موزه بلدیه شیراز گشایش یافت؛ گنجینهای برای کشف ناشناختههای شهر

آیین روزنمایی از موزه بلدیه شیراز با حضور مسئولانی استانی و شهری شامگاه پنجشنبه دوم تیرماه برگزار شد. این موزه که بخشی از پروژه “شیرازی که نمی شناسیم” است، با رویکردی تعاملی و پژوهشی، لایه های پنهان تاریخ و هویت شیراز را به نمایش می گذارد.
به گزارش خبرگزاری سینا، شهردار شیراز در این مراسم با بیان اینکه مدیریت شهری در راستای تحول و توسعه شهری پروژه های فرهنگی و تاریخی متعددی را در دست اجرا دارد، گفت: یکی از مهمترین این پروژه ها، موزه بلدیه شیراز است که در ساختمان تاریخی شهرداری (مانیسیپالیته) تأسیس شده است.
وی افزود: این ساختمان که در سال 1907 میلادی حدود 118 سال پیش در تقاطع پل ساخته شده، یکی از نمادهای تاریخی شهر محسوب می شود.
اسدی با تأکید بر اهمیت پروژه های فرهنگی در شیراز گفت: شیراز به عنوان یک شهر فرهنگی، گردشگرپذیر و تمدنی، همواره در مرکز توجه بوده است. این شهر در دوران زندیه پایتخت سیاسی ایران بود و امروز مدیریت شهری در صدد احیای بناهای تاریخی این دوره، از جمله مسجد، دیوان خانه، بازار، حمام و محل زندگی کریم خان زند است. همچنین، دو میدان تاریخی توپخانه و نقاره خانه در دست بازسازی است که میدان نقاره خانه به زودی به بهره برداری می رسد.
وی با بیان اینکه موزه های شهر، هویت و تاریخ یک منطقه را به نمایش می گذارند و امروزه یکی از اولین مقاصد گردشگران در هر شهری محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: شهرداری شیراز با وجود درخواست های متعدد برخی از مسوولان برای استفاده از این ساختمان برای دفتر کار، با ایستادگی آن را به موزه بلدیه اختصاص داده تا میراث شهری شیراز را پاس بدارد.
شهردار شیراز در پایان با اشاره به پروژههای آینده، خاطرنشان کرد: پل زندگی، باغ موزه هنر، اکوپارک و دیگر پروژههای فرهنگی به زودی به بهرهبرداری میرسند. ما به دنبال تحولی پایدار در شیراز هستیم؛ شهری که تاریخش را گرامی میدارد و آیندهاش را با برنامهریزی دقیق میسازد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این مراسم با اشاره به سابقه دو ساله برنامههای پژوهشی موزه بلدیه گفت: این موزه صرفاً یک فضای نمایشی نیست، بلکه پنجرهای به ابعاد ناشناخته شیراز، بهویژه از منظر مدیریت شهری است. محتوای سه جلدی پژوهشی آن پایهای است که امکان تکمیل و کشف لایههای جدید هویت شهر را فراهم میکند.
محمدعلی چوبینی با تأکید بر پیام مقام معظم رهبری درباره شیراز به عنوان «شهر دین، هنر و حماسه»، افزود: این موزه در واقعیت بخشیدن به این توصیف نقش کلیدی دارد. طراحی تعاملی و سیار آن، حس کنجکاوی بازدیدکنندگان را برمیانگیزد و فضایی برای الهامبخشی، گفتوگو و یادگیری جمعی ایجاد میکند.
چوبینی به بخشهای مختلف موزه اشاره کرد و توضیح داد: فاز اول شامل روایت جلگه شیراز و سیر شکلگیری شهر، بخش سیاحت شیراز به عنوان مقصد تاریخی گردشگران، هنر و معماری، آواها و نواها، گالری موقت اسناد بلدیه، دارالضرب (سکههای تاریخی)، عبادت، زیارت و طهارت است. فاز دوم در طبقه اول نیز تا دو ماه آینده افتتاح میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به ارزش معماری ساختمان موزه بلدیه، بیان کرد: این بنا تحفهای زرین برای دوستداران شیراز است و همانند محتوایش، روایتگر اصالت این شهر خواهد بود. هدف ما این است که موزه بلدیه نهتنها اسناد کهن، بلکه روح شیراز را به نسلهای آینده منتقل کند.
وی در پایان با اشاره به پویایی طراحی موزه، خاطرنشان کرد: هر بخش به گونهای طراحی شده که تاریخ را از حالت ایستا خارج میکند. اینجا تنها تماشاگر نیستید؛ بخشی از روایت شیراز میشوید. امیدواریم این موزه به نمادی پایدار از هویت شهری و مقصدی برای همه ایراندوستان تبدیل شود.