نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

جشنواره‌ شیخ بهایی کار سرمایه‌گذاران را از جهت غربال‌گری طرح‌ها راحت‌تر می‌کند/ ضرورت تشکیل خوشه‌های دانشی صنایع خلاق

 

 

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذرای سپهر صادرات در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت که حوزه صنایع خلاق یکی از حوزه‌های کمتر شناخته شده برای سرمایه‌گذاران مسئله محوراست و اگر این بخش از فعالیت‌‎های اقتصادی در حوزه فرهنگ توسط یک متولی واحد درست معرفی شود؛ بی شک زمینه سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم می شود.

 

حسن زالی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سروش سپهر با بیان این مطلب در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا، گفت: سرمایه‌گذاری روی صنایع خلاق از دارای جذابیت‌های بالقوه است اما نکته این است که وقتی سرمایه‌گذار وارد مذاکره اقتصادی با صاحب صنعت می‌شود؛ به دلیل نبود شناخت کافی از میزان مزایا، معایب و مخاطرات در این حوزه کمتر تمایل به سرمایه‌گذاری دارند.

 

تمرکز سیاست‌گذاری بر حوزه صنایع خلاق نبوده است

وی ادامه داد: از سوی دیگر به این دلیل که کارکرد فناورانه برخی از صنایع به درستی تعریف نشده سرمایه‌گذار نتوانسته حضور درستی داشته باشد که به اعتقاد بنده در حوزه صنعت کشاورزی، صنعت و معدن، مشکلاتی وجود دارد .این در حالی است که در برخی دیگر از صنایع همچون درمان، تجهیزات پزشکی، ماشین آلات و مواد سرمایه‌گذاری های قابل توجهی صورت گرفته است.

حسن زالی در پاسخ به این سئوال چرا سرمایه‌گذاری روی صنایع خلاق و فرهنگی صورت نگرفته است؛ گفت: متاسفانه تمرکز سیاست‌گذاری بر حوزه صنایع خلاق نبوده است و این صنعت در مقایسه با پیشرفت دیگر صنایع سال‌ها عقب است. این در حالی است که پارک‌های علم و فناوریمی‌توانند روی این موضوع  به شکل ویژه کار کنند و اساسا به عنوان حلقه واسط بین صاحبان صنایع و سرمایه‌گذار حضور معنا داری داشته باشند.

 

 

بیشتر بخوانید:

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در شبکه سازی جهانی نقش موثر دارد

فن آفرین‌های هنر انیمیشن داوری می‌شوند

بررسی دستاوردهای کسب و کار انیمیشن در جشنواره شیخ بهایی

جشنواره شیخ بهایی به‌عنوان یک برند فناورانه ایرانی در تقویم رویدادهای بین‌المللی نوآوری جای می‌گیرد

کدام استان‌ها در جشنوار ملی فن‌آفرین شیخ بهایی حضور داشتند؟

«بریکس» فراتر از نیروی اقتصادی و ائتلافی از قدرت‌های نوآور است

 

 

این مدیر سرمایه‌گذارتاکید کرد: برای دستیابی به نتیجه مطلوب در حوزه فن‌آفرینی باید روی خوشه‌های دانش بنیان کار شود. به این معنا که وقتی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های مختلف در یک زنجیره ارزشی کنار هم قرار گیرند؛ خوشه‌های دانش بنیان کارآمد شکل می‌گیرد که موجبات هم‌افزایی در حوزه صنایع را رقم می‌زند. در این زمینه در برخی از حوزه‌ها خوشه‌های دانشی شکل گرفته است اما ضرورت دارد در حوزه صنایع خلاق برای جبران عقب ماندگی صنایع خلق فرهنگی این خوشه دانش بنیان شکل بگیرد.

 

تشکیل پردیس‌های ویژه صنایع خلاق در پارک‌های علم و فناوری

وی ادامه داد: در این مسیر تشکیل پردیس‌های ویژه صنایع خلاق در پارک‌های علم و فناوری با تمرکز بر این موضوع می‌تواند راهگشا باشد.

حسن زالی که به عنوان یک مدیر سرمایه گذار در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرین شیخ بهایی حضور داشت؛ یکی از ویژگی‌های این جشنواره را شبکه سازی بین صاحب محصول و سرمایه‌گذار عنوان کرد و گفت: وجود جشنواره‌های ملی از این دست با قدمت نوزده ساله و داوری‌هایی که صورت می‌گیرد؛ کار سرمایه‌گذاران را از جهت غربال‌گری، شناسایی و ارزیابی بر طرح‌ها را راحت‌تر می‌کند.

حسن زالی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سروش افزود: از سوی دیگر سرمایه‌گذاران به دلیل محدودیت منابع انسانی دسترسی مناسبی به شبکه فناور در سراسر کشور ندارد و عملا نقطه تمرکز سرمایه‌گذری عمدتا در تهران و یا شهرهای بزرگ رخ می‌دهد این موضوع باعث می‌ود عدالت و توازن تامین مالی از جنس سرمایه‌گذاری خطر پذیر در کل کشور اتفاق نیافتد ولی وجود جشنواره‌های از این دست موجب می‌ود فن‌آوران داخلی و بین‌المللی سالانه به این محل آیند و باب شناخت و مذاکره باز شود.

وی خاطر نشان کرد: همچنین شبکه سازی و توسعه شبکه در امور فناوری، در جشنواره‌هایی از این دست شکل می‌گیرد.

 

 

خروج از نسخه موبایل