به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، سید موید علویان 16 اردیبهشت ماه در نشت خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، اظهار کرد: اعضای شبکه هپاتیت ایران درصدد است تا با کمک بخشهای علمی کشور تا سال 1410 بیماری هپاتیت c را در کشور حذف کند که برای تحقق این هدف لازم است سالانه 20 هزار بیمار شناسایی و درمان شود.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار نفر تا ۲۳۰ هزار نفر در کشور به هپاتیت c مبتلا هستند که بسیاری از آنها، متأسفانه از بیماری خود مطلع نیستند.
علویان با اشاره به اینکه در مورد هپاتیت B نیز تمام تلاش اعضای شبکه بر حذف این بیماری است، تصریح کرد: در این راستا با انجام واکسیناسیون 98 درصد از نوزادان طی سالهای اخیر، شیوع بیماری کاهش یافته است.
رئیس شبکه هپاتیت ایران خاطرنشان کرد: خوشبختانه هپاتیت در ایران کمترین شیوع را دارد و از سال 73 واکسیناسیون هپاتیت برای کودکان اجرایی شد به طوریکه هم اکنون شیوع بیماری هپاتیت B و C به ترتیب کمتر از دو و یک درصد است.
وی در ادامه گفت: یک میلیون و 400 هزار نفر نیز در کشور مبتلا به بیماری هپاتیت B هستند.
علویان اعتیاد و رفتار جنسی پرخطر را از علل اصلی انتقال هپاتیت B دانست و گفت: باید با اطلاعرسانی به گروههای هدف و اقشار مختلف از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به این بیماری در بین زندانیان بسیار زیاد است، تصریح کرد: اعتیاد، خالکوبی غیربهداشتی و رعایت نکردن بهداشت عامل اصلی شیوع هپاتیت در میان زندانیان است.
وی ارائه خدمات درمانی در آرایشگاهها را ممنوع دانست و گفت: مردم از اعمال خدمات درمانی در آرایشگاهها پرهیز کنند زیرا احتمال انتقال این بیماری در آرایشگاهها بالا است.
وی با اشاره به هزینههای به نسبت رایگان آزمایش تشخیص هپاتیت در کشور، تصریح کرد: هم اکنون در بسیاری از استانهای کشور آزمایشهای تشخیص بیماری هپاتیت رایگان انجام میشود.
رئیس شبکه هپاتیت ایران خاطرنشان کرد: در برخی از استانها از جمله سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و گرگان میزان شیوع بیشتر از استانهای دیگر است که اقدامات تشخیصی و درمانی در این استانها در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، شبکه تحقیقات هپاتیت ایران، یک شبکه مجازی است که مجموعهای از اعضای مستقل، مراکز تحقیقاتی و گروههایی که در زمینه شناخت هپاتیت به محققان کمک میکنند را شامل میشود و هدف کلی از تشکیل این مجموعه ارتقای سلامت جامعه و کاهش بار بیماریهای کبدی در ایران است.
No tags for this post.