طرح «ایران دیجیتال» با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و وزارت آموزش و پرورش در آستانه عملیاتی شدن است و بنا دارد طبق وعدهای که حسین افشین داده بود؛ آموزش هوش مصنوعی به دانشآموزان بهصورت کاملا رایگان انجام شود که این مهم اکنون در دستور کار قرار گرفته است.
پریسا ساسانی: حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهورچندی پیش و در مراسم رونمایی از سکوی ملی متن باز هوش مصنوعی که اسفندماه سال گذشته برگزار شده بود در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا بر پیگیری اهداف هوش مصنوعی و آموزش آن به کودکان و نوجوانان تاکید کرده بود و معتقد بود؛ هدف از راه اندازی پارک ملّی هوش مصنوعی درک عینی و ملموس عموم مردم از هوش مصنوعی است.
به گزارش خبرگزاری سینا، تاریخچه پیدایش هوش مصنوعی به دهه 50 میلادی برمیگردد و اساسا مقولهای متعلق به امروز و دیروز نیست. بلکه از سال 1950 شروع شده و در سال 1956 عنوان هوش مصنوعی برآن گذاشته شد و از سال 2010 رشد این پدیده به اوج خود رسید و نقطه ای که هوش مصنوعی در ایران آغاز به کار کرد در همین سال بود و همچنان ادامه داد. اما آنچه مسلم است آموزش هوش مصنوعی مانند هر پدیده نوظهوری به عنوان یک نیاز روز مطرح است ولی آموزش هوش مصنوعی در ایران هیچگاه جدی گرفته نشد اما حسین افشین بر ضرورت این آموزش تاکید داشت و اظهار امیدواری کرد که با تلاش و بدون ایجاد حایشه و با کمک پژوهشگران دانشگاهی، شرکتهای دانشبنیان، فناورانِ نوین و همچنین ایرانیان خارج از کشور این مهم عملیاتی شود..
فرصت ویژه برای آموزش رایگان هوش مصنوعی به دانشآموزان
گام نخست برنامه آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانشآموز، از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با همکاری وزارت آموزش و پرورش، از اردیبهشتماه ۱۴۰۴ آغاز و همزمان، آموزش یکصد هزار معلم نیز کلید خورد.
در این برنامه ملی، فرصت ارتقای سطح آگاهی معلمان و والدین، به منظور آشنایی با فناوری هوش مصنوعی و تعامل بهتر با فرزندان مهیا شده و به شکلی هوشمندانه و جذاب، برای یادگیری یک میلیون دانشآموز، به صورت تئوری و عملی طراحی و برنامهریزی شده است.
بیشتر بخوانید:
پارک ملّی هوش مصنوعی تمرکز بر کاربرد پذیری
برای آموزش هوش مصنوعی به دانشآموزان، اولیا و مربیان برنامه داریم
آغاز ثبتنام آموزش دانشآموزان با طرح «ایران دیجیتال»
طرح «ایران دیجیتال» که با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و وزارت آموزش و پرورش اجرا میشود، آموزش هوش مصنوعی به دانشآموزان را بهصورت کاملا رایگان در دستور کار دارد.
با این پلتفرم آموزشی میتوان دورهها را هم در تلفن همراه و هم در کامپیوتر دنبال کرد.همچنین این آموزشها در قالب بازی طراحی شدهاند و مربیان و دستیار هوش مصنوعی پیوسته به سوالات دانشآموزان پاسخ خواهند داد. ثبتنام در این طرح از اردیبهشتماه کلید خورده و همچنان ادامه دارد.
آموزش هوش مصنوعی به ۱ میلیون دانش آموز در گروه سنی ۴ تا ۱۵ سال
حسین افشین تاکید کرد که آموزش هوش مصنوعی باید از سنین کودکی برای کودکان عملیاتی کنیم. از همین رو خدمت وزیر محترم آموزش و پرورش رسیدیم و موضوع آموزش یک میلیون دانش آموز را مطرح کردیم و در ادامه محتوای درسی و آموزشی که معاونت علمی ریاست جمهوری به کمک برخی شرکتهای دانش بنیان تهیه شد و از اول سال جاری ۱ میلیون دانش آموز در گروه سنی ۴ سال ت ۱۵ سال آموزش میبینند .
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور اظهار داشت: در کنار آموزش به دانش آموزان، اولیا و معلمان هم باید این دوره های آموزشی را بگذرانند. به همین ترتیب یک بسته آموزشی هم برای معلمان در نظر گرفته شده است که با موافقت وزارت آموزش و پرورش روی این بسته آموزشی معلمان هم آموزش خواهند دید.
فرزندان دهه های جدید موتور پیشران کشور هستند
حسین افشین تاکید کرد: در واقع به دنبال این مهم هستیم که فهم هوش مصنوعی را در کودکان، اولیا و به طور کلی در مردم به طور عام افزایش دهیم و فکر می کنم این مهم اجرایی میشود و به سرعت پیشرفت خواهد کرد و یکی از کارهایی که سکوی ملّی متن باز هوش مصنوعی انجام می دهد این است که نوجوانان یاد می گیرند چگونه به این سکو ماژول اضافه کنند. زیرا فرزندان دهه های جدید بسیار باهوش هستند و باید امکانات توسعه را در اختیار آنها قرار گیرد تا موتور پیشران کشور شوند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور خاطر نشان کرد: به اعتقاد من هم نمونه هایی که مردم باید ببینند را باید ایجاد بکنیم و هم باید آموزش در این زمینه را به شکل جدی ادامه دهیم و معاونت علمی ریاست جمهوری برای همه موارد ذکر شده برنامه دارد و در حال پیگیری است و همچنین بنده شخصا این موارد را پیگیری می کنم.