نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کارت شناسایی نامرئی تان را بیشتر بشناسید

هوش مصنوعی

 

 

شاید عجیب به نظر برسد اما هر یک از ما علاوه بر چهره، شناسه نامرئی دیگری در بدن مان داریم که نه تنها برای هر انسان منحصر به فرد است که می تواند در تشکیل پرونده ای دقیق از سلامت روان و جسم او نیز بسیار موثر باشد.

 

دینا کوشا، محققان به تازگی دریافته اند که هیچ یک از انسان ها «اثر تنفسی» یا فاکتورهای تنفسی یکسان ندارند و به همین دلیل با ثبت این دم و بازدم های به ظاهر ساده نه تنها می توان هویت فرد را مشخص کرد که شرایط سلامت او از توده بدنی تا بیماری های روحی مانند افسردگی را نیز مورد بررسی قرار داد.

به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از سایت نیوساینتیست، این پروژه تحقیقاتی با همکاری شرکت هوش مصنوعی اوسمو در نیویورک پیگیری می شود تا با دیجیتال سازی حس بویایی، نتایج دقیق تری به ثبت برسد. این شرکت فعال در حوزه تکنولوژی، در حال توسعه فناوری هایی است تا بتواند از طریق هوش مصنوعی حس بویایی، از پیچیده ترین حس های چند گانه انسانی را به رایانه ها منتقل و نقشه های بویایی خاص را برای هر کس ترسیم کند.

 

 

توربن نوتو، یکی از عوامل این شرکت گفت: «این پروژه بسیار هیجان انگیز است. چراکه می تواند بسیاری از سوالات و ابهام ها درباره ساز و کارهای داخلی بدن را پاسخ بدهد.»

گرچه نظریه الگوهای تنفسی برای شناسایی اطلاعات سلامت، جدید نیست و به دهه 1950 برمی گردد اما در آن زمان ناتوانی در امکانات  ثبت این داده ها با دستگاه های کوچک و متحرک و همچنین دیجیتال سازی آنها با استفاده از هوش مصنوعی، محققان را در پیشبرد این فرضیه با بن بست مواجه کرده بود.

اما با پیشرفت فناوری ها و ابزارهای پزشکی، داده های لازم این تحقیق در سال2025 ، از تعدادی بیمار در بیمارستان ها و در مدت کوتاهی جمع آوری شد. حدود 97 نفر با قرار دادن دستگاه های تنفسی در داخل بینی به مدت یک روز در این پروژه مشارکت کرده و با توجه به آموزش های خاصی که برای تنفس به آنها داده شده بود اطلاعات لازم را در اختیار محققان قرار دادند. آنچه در پایان به دست آمد، دقت 97 درصدی برای شناسایی بیماران با استفاده از داده های تنفسی شان بود. اطلاعاتی که تا دو سال می تواند پرونده سلامت آنها را کامل نگه دارد.

شایان ذکر است که هدف از این پروژه، ثبت اطلاعات بیومتریک افراد نیست بلکه به گفته محققان توسعه این روش در بحث داده های سلامت روان و جسم فرد بسیار موثر خواهد بود.

در واقع چرخه تنفسی فرد تعادل سیستم عصبی او را کنترل می کند و این نشان می دهد که به طور مثال بدن این فرد برای چه نوع رژیم غذایی یا واکنش احساسی در مواقع بررسی های روانی آماده است. همچنین افرادی که از بیماری های پنهانی مانند افسردگی  یا اضطراب رنج می برند در این آزمایش با بازدم های سریع، رکورد خاصی را ثبت می کنند که همین امر می تواند پزشکان را در شناسایی بیماری آنها و همچنین درمانشان یک گام به جلو پیش ببرد.

گرچه این تحقیقات همچنان در مراحل اولیه قرار دارد اما محققان امیدوارند با بررسی الگوهای تنفسی انسان ها بتوانند راهی برای درمان بیماری های روحی و جسمی با استفاده از تمرینات تنفسی خاص به دست آورند.

نوتو معتقد است: «اینکه در آینده هر بیمار با بررسی اطلاعات تنفسی بتواند در برهه های خاص، دامنه نابسامانی های روانی و جسمی اش را مشخص کند چندان دور از انتظار نیست و این دستاورد بدون شک می تواند گامی مهم در افزایش سلامت انسان ها به شمار رود.»

 

خروج از نسخه موبایل