نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

عروسک‌های که چرخ اقتصاد را می‌گردانند

کرومی

 

حالا دیگر پایشان به همه جا باز شده است؛ اسباب‌بازی‌فروشی‌ها، عکس روی نوشت‌افزارها و… حتی از تم‌های تولدی محبوب کودکان امروز نیز محسوب می‌شوند. عروسک‌هایی با ظاهر نه چندان زیبا و جذاب که حالا خیلی‌خوب جای خود را در میان کودکان ایرانی پیدا کرده‌اند و حسابی پرفروش هستند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، هر نسلی با شخصیت‌های انیمیشنی زمان خود کودکی کرده، بزرگ شده و با آن خاطره دارد. شخصیت‌های والت دیزنی که شاید زمانی مرجع رویاپردازی کودکان دیروز بودند، حالا جای خود را به شخصیت‌های جدیدتری داده‌اند که شاید عمومیت چندانی در جهان انیمیشن برخوردار نباشند اما حالا تصاویرشان میان بسیاری از کودکان دست به دست می‌شود. اما این شخصیت‌ها از کجا آمده‌اند؟

 

کرومی؛ ظاهری خشن با شخصیت دخترانه

کرومی یکی از شخصیت‌های محبوب کودکان در روزهای اخیر است اما واقعا کرومی چیست و این عروسک از کجا آمده است؟

کرومی شخصیتی از برند ژاپنی سانریو است. این شخصیت در ژاپن و سراسر جهان محبوب است و بخشی از مجموعه شخصیت‌های کارتون «هلو کیتی» محسوب می‌شود. «سانریو» یک شرکت ژاپنی است که شخصیت‌های کارتون و محصولات مرتبط با آنها را تولید و توزیع می‌کند.

کرومی برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ به عنوان یک شخصیت منفی در انیمیشن «اونه گای مای ملودی (Onegai My Melody)» معرفی شد و داستان «کرومی» و «ملودی» شکل گرفت. در این انیمیشن، او به عنوان رقیب مای ملودی، شخصیت محبوب سانریو، ظاهر شد. کرومی با ظاهری تند، خشن و کمی شیطانی به سرعت توجه مخاطبان را جلب کرد. او به خاطر شیطنت‌ها و نقشه‌هایش برای مقابله با ملودی، به عنوان یک شخصیت منفی شناخته می‌شد.

 

کرومی

 

با گذشت زمان برای کرومی و ملودی انیمه‌های زیادی تولید شد و در سری‌های بعدی، شخصیت کرومی به تدریج تغییر کرد و به سمت دوستی و همکاری با دیگر شخصیت‌ها، از جمله ملودی، سوق پیدا کرد. این تغییر باعث شد تا او به یک شخصیت چند بعدی تبدیل شود که نه تنها شیطنت‌هایش را حفظ کرده بود، بلکه جنبه‌های مثبت و دوستانه‌تری نیز از خود نشان می‌داد. این تحول در شخصیت کرومی به او اجازه داد تا با کودکان و بزرگ‌ترها ارتباط بهتری برقرار کند و محبوبیت بیشتری پیدا کند.

کرومی در روز هالووین به دنیا آمده است؛ به موسیقی راک و متال علاقه دارد و در برخی از انیمیشن‌ها گیتار الکتریک می‌نوازد. کرومی رنگ‌های سیاه و صورتی تیره را به عنوان رنگ‌های مورد علاقه‌اش انتخاب کرده است. این انتخاب رنگ‌ها با شخصیت سرکش و خشن او همخوانی دارد و همچنین، غذاهای مورد علاقه‌اش شامل گوشت و پیازچه است.

این شخصیت اما حالا صرفا از قاب انیمیشن بیرون آمده و تبدیل به یکی از عروسک‌های محبوب و پروفروش اسباب‌بازی فروشی‌ها تبدیل شده است.

 

لبوبو؛ غول کوچکی که برایش صف می‌کشند

شخصیت «لبوبو» حالا حدود ۱۰ سال است که تولید و معرفی شده اما به لطف شبکه‌های اجتماعی اخیرا به شدت در اینستاگرام و تیک‌تاک ترند شده و دل کودکان ایرانی را برده است.

ماجرا از این قرار است که در سال ۲۰۱۶ یک تصویرگر اهل هنگ‌کنگ به نام کاسینگ لانگ مجموعه‌ای داستانی با عنوان The Monsters را خلق کرد. این مجموعه شامل شخصیت‌هایی مانند زیمومو، اسپوکی، پاتو و از همه محبوب‌تر لابوبو بود؛ دختری بازیگوش با چهره‌ای منحصربه‌فرد، گوش‌های بلند، ۹ دندان تیز و حالتی شیطنت‌آمیز که از شخصیت‌های فولکلور شمال اروپا الهام گرفته شده است.

 

لبوبو

 

درواقع لبوبو احتمالا باید تا حد زیادی موفقیت خود را مدیون سلبریتی‌هایی بداند که در اواخر ۲۰۲۴ شروع به معرفی این عروسک کرده و حتی در مواردی به شیوه‌ای اغراق‌آمیز آن را فرزند خود معرفی کردند. مثلا خواننده گروه K-pop بلک‌پینک، با نمایش مکرر این عروسک در استوری‌های اینستاگرامی و استفاده از آن در استایل شخصی خود، موجی از علاقه و تقاضا را در بین طرفداران به‌ویژه در جنوب شرق آسیا ایجاد کرد.

این شیوه تبلیغاتی، نوعی بازاریابی احساسی و مبتنی بر الگوبرداری از افراد تأثیرگذار است؛ یعنی مردم چون هنرمند محبوب‌شان از لبوبو استفاده کرده، آن را جذاب و ارزشمند می‌دانند. این تکنیک به سرعت دامنه علاقه‌مندان را گسترش داد و لابوبو را از یک محصول هنری خاص، به کالایی محبوب و پرتقاضا تبدیل کرد.

گفته می‌شود در کشور انگلستان علاقمندان به این عروسک از ساعت ۴ صبح در صف می‌ایستند تا شاید بتوانند این غول کوچک نه چندان زیبا را به قیمت ۱۷٫۵ پوند به دست بیاورند؛ هرچند معمولا موجودی این محصول در کمتر از نیم‌ساعت به پایان می‌رسد.

از دلایل محبوبیت این عروسک، غافلگیری در زمان خرید است؛ به این معنا که همانند یک بسته شانسی، تا زمانی که بسته‌بندی آن را باز نکنید، نمی‌دانید دقیقا کدام مدل و چه رنگی از عروسک را به دست آورده‌اید! سورپرایزی که احتمالا یکی از نقاط قوت بازاریابی این محصول است.

 

خروج از نسخه موبایل