ساخت نیروگاه خورشیدی بزرگ مقیاس در فارس با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات آغاز شد

طی مراسمی، تفاهم نامه ساخت نیروگاه خورشیدی بزرگ مقیاس در استان فارس با حضور حسینعلی امیری استاندار فارس، یداله حقیقی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس و مسوولان استانی و با حضور سرمایه گذار بخش خصوصی به امضا رسید.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس در حاشیه این مراسم، اظهار کرد: 1500 هکتار زمین در این طرح مورد نیاز است که تاکنون 500 هکتار زمین تامین شده و برای تامین مابقی اراضی نیز پیگیری ها در حال انجام است، این طرح به دو صورت قابل اجرا است که بصورت تجمیعی و یا بصورت پراکنده در شهرستان های مختلف ظرفیت های آن در حال ارزیابی است .
یداله حقیقی در ادامه با بیان اینکه این نیروگاهها از سه مگاوات ظرفیت و استعداد اتصال به شبکه و انتقال برق تولیدی تا یک هزار مگاوات را دارند و شهرستان های مختلف استان فارس و ظرفیت ها و استعدادها در این عرصه شناسایی شده است، اقلید و آباده بیشترین ظرفیت نصب نیروگاه خورشیدی در استان فارس دارند، لامرد و لارستان داراب، کازرون ، نی ریز و سعادت شهر نیز بیشترین استعداد را دارند که همه ظرفیت ها در این شهرستان ها به سرمایه گذار معرفی شده است.
وی حجم سرمایه اولیه مورد نیاز دراین طرح را یک میلیارد دلار برآورد کرد و گفت : ظرفیت موجود در حال بهره برداری نیروگاه خورشیدی در استان فارس 100 مگاوات است و بر اساس پیش بینی ها فارس ظرفیت تولید 5 هزار مگاوات انرژی خورشیدی دارد.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس با بیان اینکه نیروگاههای خورشیدی با تولید برق از انرژی خورشید، وابستگی به سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز را کاهش میدهند اضافه کرد : این رویکرد به حفظ منابع محدود و کاهش خطرات ناشی از استخراج و حمل و نقل سوختهای فسیلی کمک میکند.
به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی شرکت برق منطقه ای فارس، حقیقی خاطرنشان کرد: نیروگاههای خورشیدی در فرآیند تولید برق، هیچ گونه آلایندهای تولید نمیکنند و به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و آلودگی هوا کمک میکنند. اگرچه هزینه اولیه نصب نیروگاههای خورشیدی ممکن است بالا باشد، اما در بلندمدت، هزینههای تولید برق به طور قابل توجهی کاهش مییابد و این امر به صرفهجویی در هزینههای انرژی منجر میشود.