معاون وزیر علوم خبر داد:
پیگیری حقوقی ترور دانشمندان ایرانی در مجامع بین‌المللی

 

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پیگیری حقوقی ترور دانشمندان ایرانی در مجامع بین‌المللی خبر داد و گفت: اگرچه رژیم صهیونیستی به هیچ کدام از قوانین بین‌المللی متعهد نیست؛ اما جنایتی که انجام داد، نقض مکرر قوانین جهانی بوده و در این زمینه مکاتبات مختلفی نیز صورت گرفته است.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، وحید شالچی به فعالیت تشکل‌های دانشجویی در ایام جنگ و همچنین تعطیلات تابستان اشاره کرد و گفت: تشکل‌های دانشجویی اعم از گروه‌های سیاسی، انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی و هنری در ۱۲ روز جنگ بین رژیم اسرائیل و ایران کاملاً فعال و در کنار مردم بودند. این تشکل‌ها تنوع آرا و عقاید داشتند و وزارت علوم نیز تلاش کرد تسهیل‌گری‌های لازم را اعمال کند تا دانشجویان بتوانند فعالیت داشته باشند.

وی تصریح کرد: بیش از سه میلیون جامعه دانشگاهی کشور در ۱۲ روز جنگ نیز تلاش کرد تا در شرایطی که برای کشور ایجاد شده بود در کنار مردم قرار گیرند. هر کدام از آن‌ها بنا بر تخصص و زمینه فعالیتی که داشتند در این شرایط به سلامت روان و پایداری جامعه ایرانی کمک کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: تشکل‌های سیاسی دانشجویی با وجود تنوع‌آرایی که دارند، در محکومیت تجاوز به ایران و دفاع از کشور هم‌صدا شدند و تلاش کردند کشور را از مسیری که پیش روی آن قرار گرفته است عبور دهند.

شالچی گفت: آرزوی جامعه علمی و دانشگاهیان این است که در این کشور رفاه، امنیت و سلامت حاکم شود و در این زمینه مسئولان هر بخش بنا بر تخصصی که دارند به وظیفه خود عمل خواهند کرد.

وی افزود: بر اساس قوانین بین‌المللی، کشورها موظف هستند که سلامت و امنیت دانشگاهیان را فراهم کنند. عمل وحشیانه اسرائیل در ترور و به شهادت رساندن دانشمندان یک کشور به همراه خانواده‌های آن‌ها نمونه فاحشی از نقض حقوق بشر و قوانین یونسکو مبنی بر حفظ سلامت و امنیت این جامعه است.

معاون علوم تأکید کرد: بزرگی جنایت ترور دانشمندان در حق انسان‌های شریفی که تمام زندگی خود را در وقف خدمت به انسان و مردم کردند به گونه‌ای بود که جامعه ایرانی ماهیت این تجاوز را تشخیص داد، در واقع آن‌ها بر خلاف شعارهایی که می‌دادند تلاش کردند با تجاوزات خود تمامیت ارضی و رشد علمی کشور را هدف قرار دهند. این نوع اقدامات موجب شد مردم نجیب و شریف ایران علی‌رغم همه سختی‌هایی که دارند، در مقابل این تجاوز، متحد و انسجام ملی داشته باشند.

بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.

در روز نخست حملات رژیم صهیونیستی به تهران، چندین دانشمند هسته‌ای و استاد دانشگاه از جمله محمدمهدی طهرانچی، فریدون عباسی، احمدرضا ذوالفقاری، سید امیرحسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر و مطلبی‌زاده به شهادت رسیدند.

سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نیز از شهدای نظامی روز نخست این تهاجم ناجوانمردانه بودند.

به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نزدیک به ۷۰۰ نفر از شهروندان غیرنظامی در حملات وحشیانه اسراییل به شهرهای ایران، شهید شدند و حدود ۵ هزار شهروند غیرنظامی مجروح و در بیمارستان‌های کشور تحت درمان قرار گرفتند.

ایالات متحده آمریکا هم بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) به سه مرکز هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخ‌های کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارت‌های آن، از صبح سه‌شنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.

منبع
وزارت علوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا