«مرکز مطالعات بینالمللی تاریخ و تمدن غرب کشور» در همدان ایجاد میشود

مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از برنامه ایجاد «مرکز مطالعات بینالمللی تاریخ و تمدن غرب کشور» در همدان خبر داد.
محسن معصومعلیزاده در دیدار با فرماندار جدید همدان، با ارائه گزارشی از اقدامات و برنامههای ادارهکل میراثفرهنگی استان، اظهار کرد: روند ثبت جهانی هگمتانه به عنوان یکی از اولویتهای جدی استان با دقت و حساسیت دنبال و در نهایت سال گذشته به ثمر رسید.
وی با اشاره به صدور سند یکپارچه برای محوطه تاریخی هگمتانه مطرح کرد: در راستای تثبیت و حفاظت از این اثر ارزشمند، سندی به مساحت ۳۰ هکتار صادر شده که گامی مهم در ادامه مسیر ثبت جهانی آن است.
معصومعلیزاده به اقدامات حوزه سرمایهگذاری میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: تاکنون بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزههای مختلف مرتبط با گردشگری و میراثفرهنگی در سطح استان انجام شده است.
وی از برنامهریزی برای جذب سرمایهگذار بخش خصوصی در اماکن و خانههای تاریخی خبر داد و گفت: با فراهمسازی بستر قانونی و حمایتی، در تلاش هستیم ظرفیتهای تاریخی همدان به چرخه بهرهبرداری گردشگری وارد شود.
معصومعلیزاده با اشاره به شرکت مستمر استان در نمایشگاههای صنایعدستی و گردشگری داخلی و بینالمللی اظهار کرد: توانمندیهای غنی استان در این رویدادها معرفی میشود و نقش مؤثری در شناساندن همدان به عنوان مقصدی مهم ایفا میکند.
وی از برگزاری موفق همایش گردشگری سلامت به عنوان سومین همایش کشوری یاد کرد و افزود: در تلاش هستیم همایش بینالمللی هگمتانه را نیز برگزار کنیم تا این تمدن تاریخی به صورت علمی و رسمی در سطح جهانی معرفی شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان از برنامه ایجاد «مرکز مطالعات بینالمللی تاریخ و تمدن غرب کشور» در همدان خبر داد و خاطرنشان کرد: با تحقق این مرکز، همدان به یکی از قطبهای علمی و پژوهشی در حوزه تاریخ و تمدن غرب کشور تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان گردشگری در استان تأکید کرد: همدان میتواند در غرب کشور جایگاه برتر گردشگری را به دست آورد و در طول سال جشنوارهها، رویدادها و خدمات سفر بهویژه در ایام نوروز با جدیت اجرا میشود.
وی با اشاره به برخی مشکلات موجود در مسیر فعالیتهای میراثفرهنگی گفت: متأسفانه این حوزه همچنان ضعیف و مظلوم باقیمانده و حیف است اینهمه جذابیت و ظرفیت که همدان از آن برخوردار است، بهدرستی مورد بهرهبرداری قرار نگیرد.
فرماندار شهرستان همدان نیز با تأکید بر لزوم توجه به گردشگری به عنوان یکی از پیشرانهای توسعه استان گفت: با توجه به محدودیتهای منابع آبی و کاهش ظرفیتهای بخش کشاورزی، ناگزیر هستیم مسیر توسعه استان را بر مبنای تقویت گردشگری و بهرهبرداری از ظرفیتهای میراث فرهنگی ترسیم کنیم.
مجید درویشی اظهار کرد: استان همدان از جاذبههای متنوع و ارزشمندی برخوردار است که بهراستی سرمایهای عظیم برای توسعه محسوب میشود، این سطح گسترده ظرفیت در شهرستان و استان نشان میدهد که باید با برنامهریزی دقیق، به سمت گردشگری حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دیگر امکان تکیه بر کشاورزی مانند گذشته برای توسعه استان وجود ندارد، افزود: گردشگری باید از سطح محلی و استانی فراتر رفته و به حوزه فرا ملی وارد شود؛ برنامهریزی در این مسیر نیازمند نگاه کلان، مشارکت عمومی و حمایتهای حاکمیتی است.
فرماندار همدان پایه اصلی توسعه گردشگری را امنیت دانست و گفت: وقتی امنیت برقرار باشد، زمینه برای شکوفایی گردشگری فراهم میشود؛ حاصل این پیوند میان امنیت و گردشگری، شکوفایی اقتصاد و رضایت عمومی است.
وی با اشاره به طبیعت چهارفصل استان افزود: اقلیم و مناظر طبیعی همدان در غرب کشور کمنظیر است و این ویژگیها مزیت رقابتی بزرگی برای جذب گردشگر محسوب میشود.
درویشی با تأکید بر اینکه همدان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری، سرآمد استانهای غرب کشور است، خاطرنشان کرد: حرکتهای مؤثر و رو به جلوی میراث فرهنگی مشهود است و ما با تمام توان آماده حمایت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت استراتژیک استان، همدان در مسیر دسترسی چندین استان قرار دارد و تنها کافی است با ارتقای سطح خدمات و توسعه زیرساختهای اقامتی، مسافران را در شهر نگهداریم.
فرماندار همدان یادآور شد: استاندار همدان نیز در این زمینه همراه و فعال است و امیدواریم ظرفیتهای اسکان مناسب برای گردشگران در شهر فراهم شود.
گزارش: سمیرا معارفی
No tags for this post.