نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

فرش خلیج فارس در موزه فرش ایران به نمایش گذاشته می‌شود

فرش نفیس و تاریخی «خلیج فارس» اثر استاد عمواوغلی

 

 

«نمایش فرش خلیج فارس در موزه فرش ایران، ادای دینی است به هنر بی‌نظیر ایرانی و پاسداشت هویت ملی ما.» این را ساسان شمس مستوفی، مالک این اثر تاریخی و فرهنگی، هم‌زمان با آغاز هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه بیان کرد؛ رویدادی که با نمایش یک فرش نفیس از کارگاه استاد عمواوغلی رنگی تازه به موزه فرش ایران می‌زند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، فرش تاریخی و منحصربه‌فرد «خلیج فارس» از روز ۲۸ اردیبهشت تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ در موزه فرش ایران در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. این فرش ارزشمند که قدمتی بیش از ۸۰ سال دارد، در کارگاه استاد عمواوغلی از فرش‌بافان برجسته دوران قاجار بافته شده و هم‌اکنون در مالکیت ساسان شمس مستوفی است.

 

فرش نفیس و تاریخی «خلیج فارس» اثر استاد عمواوغلی

 

ساسان شمس مستوفی، مدیر جهانگردی و مترجم سفارت ایتالیا درباره تاریخچه این اثر گفت: «این فرش در گذشته از سوی خاندان قاجار به یکی از خانواده‌های اشرافی اروپا اهدا شده بود. من آن را در سال ۱۹۹۳ در مرز ایتالیا و سوئیس از یک فروشنده ناآگاه به ارزش آن خریداری کرده و سال بعد به ایران بازگرداندم. اولین‌بار در نمایشگاه بین‌المللی تهران ۱۹۹۵ به نمایش درآمد.»

 

ساسان شمس مستوفی، مدیریت جهانگردی و مدرس مترجم سفارت ایتالیا

 

مدرس حوزه جهانگردی درباره ویژگی این فرش این گونه توضیح داد: این اثر برجسته با طرحی استثنایی و رنگ‌آمیزی سبزآبی درخشان، الهام‌گرفته از آب‌های نیلگون خلیج فارس، نمایانگر شکوه هنر اصیل ایرانی است. طراحی منحصربه‌فرد آن شامل شش مدالیون نمادین است که هر یک نشان‌دهنده‌ی یکی از جزایر ایرانی این پهنه آبی‌اند. فرش «خلیج فارس» با ابعادی در حدود ۳ متر در ۳.۶۵ متر، رج‌شمار ۳۰ و قدمتی بیش از یک قرن، جلوه‌ای درخشان از هویت ملی و میراث فرهنگی ایران را بازتاب می‌دهد.

به گفته شمس مستوفی، اصالت و قدمت این فرش از سوی هیأت عالی کارشناسی در اداره‌کل موزه‌ها تأیید شده است. او در ادامه تأکید کرد: دکتر فائق توحیدی، باستان‌شناس و پژوهشگر، این فرش را نادر دانسته‌اند.

 

روز خلیج فارس در سال1388 و بازدید مسئول فرهنگی سفارت هلند از فرش خلیج فارس

 

  گفتنی است عمو اوقلی از فرش بافان مشهور دوران قاجار است که پس از مهاجرت از تبریز به مشهد کارگاه خود را در این شهر دایر کرد. عمواوقلی بدلیل تبحر و شهرت در بافت فرش، عمدتا برای خانواده دربار فرش می‌بافت و برخی از کارهای او که به عنوان هدیه به خانواده‌های سلطنتی و اشرافی اروپا داده شده است.

بسیاری از کارهای عمواوقلی درحال حاضر در موزه های کاخ گلستان، نیاوران، سعد آباد و موزه فرش قراردارند، اما فرش خلیج فارس عمواوقلی بدلیل سادگی و طراحی زیبای او از سایر کارهایش مستثنی است.

مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی بازدید از این اثر استثنایی برای علاقه‌مندان، همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۷ در موزه فرش ایران امکان‌پذیر است.

 

خروج از نسخه موبایل