توسعه بازارچههای جدید شیراز بر پایه مطالعات نیازسنجی و آیندهنگر

در راستای ارتقای سطح خدمات شهری و پاسخگویی به نیازهای شهروندان شیرازی، توسعه بازارچههای جدید شهرراز بر اساس مطالعات جامع مراکز عرضه خدمات هدفگذاری و برنامهریزی شده است.
بازارچههای محلی به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای خدمترسانی و تأمین نیازهای روزمره شهروندان، نقش بسزایی در اقتصاد شهری و رفاه اجتماعی ایفا میکنند. با تغییر الگوهای اقتصادی و رشد جمعیت شیراز، لزوم توسعه هوشمندانه و اصولی این مراکز بیش از پیش احساس میشود.
از این رو، در جلسه مشترک رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر، برخی از شهرداران مناطق و رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی، بر تعیین زمینهای ویژه بازارچههای جدید بر اساس مطالعات و نیازسنجی مراکز عرضه خدمات شیراز تأکید شد.
توسعه هدفمند بازارچهها؛ گامی جذاب در خدمات شهری
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست، با تقدیر از مطالعات انجام شده و آیندهنگری اصولی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی، تصریح کرد: توسعه هدفمند بازارچههای شهرراز در آینده به بخش جذاب و مهمی از خدمات شهرداری برای شهروندان تبدیل خواهد شد.
مسعود زارعی افزود: اقدامات زیرساختی مناسبی طی مدت اخیر در حوزه ساماندهی و مدیریت غرفهها و بازارچههای شهرراز، بهویژه در طرح “از مزرعه تا سفره” انجام شده که قطعاً برای تداوم، به حمایت بیشتر، تقویت نقاط قوت و رفع مشکلات نیازمند است.
احداث بازارچههای جدید با هماهنگی کامل مناطق و سازمانهای مرتبط
شهردار منطقه ۲ و دبیر شورای شهرداران مناطق یازدهگانه شیراز نیز در این نشست با تأکید بر هماهنگی کامل شهرداران مناطق با سازمان در طرح توسعه بازارچههای شهرراز، اظهار کرد: مکانیابی مناسب و توسعه مراکز خدمات در هر منطقه با هماهنگی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی انجام خواهد شد و این موضوع به شهرداران نیز ابلاغ خواهد شد.
سیدکمال پاکفطرت با اشاره به نیاز شهروندان به توسعه بازارچهها در شرایط اقتصادی فعلی، خاطرنشان کرد: شهرداری با درک صحیح از شرایط جامعه، با قدرت برای آینده و توسعه بازارچههای شهرداری اقدام خواهد کرد.
توسعه بازارچهها با تکیه بر مطالعات و نظرسنجی شهروندان
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی شهرداری شیراز نیز با اشاره به این که برنامه آینده توسعه بازارچههای شهرراز در کلانشهر شیراز بر پایه مطالعات مراکز عرضه خدمات برنامهریزی و اجرایی خواهد شد، گفت: مطالعات انجام شده بهزودی نهایی میشود و نقاط ضعف و قوت این مراکز بررسی شده است. بر اساس نیاز هر منطقه و شاخصهای کمی و کیفی، با لحاظ نظرات شهروندان، برنامه توسعه تدوین خواهد شد.
پژمان شفیعی بیان کرد: علاوه بر بازارچهها، نیازها و برنامههای آینده میدان مرکزی میوه و ترهبار و همچنین کیوسکهای مطبوعاتی و تنقلاتی نیز در این مطالعات بررسی شده است. بر اساس خروجی این تحقیقات، نیازهای آتی شیراز در این حوزهها شناسایی و نقشه راه آینده آنها تدوین خواهد شد.
به گزارش سینا، توسعه بازارچههای شهرراز بر پایه نیازسنجی تخصصی، نه تنها گامی اساسی در ارتقای کیفیت خدمات شهری و افزایش رضایت شهروندان است، بلکه به بهبود ساختار اقتصادی و اجتماعی کلانشهر شیراز نیز کمک خواهد کرد. هماهنگی میان شهرداری، سازمانها و مشارکت شهروندان، زمینهساز حرکت به سوی شهری پاسخگو و پویا خواهد بود.