نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

رهاسازی ۴۰ میلیون لیترمکعب آب به تالاب بختگان؛ گامی مهم اما ناکافی

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اعلام رهاسازی ۴۰ میلیون لیترمکعب آب به تالاب بختگان، این اقدام را هرچند کمتر از حد انتظار، اما گامی موثر در حفاظت از این زیست‌بوم باارزش دانست.

به گزارش خبرگزاری سینا، لیلا تاجگردون امروز، ۱۷ خرداد در یک نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با اعلام اینکه ۴۰ میلیون لیترمکعب آب به تالاب بختگان رهاسازی خواهد شد، گفت: هر چند این میزان کمتر از انتظارهاست، با این حال، این اقدام گامی مهم در راستای حفاظت از تالاب بختگان محسوب می‌شود.

تاجگردون در ادامه از امضای سند تالاب‌ها به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و به نمایندگی از سوی سازمان محیط زیست خبر داد.

وی همچنین با مثبت ارزیابی کردن رونمایی نمادین از سند تالاب پریشان، خاطرنشان کرد که استان فارس دارای ۱۴ تالاب است که برای اغلب آن‌ها، حریم و بستر مشخص شده و برنامه‌های احیای زیست‌محیطی در حال اجراست.

به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس، نقشه راه احیای تالاب بختگان نیز در دستور کار قرار گرفته است.

تاجگردون همچنین از پیگیری‌ها برای ثبت تنگ سرخ به عنوان منطقه حفاظت‌شده خبر داد و افزود: در حال تلاش هستیم تا این منطقه به طور رسمی به عنوان منطقه حفاظت‌شده به ثبت برسد.

وی در خصوص پروژه‌های تله‌کابین و آکواریوم که از شهرداری شیراز درخواست گزارش ارزیابی محیط زیستی آن‌ها شده، گفت: تاکنون هیچ گزارشی به اداره کل ارائه نشده است.

مدیرکل محیط زیست فارس در مورد وضعیت سد تنگ سرخ توضیح داد: این پروژه به اوایل دهه ۸۰ بازمی‌گردد، زمانی که درخواست احداث سد مطرح شده بود.

به گفته تاجگردون، ارزیابی‌های سازمان مربوطه انجام شده و همچنان در حال بررسی است.

وی ادامه داد: به‌صورت شفاهی اعلام شده که سد دیگر به شکل سد نخواهد بود و قرار است به‌صورت آب‌بند اجرا شود. اما تا زمانی که گزارش رسمی به دست ما نرسد، نمی‌توانیم اظهار نظر قطعی داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس همچنین یادآور شد: در دهه ۸۰ درخواست ارزیابی سد تنگ سرخ رد شده بود و در حال حاضر نیز استعلام جدیدی از ما دریافت نشده است.

وی با اشاره به وضعیت نیروی انسانی این اداره، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۸۶ نیروی محیط زیستی مشغول فعالیت هستند که ۱۹۹ نفر از آنان محیط‌بان‌اند و این نیروها مسئولیت حفاظت از ۳ پارک ملی، ۲ پناهگاه حیات وحش، ۹ منطقه حفاظت‌شده و ۲۱ منطقه شکار ممنوع را بر عهده دارند.

تاجگردون افزود: این تعداد نیرو پاسخگوی نیازهای حفاظتی ما نیست. خوشبختانه سازمان محیط زیست این واقعیت را پذیرفته و سند افزایش نیروی انسانی را امضا کرده است.

وی با اشاره به شعار هفته محیط زیست امسال با عنوان «محیط زیست مطلوب، تعهد مسئولان و همراهی مردم» و همچنین شعار جهانی «پایان دادن به آلودگی پلاستیک»، خواستار مشارکت همه‌جانبه مردم و مسئولان در تدوین قوانین سختگیرانه‌ برای حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از تکرار حوادث مشابه شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های جدی تابستان امسال آتش‌سوزی است، گفت: روزانه حدود دو مورد حریق در حوزه محیط زیست استان رخ می‌دهد و به همین دلیل پیشنهاد داده‌ایم نیروهای بسیجی به‌طور عملیاتی وارد عمل شوند تا به جبران کمبود نیروی انسانی کمک کنند.

تاجگردون در پایان تأکید کرد: حفاظت از محیط زیست کشور یک وظیفه ملی و استانی است و همه باید در این مسیر همراه باشند. با همدلی و تلاش جمعی، می‌توان از وقوع فجایع و آسیب‌های جدی برای محیط‌بانان جلوگیری کرد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل