در یکصد و هفدهمین جلسه شورای هنر که صبح امروز ۲۳ تیر ماه به ریاست دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور دکتر عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این شورا برگزار شد، نقش اصحاب فرهنگ و هنر در جنگِ ۱۲ روزه بررسی و بر ضرورت حفظ همبستگی ملی با کمک ایشان تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و اشاره به نقش مدیریت عالی و تدابیر مقام معظم رهبری در جنگ ۱۲ روزه، گفت: یکی از دستاوردهای این جنگ برای کشور، وحدت و همدلی اجتماعی است که در جامعه ایجاد شده است.
دکتر صالحی در ادامه یافتههای برخی نظرسنجیهای انجام شده توسط مؤسساتی همچون مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، مجلس، صدا و سیما و نیروهای مسلح در مورد جنگ را تشریح کرد و گفت: براساس نتایج این نظرسنجی ها، ریشه این وحدت و همدلی، به ترتیب ناشی از موضوعاتی همچون احساس میهن دوستی، انسان دوستی، دفاع از انقلاب و نظام و اعتقادات مذهبی بوده است.
وی ادامه داد: اکثریت مردم پاسخ نظامی ایران به حملات دشمن را خوب و خیلیخوب ارزیابی کردهاند و معتقدند دولت در مدیریت بحران پيش آمده و تامین نیازهای جامعه خوب عمل کردهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نقش چهرهها و اصحاب فرهنگ و هنر در این جنگ و ایجاد همبستگی ملی، نقشی اساسی و قابل توجه بود و ما شاهد همراهی و همدلی خیلی خوبی از چهرهها و تشکلهای هنری در رشتههای مختلف سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی، شاعران، و نویسندگان بودیم.
وی با اشاره به موضوع مرجعیتِ خبری و نقش رسانهها در جنگ.های ترکیبی امروز، گفت: خوشبختانه ۵۸ درصد از مردم گفتهاند اخبار را از صدا و سیما و ۴۱ درصد هم از سایتها و خبرگزاری های داخلی دنبال میکنند. بر این اساس لازم است به موضوع مرجعیت خبری رسانه های داخلی و تقویت آنها توجه بیشتری داشته باشیم.
صالحی با اشاره ضرورت حفظ همبستگی موجود و تداوم آمادگیهای لازم در جامعه، گفت: باید برای ارتقای تابآوری اجتماعی و تقویت روحی و روانی مردم با برنامه و فعالانه عمل کنیم.
وی در ادامه جلسه بااشاره به ديدارها و جلسات خود با اقشار مختلف فرهنگ و هنر، سوالاتی را از اعضای شورا مطرح کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: باید ببینیم چطور میشود این همبستگی را در بین اصحاب فرهنگ و هنر ادامه داد و این عزیزان نقش خود را در جامعه ایفا کرده و ادامه دهند؟
وی با اشاره به نقش ویژه هنرمندان در دفاع مقدس ۸ ساله و همچنین دفاعِ ۱۲ روزه اخیر، گفت: باید ببینیم چطور میشود اقتضائات و تمهیدات لازم برای ایفای رسالت اصحاب فرهنگ و هنر در بیان روایت جذاب و موثر موضوعات و ایجاد همبستگی در جامعه را فراهم کنیم؟
صالحی هچنین گفت: هنرمندان و همه اقشار جامعه نقشههای دشمن را برآب کردند. باید پرسید چطور میتوان از اصحاب فرهنگ و هنر در افزایش تاب آوری اجتماعی کمک گرفت؟
در ادامه این جلسه هریک از اعضای شورای هنر از ابعاد مختلف در مورد نقش هنرمندان و چهرههای فرهنگی در ایجاد و حفظ وحدت و انسجام ملی ایجاد شده در کشور و پاسخ به سوالات مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفتند.
ضرورت پرهیز و پیشگیری از ایجاد دوقطبیهای مختلف در حوزههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی، ایجاد تمهیدات لازم برای افزایش تاب آوری خودِ هنرمندان و رسیدگی و توجه بیشتر به ایشان، برداشتن و رفع محدودیتهای ایجاد شده برای هنرمندان در سالهای اخیر، پذیرفتن اقشار جامعه هنر با وجود زیست و جهانبینیِ ایشان، تسهیلگری نظام و دولت برای حضور و نقشآفرینی بیشتر هنرمندان، مستندسازی و هنرمندانهکردن واقعیتهای جنگ و بیان روایتها، تولید محتوای جذاب و پرهیز تولیدات سفارشی، تداوم عقلانیت و فضای موجود در مدیریت کشور، ضرورت تبیین و انعکاس رسانهای نقش هنرمندان در جنگ اخیر، ضرورت طراحی و ایجاد سکوهای ارائه نظرات و دغدغههای هنرمندان، تلاش برای ظهور و بروز حرکتهای جمعی هنرمندان در کنار برنامههای انفرادی، توجه همزمان به تولید آثار زودبازده و دیربازده توسط هنرمندان، ایجاد ستاد تبلیغات جنگ با استفاده از تجربههای موجود در کشور به ویژه تجربههای دفاع مقدس، گفتمان سازی شبکه ای دربین اقشار مختلف، مشارکت دادن هنرمندان در امور اجتماعی و پیادهکردن الگوی محله محوری در مدیریت کشور و شهرها و همچنین تشکر از برنامههای معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از جمله موضوعاتی بود که اعضای شورا مطرح کردند.
در ابتدای این جلسه دکتر محمدحسين ایمانی خوشخو با اشاره به نقش دکتر محمدمهدی طهرانچی در کشور و در سالهای اخیر در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت آن شهید عزیز علیرغم مشغلههای زیاد، به عنوان عضوِ این شورا، حضوری فعال داشت و در جلسات اخیر نیز پیگیر طرح و الگوی جدیدی در آموزش هنر بود که انشاالله آن طرح در دبیرخانه شورای هنر پیگیری خواهد شد.
در این جلسه همچنین با پخش فیلمی در مورد شهید تهرانچی، یاد و خاطره این عضوِ شهیدِ شورای هنر گرامی داشته شد.
دکتر بیژن رنجبر رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به ویژگیهای اخلاقی، تخصصی و مدیریتی دکتر طهرانچی و بیان خاطراتی از فعالیتهای ایشان، گفت: آن شهید عزیز دغدغه ویژهای در تربیت دانشجویان دکتری در حوزه علم و فناوری داشت و صاحب الگو و یک مکتب فکری قابل تأمل در آموزش عالی کشور بود.
در این جلسه همچنین دکتر مهدی حمیدی پارسا رئیس موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی قم گزارشی از فعالیتها و برنامههای این موسسه ارائه کرد. در این زمینه مقرر شد برای استفاده دیگر مراکز آموزش عالی هنر، تجربيات این موسسه بر مبنای راهبردهای گسترش این فعالیت ها تدوین و در جلسات آینده شورای هنر مطرح گردد.