نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ادامه بحران سامسونگ؛ سوددهی شرکت ۵۶ درصد افت کرد

 

بحران مالی در سامسونگ ادامه دارد و سود این شرکت در فصل دوم سال جاری میلادی ۵۶ درصد افت کرد.

به گزارش خبرگزاری سینا، سامسونگ همچنان با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند. رقابت شدید در بازار گوشی‌های هوشمند، کاهش سود تراشه‌های حافظه و تعویق در دریافت تأییدیه برای تراشه‌های HBM3E از سوی انویدیا باعث شده سود عملیاتی این شرکت در سه‌ماهه‌ی دوم ۲۰۲۵ نسبت‌به سال گذشته ۵۶ درصد افت کند.

سامسونگ انتظار دارد درآمدش در فصل دوم به ۷۴ تریلیون وون (حدود ۵۴ میلیارد دلار) برسد که نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته تقریباً بدون تغییر است؛ اما سود عملیاتی آن به ۴٫۶ تریلیون وون (۳٫۳۶ میلیارد دلار) کاهش خواهد یافت.

افت سود سامسونگ عمدتاً ناشی از کاهش فروش تراشه‌های HBM، محدودیت‌های جدید آمریکا برای فروش این تراشه‌ها به برندهای چینی و کاهش فروش گوشی‌های هوشمند است.

سامسونگ پیش‌تر اعلام کرده بود عملکرد تراشه‌های HBM3E بهبود یافته و احتمال تأیید آن توسط انویدیا تا ژوئن (خرداد و تیر) وجود دارد؛ اما این تأییدیه هنوز صادر نشده و گزارش‌هایی از کنارگذاشته‌شدن این پروژه به نفع توسعه‌ی HBM4 منتشر شده.

در حال حاضر، سامسونگ بیشتر روی فروش تراشه‌های HBM3 به شرکت‌های چینی تمرکز دارد؛ اما محدودیت‌های صادراتی آمریکا این مسیر را دشوار کرده‌اند. در بخش تراشه‌سازی نیز سامسونگ با کاهش اعتماد مشتریانی مانند انویدیا و کوالکام مواجه شده و این شرکت‌ها برای نسل‌های جدید تراشه‌هایشان به TSMC روی آورده‌اند.

در حالی‌ که سامسونگ فناوری تولید تراشه‌های دو و سه نانومتری را در اختیار دارد، نرخ بازدهی پایین موجب شده فعلاً مشتریان بزرگ جذبِ سامسونگ نشوند.

سامسونگ در حال حاضر تنها مقادیر محدودی از تراشه‌های سه نانومتری را برای واحد طراحی داخلی خود تولید کرده که قرار است در محصولات جدیدی مانند گلکسی واچ ۷، واچ ۸، واچ اولترا و زد فلیپ ۷ استفاده شوند. اگر عملکرد تراشه‌ی اگزینوس ۲۵۰۰ مناسب باشد، شاید در آینده مشتریانی مانند انویدیا یا کوالکام دوباره به سامسونگ برگردند.

گوشی‌های جدید سامسونگ از جمله گلکسی گلکسی زد فولد ۷ می‌توانند به بهبود درآمد در فصل‌های آینده کمک کنند.

خروج از نسخه موبایل