صدور مجوز پارک های علمی خصوصی در دولت یازدهم رقم خورد

به گزارش سیناپرس،به نقل ازایرنا، دکتر وحید احمدی روز سه شنبه در دوازدهمین نشست سران سران پارک علم و فناوری عضو انجمن آسیایی پارک های علمی (ASPA) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در تمام کشورها پارک های علم و فناوری و مراکز رشد به عنوان محوری ترین عامل برای رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی کشورها شناخته می شود.
وی افزود: اصطلاح های 'توسعه دانش بنیان' و 'اقتصاد دانش بنیان' که در ایران رایج شده است، در دیگر کشورها نیز مورد توجه قرار می گیرد.
احمدی به فعالیت پارک های علم و فناوری در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: اغلب دانشگاه های ما مرکز رشد دارند و حتی بخش خصوصی به ویژه صنایع می توانند برای راه اندازی مراکز رشد حوزه تخصصی خود مجوز بگیرند و نباید تصور شود که مرکز رشد، فقط مختص دانشگاه هاست.
وی یادآور شد: در دوره های قبل، مجوز ایجاد پارک های علم و فناوری به بخش خصوصی داده نمی شد ولی در دولت فعلی (یازدهم) به این نتیجه رسیدیم که وجود پارک های تخصصی و پارک های خصوصی در کشور لازم است و اکنون تعدادی از خیّران برای ایجاد این گونه پارک ها درخواست داده اند.
به گفته معاون وزیرعلوم، فعالان صنعتی در حوزه های مختلف چنانچه به این نتیجه برسند که می توانند مجموعه ای را در قالب پارک علمی با فعالیت شرکت های داخلی و بین المللی ایجاد و مدیریت کنند، می توانند در صورت داشتن شرایط لازم، مجوزهای مربوطه را از وزارت علوم دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه و اساسنامه های مربوط به ایجاد پارک های علم و فناوری تخصصی و خصوصی در وزارت علوم، تهیه شده و از این امر حمایت و استقبال می کنیم.
احمدی درباره نشست امروز سران پارک علم و فناوری عضو انجمن آسپا نیز گفت: هدف این انجمن آسیایی، استفاده از ظرفیت کشورهای منطقه در قالب یک شبکه پارک های علم و فناوری است و کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی جزء پیشگامان این حوزه در آسیا هستند و ایران نیز خوشبختانه یکی از اعضای بسیار فعال در آسپا است.
وی همچنین به عضویت ایران در انجمن بین المللی پارک های علم و فناوری (IASP) اشاره کرد و گفت: در اجلاس سال گذشته انجمن بین المللی پارک های علم و فناوری حضور یافتیم و از میزبانی ایران برای اجلاس این انجمن دفاع کردیم که خوشبختانه این پیشنهاد به تصویب رسید و سال آینده (2018) اجلاس بین المللی پارک های علم و فناوری دنیا در اصفهان برگزار خواهد شد.
به گفته احمدی، حدود 15 پارک ایران که قدمت و سابقه فعالیت بیشتری دارند اکنون عضو انجمن جهانی پارک های علم و فناوری هستند و زمینه برای عضویت دیگر پارک های کشور نیز دردست انجام است.
وی برقراری ارتباطات بین المللی، جذب سرمایه گذار خارجی، داشتن صادرات محصول و بازار بین المللی، مشارکت در تولیدات جهانی و جذب تحقیق و توسعه (R & D ) بین المللی را لازمه موفقیت شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری برشمرد و گفت: در صورت بی توجهی به این مولفه ها، شرکت ها طبیعتا محصور می مانند و توسعه لازم را نخواهد یافت و سیاست ما این است که با عضویت در انجمن های منطقه ای و بین المللی و دعوت از شرکت های بزرگ بتوانیم اهداف خود را محقق کنیم.
دوازدهمین نشست سران پارک های علم و فناوری عضو آسپا روز سه شنبه به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با حضور رئیس، مدیرکل و برخی اعضای خارجی و ایرانی این انجمن آسیایی و ناظران اروپایی آسپا از روسیه و آلمان در محل باغ موزه نگارستان برگزار شد.
به گزارش ایرنا، ASPA یک سازمان غیر دولتی بین المللی است که سال 1997 در ژاپن با هدف دستیابی به توسعه مشترک در زمینه های علمی، فناوری، صنعتی و اقتصادی در منطقه آسیا تاسیس شد.
این انجمن آسیایی در تلاش است با ارائه یک الگوی جدید برای صنعت آسیا و ایجاد اتفاق نظر اقتصادی در آسیا با گردهم آوردن سازمان های نوآورانه، شرکت ها و افراد با یکدیگر، به توسعه صنعتی و اقتصادی در جوامع کشورهای عضو کمک کند.
دستیابی به این اهداف از طریق برنامه هایی همچون برگزاری رویدادهای بین المللی که می تواند تبادل تجربه و دانش، اجرای پروژه های مختلف و به اشتراک گذاری منابع صنعتی و اقتصادی به صورت شبکه ای به همراه داشته باشد، دنبال می شود.
جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز در سال های 1390 در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و 1393 در پارک علم و فناوری دانشگاه شیراز، میزبان کنفرانس بین المللی پارک های علم و فناوری آسیا بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا