دانشگاه ها باید مبدا اصلی رفع مشکلات کشور باشند
به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایرنا، سورنا ستاری عصر دوشنبه در آئین افتتاح مرکز رشد و نوآوری علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبایی و رونمایی موزه این دانشگاه در محل سالن اجتماعات پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی اظهارکرد: اتفاقاتی که در طول سه سال گذشته در حوزه علم و فناوری روی داده است در واقع نگرش جدید دولت به حوزه اقتصاد است.
وی با تاکید براینکه، تغییر نگرش لازمه تحول در حوزه های مختلف از جمله حوزه اقتصادی است، گفت: هم اکنون اغلب کشورهایی که در رتبه بندی حوزه علم و فناوری رتبه نخست دنیا را بدست آورده اند همان کشورهایی هستند که در حوزه اقتصادی نیز دارای مدارج بالا می باشند.
وی با اشاره به قدمت تاریخی ایران در پرورش اندیشمندان و دانشمندان در حوزه های مختلف، اظهارکرد: تنهااقتصادی که پایه آن نفت و فروش منابع باعث عدم تکرار ظهور چنین بزرگانی در کشورمان شده است و این اقتصاد ما را از دستیابی به اهداف بلند بازداشته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور تاکید کرد: به طورحتم وابستگی به نفت بزرگترین ایرادی است که شرایط موجود در کشور را رقم زده و مانع کارآفرینی و خلاقیت در کشور شده است.
وی با تاکید براینکه محور اصلی پیشرفت نه سرمایه فیزیکی بلکه در مغز انسان نهفته است گفت: مادامیکه پایه اقتصاد کشور منابع محور باشد و بر مبنای جوانان تحصیلکرده و خلاق و نوآوربنا قرار نگیرد به طور قطع به جهش دست نخواهیم یافت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه، کشورمان در حال حاضر نیازمند یک رفرم و اصلاحات فرهنگی در بحث آموزش است ادامه داد: هم اکنون هیچ کشوری که دارای منابع و ذخائر زیرزمینی است جز قدرت های برتراقتصاد دنیا نیست، همانطور که هیچ بچه پولداری موفق یا کارآفرین نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه، امروزه تنها سرمایه کشورها برای پیشرفت مغزها هستند نه سرمایه های مادی و فیزیکی گفت: دانشگاه ها بایستی در واقع مبدا و کلید اصلی رفع نیازها و مشکلات جامعه به خصوص در بخش اقتصادی باشند.
ستاری ادامه داد: اینکه ما گاهی خط تولید یک نوع ماشین را وارد کشورمی کنیم با چند تکنسین هم می شود این نوع کارها را کرد و این همه دکتر و لیساسن و فوق لیسانس نیز لازم نبود.
وی با بیان اینکه، امروزه شرکت های دانشبنیان در زندگی مردم تاثیر خود را گذاشته اند، اظهار کرد: شرکت فیس بوک شرکت واتس آپ 48 نفره را 21 میلیارد دلار می خرد و ما استارت آپ هایی را شاهد هستیم در کشورمان که بر پایه این مدل فعالیت می کنند و به طوریکه در حال حاضر پنج استارتاپ در کشور درامد ۲هزار میلیاردی دارند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه تاکید کرد: دانشگاه ها بایستی جزئی از جامعه شوند و این دولت مدل هایی را در این راستا پیاده سازی کرده است.
ستاری با تاکید براینکه، ما بایستی مدل های موفقی را در حوزه تجاری سازی علوم انسانی پیاده سازی کنیم. گفت: درحال حاضر برخی شرکت ها را شاهد هستیم که در حوزه تولید محتوا در حوزه علوم انسانی فعالیت می کنند و فوق العاده موفق هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در ادامه اظهار امیدواری کرد که در آینده شاهد شکوفایی شرکتهای دانشبنیان باشیم تا درصدی از تولید ناخالص ملی را از طریق این شرکتها حاصل شود.
No tags for this post.