ایم و این گلایه را وارد می دانیم.
کبگانیان با تاکید براینکه سازو کارهای نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی بایستی جدی تر باشد گفت: نبایستی هر دستگاهی هرطور خواست در مباحث علمی، فرهنگی و آموزشی عمل کرده بدون اینکه گزارشی به شورا ارائه دهد.
وی درخصوص اینکه آیا سند 2030 برای کشورمان به یک سند الزام آور تبدیل شده است یا خیر، گفت: البته اجرای این سند از هنگامی که رهبری اعلام عدم رضایت داشته اند متوقف شده است
وی ادامه داد: طبق شنیده ها معاون اول رئیس جمهوری نیز بر عدم اجرای این سند تاکید و آن را ابلاغ کرده است و از این پس هرگامی در این راستا خلاف قانون اساسی است چراکه دراختیارات ولایت مطلقه فقیه است.
این استاد دانشگاه در ادامه به اشاره به لیست تذکراتی که سازمان های مختلف بین المللی درخصوص عدم اجرای سند 2030 به کشورهای مختلف داده اند، گفت: شاید ذکر برخی مطالب به صورت روشن، امکان پذیر نباشد، اینکه شغل های خلاف جامعه و خلاف شرع چرا شامل بیمه نمی شوند از جمله مواردی است که کشورهای زیادی برای این مساله مورد تذکر واقع شده اند.
کبگانیان همچنین بحث همجنس بازی و اینکه این موارد در کشور ما به رسمیت شناخته نمی شود به عنوان یکی دیگر از تذکرات بین المللی به کشورها در سند 2030 عنوان کرد و افزود: این درحالیست که این موارد به صورت اساسی با شرع و دین مقدس اسلام سازگار نیست و مغایرت دارد.
وی با اشاره به اینکه لیست مفصلی از تذکرات سند 2030 وجود دارد گفت: شاید به اعتقاد برخی، اجرای این موارد، الزامی نباشد اما هنگامی که کشوری 10 یا 20 تذکر از سازمان های بین المللی دریافت کند به طور حتم، به عنوان یک کشور متخلف معرفی خواهد شد.
کبگانیان با بیان اینکه، موضوع سند آموزش ۲۰۳۰ با ورود مقام معظم رهبری تمام شده است، گفت: در این خصوص دیگر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز نیست و با ورود ایشان کار برای ما راحت شده است.
وی با بیان اینکه، موضوع بیانیه ۲۰۳۰ از ابعاد وسیع تری برخوردار و دارای ۱۷ هدف است افزود: تنها یکی از اهداف هفده گانه توسعه پایدار که در سازمان ملل به تصویب رسید آموزش بود، در حالی که سایر اهداف این سند با اهداف مختلف کشور در حوزه بالادستی در بخش اقتصاد، انرژی و همچنین فرهنگ و سبک زندگی مغایر است.
کبگانیان گفت؛ این در حالی است که شورای انقلاب فرهنگی در بخش های مختلف از جمله اقتصاد، انرژی و هوافضا دارای اسناد بالادستی است.
وی با بیان این که، متاسفانه خیلی از کشورها زیر بار اجرای سند ۲۰۳۰ رفته اند در عین حال تاکید کرد: البته این کشورها ضعیف و فاقد قدرت و برنامه های فرهنگی خاص خود می باشند، حتی دو دهه پیش شاید خیلی موضوعات به کشور ما هم تحمیل می شد، اما کشوز ما در یک دهه اخیر به جایی رسیده است که در تمامی این موارد خودش برای جهانیان حرف دارد.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه، بند آخر جلسه امروز ستاد به بررسی صنایع فرهنگی اختصاص پیداکرد افزود: راهبرد شماره هفت با اقدامات ذیل مطرح شد که با اصلاحات جزئی به تصویب رسید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا