حضور دانشمندان بینالمللی در اولین کارگاه پیشرفته علوم اعصاب ایران
به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر فتحاللهیا اعلام این خبر اظهار کرد: طی 10 سال گذشته کارگاه علوم اعصاب در ایران با حمایت سازمان بینالمللی مطالعات مغز (IBRO) در چند دوره با همکاری و مشارکت دو دانشگاه تربیت مدرس و علوم پزشکی ایران و پژوهشگاه دانشهای بنیادی برگزار شده بود.
وی افزود: در این کارگاهها دانشمندان برتری از کشورهای انگلیس، آلمان، سوییس، ژاپن و چین با همکاری دانشمندان ایرانی در حوزه علوم اعصاب حضور داشتند که در سه موسسه ایرانی دورههای آموزشی خوبی را با حضور علاقهمندانی از کشورهای چین، هند، اندونزی و ترکیه برگزار کردند.
دکتر فتحاللهی تصریح کرد: امسال نیز اولین کارگاه بینالمللی پیشرفته علوم اعصاب ایران با همکاری سازمان جهانی تحقیقات مغز (IBRO) و دانشگاه تربیت مدرس و علوم پزشکی شهید بهشتی از 9 اردیبشهت ماه آغاز شده است که تا 21 اردیبهشت ماه جاری ادامه دارد.
وی ادامه داد: در این کارگاه پیشرفته دانشمندان برجستهای از ایران، امریکا، آلمان، انگلیس و سوییس حضور دارند. همچنین علاقهمندانی از کشورهای هند، پاکستان و اندونزی برای حضور در این کارگاهها از میان داوطلبین بر اساس سوابق کاری انتخاب شدند.
دکتر فتحاللهی یادآور شد: در برگزاری این کارگاههای پیشرفته چندین آزمایشگاه تحقیقاتی علوم اعصاب ایران از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همکاری دارند تا شرکتکنندگان در این کارگاهها از طریق روشها و متدولوژیهای دانشی دورههای آموزشی را طی کنند.
معاون پژوهشوفناوری دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این کارگاهها، معرفی آزمایشگاههای پیشرفته و استاندارد علوم اعصاب ایران به مجامع علمی بینالمللی است تا بدانند که چه تجهیزات آزمایشگاهی در ایران در این حوزه ساخته شده و وجود دارد و چه دانشمندانی در ایران فعالیت میکنند.
دکتر فتحاللهی یادآور شد: هدف دیگر از برگزاری این کارگاه پیشرفته در ایران، گسترش و توسعه همکاریهای بینالمللی در این حوزه است.
وی، آموزش افراد علاقهمند و مستعد در حوزه علوم اعصاب و معرفی آنها به سایر کشورها و کمک به حوزه علوم اعصاب برای ارتقای کیفیت زندگی و سلامت را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه بینالمللی پیشرفته دانست.
دکتر فتحاللهی با بیان اینکه پیشرفت علوم اعصاب میتواند در توسعه دانشهای حوزه سلامت از جمله طب نقش بزرگی داشته باشد، خاطرنشان کرد: ایران در حوزه علوم اعصاب میتواند علاوه بر رفع نیازهای حوزه سلامت کشور، در منطقه نیز سرآمد باشد و به ارائه خدمات علمی، فنی و پژوهشی بپردازد.
وی در ادامه با اشاره به رویکرد دانشگاه تربیت مدرس به حوزه علوم اعصاب، تصریح کرد: دانشگاه تربیت مدرس در این حوزه با همکاری ستاد توسعه علوم شناختی و سایر موسسات، نهادها و وزارتخانهها فعالیت میکند و هدف آن نیز مجهز کردن آزمایشگاههای دانشگاه به جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا و گسترش همکاریهای بینالمللی است.
در 10 سال اخیر بیش از 7 دوره از کارگاههای علوم اعصاب IBRO در ایران برگزار شده است، ولی تا کنون کارگاه پیشرفتهای در کشور که نیازمند به وجود زیرساختها و دانش سطح بالا باشد، برگزار نشده بود. سازمان بینالمللی مطالعات مغز (IBRO) نیز از طریق برگزاری کنگرهها و کارگاههای مختلف و همچنین انتشار مجلات علمی نقش مهمی در گسترش علوم اعصاب در دنیا ایفا کرده، اما اغلب کارگاههای پیشرفته برگزارشده در آسیا در کشورهای ژاپن، چین و کره جنوبی بودهاند.