مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به گستره تاثیر قلم در عرصههای مختلف هنری تأکید کرد: قلم تنها به نویسندگان و شاعران محدود نمیشود، بلکه پایهگذار تمام آثار ماندگار هنری است.
به گزارش خبرگزاری سینا، مهدی رنجبر امروز، 14 تیرماه با اشاره به اینکه، قلم از منظر قرآن، سمبل تفکر و آگاهی بشر است؛ گفت: در صفحات تقویم، چهاردهم تیرماه که مصادف شده با حماسه سترگ عاشورا و تاسوعای حسینی و همدلی مردم شریف ایران با عنوان «روز قلم» به خود جلوهای دیگر بخشیده و نامگذاری این روز به نام قلم، بی ارتباط با تاریخ کهن متمدن و فرهنگ ساز این سرزمین اسلامیمان نیست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان افزود: به تقویم ادبی که نیم نگاهی بیاندازیم و بزرگداشتها را بررسی کنیم، توجهمان به چهاردهم تیرماه تحت عنوان روز قلم جلب خواهد شد که سالهاست در تقویمها با این عنوان نامگذاری و پاسداشت شده است. روزی برای اهالی قلم؛ برای نویسندگان، مترجمان، منتقدان، پژوهشگران و اهالی فرهنگ، ادب و هنر؛ روزی مخصوص قلم، که برای مخاطبین اصلیاش دارای ارزش و قداست است و باید تلاش کنیم تا حرمتش حفظ گردد.
رنجبر با بیان این مطلب که ارزش و کرامت قلم بسیار بالاتر از آن است که برای بزرگداشت آن و صاحبانش به اختصاص دادن روزی در تقویم به آن بسنده کنیم، اظهار داشت: این ساده ترین شعار برای تجلیل از مقام قلم و ارباب قلم است. نماد روز قلم برای تجلیل و پیشرفت نویسندگان و نوشته ها، فقط یک تلنگر است. در این روز با گرامی داشت اهالی قلم و تکریم از آثار ایشان، شاید بتوانیم گوشهای از زحمات طاقت فرسای آنان را قدردان باشیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد فارس، ضمن اشاره به اینکه، در این روزها که ایران، شاهد همبستگی ملی و بلوغ اجتماعی مردمانش است، درود میفرستیم به همه قلمهایی که از ایران نوشتند و برای ایران نوشتند؛ به آنان که مسئولانه، شجاعانه و با صداقت، روایتگر حقیقت و حافظ امید بودند، ریشه این روز را در تاریخ کهن و فرهنگساز ایران دانست و گفت: ایرانیان از دیرباز این روز را گرامی و صاحبان ادب و قلم و هنر را بزرگ داشتهاند. این روز تنها به نویسندگان کتاب اختصاص ندارد، بلکه اندیشیدن و سپس نوشتن، بنیان همه هنرها است.
به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، رنجبر در پایان تاکید کرد: شاید تصور شود که تنها نویسندگان، مترجمان و روزنامهنگاران در جرگه اهل قلم قرار دارند، اما بخوبی روشن است که آثار ماندگار و خوب نمایشی یا سینمایی، تعزیه و هرگونه نوشته ای که در هنر مورد مرجع قرار میگیرد نیز حاصل اندیشه ناب و قلم توانای کسی است که فیلمنامه یا نمایشنامه را مینویسد یا یک اثر فاخر موسیقایی حاصل اندیشه و مطالعه و آفرینش آهنگساز، نوازنده و خواننده است و از این منظر روز قلم به همه اصحاب و اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، تعلق دارد.