۵۰ درصد صنعت گردشگری دست فعالان غیرمجاز است/ مردم فریب تبلیغات را نخورند

 

 

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: ۵۰ درصد صنعت گردشگری دست فعالان غیرمجاز است که آسیب جدی به زیرساخت‌ها، اصحاب صنعت گردشگری و اعتماد مردم می‌زند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، حرمت الله رفیعی اظهار داشت: فعالان تورهای غیرمجاز نه مالیات می‌دهند، نه برای خرید یا اجاره مکان دفترشان هزینه پرداخت کردند و نه امکاناتی را به مسافران ارائه می‌هند. آنها مسافران را با بیشترین قیمت‌ بدون اینکه حق و حقوقشان را رعایت کنند به سفر می‌برند.

وی افزود: هر چند وقت یکبار شاهد این هستیم که مثلا یک مسافر در فلان کویر گم شده است که پس از پیگیری متوجه می شویم آنها با تورهای غیرمجاز سفر کردند. اگر اتفاقی برای آنها رخ دهد کسی پاسخگو نیست. این اتفاقات زیاد رخ می دهد که از دید اصحاب رسانه پنهان می‌ماند.

رفیعی ادامه داد: مردم فریب قیمت‌ها و تبلیغات رویایی را می‌خورند. مسئولی یک روز به من زنگ زد و گفت «برای سفر یک روزه به اصفهان از یک سایت بلیت خریدم اما وقتی به فرودگاه رفتم پرواز کنسل شده بود. از مسئولان فرودگاه خواستم بلیت برگشت مرا هم کنسل کنند. آنها پاسخ دادند باید از سایتی که بلیط خریداری شده کنسل شود. اما جای خاصی وجود نداشت که او مراجعه و بتواند از حقوق خود را مطالبه کند. یک یا دو سال پیش هم حدود هفت هزار ایرانی با تورهای غیرمجاز به ترکیه رفتند وقتی آنجا رسیدند مکان یا کمپی برای اقامت آنها در نظر گرفته نشده بود و در بلاتکلیفی به سر بردند. ۷۰ درصد افرادی که با تورها و آژانس‌های مسافرتی غیرمجاز سفر می‌روند به حقوق خود نمی‌رسند بعد با بی اعتمادی می‌گویند فعالان صنعت گردشگری پول ما را خورد و به ما هتل و غذا نداد؛ در صورتی که از اول مسافران را فریب داده بودند و هتلی وجود نداشته است.

 

مردم قبل سفر با تورهای گردشگری مجوز آنها را رویت کنند

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: مردم می‌توانند با جست و جوی اسم آژانس مسافرتی در اینترنت متوجه شوند که آژانس مورد نظر مجوز فعالیت از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان هواپیمایی و سازمان حج و زیارت را دارد یا خیر.

رفیعی تاکید کرد: برای برخورد با فعالان غیرمجاز صنعت گردشگری با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دادستانی مکاتبه کردم اما تاکنون مکاتباتم به جایی نرسیده است.

 

نهادهای نظارتی و قضایی به بحث فعالان غیرمجاز گردشگری ورود کنند

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تاکید کرد: مسئولان بخش گردشگری در خصوص فعالیت تورهای غیرمجاز می‌گویند «ما مجوز فعالیت ندادیم»، نهادهای نظارتی هم می‌گویند، این موضوع را باید از ما مطالبه کنند تا ما پیگیری کنیم. دادستانی باید به این موضوع ورود ویژه داشته باشد ما به عنوان بخش خصوصی می‌توانیم لیست فعالان غیرمجاز صنعت گردشگری را شناسایی کنیم و به مسئولان ارائه دهیم. باید یک جهاد گردشگری ایجاد شود و نهادهای نظارتی و قضایی به این بحث ورود کنند و سایت‌های غیرمجاز گردشگری بسته و با عاملان آنها برخورد شود.

رفیعی گفت: بیش از 5 هزار آژانس هواپیمایی مجوز گرفته اند، براساس آمار و ارقامی که ما می‌گیریم از این تعداد حداقل ۵۰ درصد فعال نیستند. در تهران هم برخی از آژانس‌های مسافرتی بدون اینکه جا و مکانی داشته باشند فعالیت می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا