نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نقش اعتبار مالیاتی در افزایش سهم پارک‌ها برای توسعه زیست‌بوم فناوری

 

 

نقش اعتبار مالیاتی در افزایش سهم پارک‌های علم و فناوری در توسعه زیست‌بوم علم و فناوری کشور در نشست مدیران پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور بررسی شد.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، در این نشست که با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان حوزه نوآوری و فناوری به صورت آنلاین برگزار شد، تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، محمدنبی شهیکی تاش معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم، معصومه خان‌احمدی مدیرکل سیاست‌گذاری پارک‌های علم و فناوری کشور، هاشمی مسئول مرکز تحقیقات و سیاستگذاری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و دبیرخانه ملی اعتبار مالیاتی پارک‌های علم و فناوری و علی شجاع‌مرادی مدیر دبیرخانه اعتبار مالیاتی معاونت علمی ریاست‌جمهوری حضور داشتند.

علی شجاع‌مرادی، مدیر دبیرخانه اعتبار مالیاتی با معرفی برنامه اعتبار مالیاتی و تشریح ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان، فرصت‌های آن به‌ویژه برای پارک‌های علم و فناوری را تشریح کرد.

وی در ادامه به بیان برخی از دستاوردهای این برنامه در سال ۱۴۰۳ پرداخت و بر ضرورت نقش‌آفرینی پارک‌های علم و فناوری در این برنامه تاکید کرد.

شجاع‌مرادی با اشاره به نقش مهم پارک‌ها در برگزاری نشست‌های عمومی یا اختصاصی مشترک برای ترویج برنامه اعتبار مالیاتی و آموزش به شرکت‌های استان با اولویت صنایع بزرگ، آمادگی دبیرخانه اعتبار مالیاتی را برای مشارکت در این امر اعلام و ابراز امیدواری کرد که با شکل‌دهی به مدل فعال برای تعریف طرح‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور زیرمجموعه پارک، شاهد رشد قابل توجهی در سهم پارک‌های کشور از تحقیق و توسعه باشیم.

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نیز ضمن تأکید بر نقش کلیدی مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان در تقویت زیست‌بوم فناوری، اظهار کرد: در سال گذشته، حدود ۶ همت مصوبه در قالب بند ب ماده ۱۱ و ۱.۵ همت در طرح‌های سرمایه‌گذاری، عمدتاً غیرمستقیم، ثبت شده است.

وی با اشاره به نرخ پذیرش بالای طرح‌های قابل ارزیابی، پارک‌ها را به استفاده از ظرفیت‌های موجود، از جمله تبصره زیست‌بوم ماده ۱۱ و فراخوان‌های مسئله‌محور دعوت کرد. همچنین اعلام آمادگی کرد که در تعامل با پارک‌ها، مصوبات پیش‌دستانه‌ای برای تقویت این حوزه اتخاذ شود.

محمدنبی شهیکی تاش معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم دیگر سخنران این جلسه، با تأکید بر اهمیت ورود جدی پارک‌ها به مباحث مرتبط با مواد ۱۱ و ۱۳، بیان کرد: اقدامات در حوزه اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری و تحقیق‌ و توسعه تاکنون کافی نبوده است.

وی از تعریف مکانیزم ارزیابی ماهانه عملکرد پارک‌ها در چهار محور شامل ماده ۱۱ و ۱۳، واگذاری اراضی، وضعیت مالی و جذب سرمایه‌گذار خبر داد و خواستار تدوین برنامه‌ای منسجم برای ارائه پکیج‌های سرمایه‌گذاری شد.

هاشمی، مسئول مرکز تحقیقات و سیاستگذاری معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم و دبیرخانه ملی اعتبار مالیاتی پارک‌های علم و فناوری نیز با اشاره به تمرکز مشارکت در برنامه اعتبار مالیاتی بر کلان‌شهرها، برخی موانع تحقق درخواست‌های پارک‌ها و دانشگاه‌ها را برشمرد؛ از جمله تعامل ضعیف با سرمایه‌گذار، نبود ساز و کار مالی مشخص در صندوق‌ها و تغییرات مدیریتی در پارک‌ها.

وی ضمن تشریح برنامه‌های آتی همکاری با پارک‌ها، بر اهمیت نقش آن‌ها در توسعه زیست‌بوم تأکید کرد و افزود: دبیرخانه ملی اعتبار مالیاتی پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم آماده است سازوکار همکاری میان سرمایه‌پذیر و سرمایه‌گذار را تسهیل و تسریع کند.

در پایان نشست، تعدادی از رؤسای پارک‌ها به بیان مسائل و مشکلات پیش‌آمده و پیش رو پرداخته و مدیر دبیرخانه اعتبار مالیاتی معاونت علمی ریاست‌جمهوریرراهکارهای قابل پیش‌بینی برای هر مورد را بیان کرد.

معصومه خان‌احمدی، مدیرکل سیاست‌گذاری پارک‌های علم و فناوری کشور نیز در انتها به جمع‌بندی مطالب مطرح شده پرداخت و هدف از این جلسه را معرفی مسیرهای همکاری با دبیرخانه اعتبار مالیاتی و تبیین اولویت‌های موضوعی آن عنوان کرد.

 

خروج از نسخه موبایل