نوجوانان درحال فاصله‌گرفتن از شبکه‌های اجتماعی هستند

مطالعه جدید صورت‌گرفته توسط محققان نشان می‌دهد که نوجوانان استفاده از شبکه‌های اجتماعی را کاهش داده‌اند و به‌تدریج درحال فاصله‌گرفتن از این پلتفرم‌ها هستند.

 

به گزارش خبرگزار سینا به نقل از گاردین، پژوهش‌ها نشان داده‌اند که کودکان به‌طور فزاینده‌ای برای مدیریت بهتر سلامت روان، ایمنی شخصی و میزان تمرکز خود، از تلفن‌های هوشمندشان فاصله می‌گیرند و گاهی استفاده از آن‌ها را کاملاً متوقف می‌کنند. این نکته ازاین‌جهت حائز اهمیت است که گفته می‌شود نسل جدید عمده وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند.

 

کودکان و نوجوانان استفاده از شبکه‌های اجتماعی را کاهش داده‌اند

کارشناسان می‌گویند کودکان در واکنش به نگرانی‌های فزاینده درباره مضر بودن صرف زمان زیاد در فضای مجازی به‌جای تکیه بر والدین برای اعمال محدودیت، خودشان کنترل استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تلفن‌های هوشمند را در دست گرفته‌اند.

براساس داده‌های جمع‌آوری شده توسط شرکت تحقیقاتی GWI، میزان نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله‌ای که از تلفن‌های هوشمند، کامپیوترها و آیپدها فاصله می‌گیرند، از سال ۲۰۲۲ با افزایش ۱۸ درصدی به ۴۰ درصد رسیده است. این آمار براساس نظرسنجی از ۲۰ هزار جوان و والدین آن‌ها در ۱۸ کشور جمع‌آوری شده است.

این پژوهش نشان داده که کودکان و نوجوانان می‌خواهند تا راه‌های مختلفی برای مدیریت تأثیر زندگی آنلاین خود بر سلامت روانشان پیدا کنند، ازجمله فاصله‌گرفتن از شبکه‌های اجتماعی، پرت کردن حواس خود از منفی‌گرایی آنلاین، جستجوی تجربیات مثبت‌تر در اینترنت و حتی در برخی موارد ترک کامل شبکه‌های اجتماعی.

فاصله‌گرفتن کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی در یکی از تحقیقات آفکام (سازمان تنظیم‌کننده مقررات رسانه‌ای بریتانیا) نیز بازتاب داشته است. آفکام در گزارشی در سال ۲۰۲۴ گفت که ۳۳ درصد از کودکان و نوجوانان ۸ تا ۱۷ ساله‌ای که آنلاین هستند، معتقدند زمان استفاده آن‌ها از صفحه‌نمایش بیش‌ازحد است. همچنین گزارش دیگری نشان داد که ۴۷ درصد از جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله‌ای که از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، اعلان‌ها را غیرفعال کرده و از حالت «مزاحم نشوید» استفاده می‌کنند. ۳۴ درصد از جوانان بیشتر تمایل داشتند به‌طور عمدی از شبکه‌های اجتماعی فاصله بگیرند.

 

منبع
دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا