هوش مصنوعی علیه فوتوشاپ و خبرهای جعلی

به گزارش سیناپرس به نقل از علمنا، فتوشاپ و بسیاری از نرم افزارهای ویرایش عکس و فیلم و صدا ما را نسبت به اصالت و واقعی بودن بسیاری از اطلاعات موجود در شبکه جهانی اینترنت بدبین کرده است. بسیاری از تصاویر به گونه ای دستکاری می شوند که تشخیص جعلی بودن آن برای افراد غیرحرفه ای کار ساده ای نیست و تنها متخصصان می توانند با بهره گیری از روش ها و نرم افزارهای دیگر به جعلی بودن آنها پی ببرند.

اینک نرم افزار جدیدی معرفی شده که قادر است تصاویر و اخبار جعلی را شناسایی کند. این نرم افزار هوش مصنوعی قبل از هر چیز تصاویر و عکس های مشابه عکس موجود را در شبکه جستجو می کند و همه جای فضای اینترنت را زیر و رو می کند تا ببیند آیا این عکس یا مشابه آن جایی دیگر در اینترنت وجود دارد یا نه. این نرم افزار هوش مصنوعی در عین حال جستجو می کند تا ببیند که آیا متن با عکس همخوانی دارد یا اینکه پس از انتشار دستکاری شده و جعلی است.

این نرم افزار در قالب یک مرورگر وب  عمل کرده و به کاربر هشدار می دهد که تصویر هر صفحه اینترنتی اصل است یا دستکاری شده و جعلی. هرچند که انتشار اخبار جعلی سابقه و تاریخچه طولانی دارد اما در هیچ دوره تاریخی مانند امروز باورپذیر و گسترده نبوده است. به خصوص که با ظهور شبکه های اجتماعی، انتشار اخبار جعلی شتاب بیشتری نیز گرفته است.

کاربران اینترنتی تنها یک کلیک تا دامن زدن به تصاویر دستکاری شده و اخبار جعلی فاصله دارند. متاسفانه اغلب کاربران بدون داشتن تفکر نقادانه هم به انتشار تصاویر جعلی شتاب می بخشند و هم به اخبار ساختگی.

تصاویر منتشر شده در حادثه ای که سالها پیش در آن سوی جهان اتفاق افتاده به عنوان تصاویر حادثه ای تازه در جای دیگری از دنیا منتشر می شود. این اتفاق ابدا نادر نیست و مساله ای است که هر روزه به دفعات بسیار در شبکه های اجتماعی رخ می دهد. در ۲۱ دسامبر سال ۲۰۱۱ وبسایت npr.org مقاله ای درباره تحولاتی که به بهار عربی مشهور شده بودند نوشت. به عبارت دقیق تر آنچه که با نام بهار عربی در مصر شناخته می شود.

عکسی در این مقاله منتشر شده بود که در آن زنی مصری را نشان می داد که زیر پای یک سرباز مصری لگد می شد. دقیقا همین عکس در حدود یک سال بعد در توییتر ظاهر شد. اما خبر دوم هیچ سنخیتی با خبر اول نداشت و این بار این عکس به حمله گارد ملی ونزوئلا به تظاهرکنندگان نسبت داده شده بود. روزنامه الاهرام پیش تر در سال ۲۰۱۰ تصویری از کنفرانس صلح خاورمیانه در واشنگتن نیز منتشر کرده بود و در آن حسنی مبارک، رییس جمهور وقت مصر را در مرکز تصویر و پیشاپیش سایر سیاستمداران قرار داده بود. در حالی‌که او در تصویر واقعی و دستکاری نشده در ردیف پشت و در سمت چپ قرار گرفته بود.

IMG10590696

روزنامه الاهرام در سال ۲۰۱۰ جای مبارک در تصویر کنفرانس صلح خاورمیانه را با فوتواپ دستکاری کرده بود

تکنیک ها و روش های جعل و فوتوشاپ و دستکاری روز به روز پیش رفته تر می شوند. آندریسا دنگل Andreas Dengel از مرکز پژوهش های هوش مصنوعی آلمان DFKI می گوید امروزه با وجود نرم افزارهای پیشرفته، تشخیص جعلی بودن برخی از تصاویر حتی برای متخصصان نیز بی نهایت دشوار است. نرم افزار طراحی شده توسط مرکز پژوهش های هوش مصنوعی آلمان DFKI می تواند با بررسی چند مشخصه تصاویر به جعلی و ساختگی بودن احتمالی آن پی ببرد. این نرم افزار و به عبارت بهتر این افزونه می تواند در جریان وب‌گردی های روزانه هم به ما کمک کند تصاویر مشکوک به جعلی بودن را تشخیص دهیم. افزونه NewsVerifier می تواند به ما بگوید کدام خبر و تصویر احتمالا ساختگی است.

faelschung-lenin-DW-Kultur-Berlin-jpg

“ولادیمیر لنین” رهبر انقلاب روسیه در سال ۱۹۲۰ برای هوادارانش. در این عکس دستکاری شده تصویر“لئو تروتسکی” و “لئو کامنوف” انقلابیونی که بعدها مورد غضب استالین قرار گرفتند، از تصویر اصلی حذف شده است.

سارا الکسراوی Sarah Elkasrawi توسعه دهنده پروتوتایپ و طرح اولیه این نرم افزار می گوید:  این افزونه با جستجوی سوابق عکس منتشر شده و زمان انتشارهای قبلی آن می تواند اطلاعات بسیاری از جعلی یا اصل بودن هر عکس به دست آورد. افروزن نیوزوریفایر NewsVerifier در کار خود از الگوریتم به خصوصی بهره می گیرد. این نرم افزار با جستجو و مقایسه عکس عای مشابه آنها به لحاظ محتوایی با یکدیگر مورد مقایسه قرار می دهد. سپس با احتمال بسیار زیاد به درست تشخیص می دهد که عکس استفاده شده در یک وبسایت جعلی است یا اصل. نیوزوریفایر  NewsVerifier هنوز در ابتدای راه است و دانشمندان در نظر دارد این نرم افزار را روز به روز بهینه تر کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا