نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ساماندهی هوش مصنوعی با حمایت نگاه حاکمیتی امکان پذیر است

 

دومین نشست شورای سیاستگذاری کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی با عنوان «کیش آی ویژن» با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ و رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی و مدیران ، سید حمیدرضا وحید کیانی رئیس اداره تسهیل فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان وزارت امور خارجه، سیدعبدالرضا جزایری عضو ارشد و مدیر منطقه‌ای انجمن DHV  آلمان، رضا افضلیان معاون مدیرکل سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمدعلی نارویی دبیر کارگروه هوش مصنوعی وزارت علوم، ، ابراهیم احمدی معاون راهبردی کارگروه‎‌های حوزه علمی معاونت عتف سپاه، مهناز تهرانی معاون عتف سازمان پدافند غیرعامل، هادی کریمی معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری، ابراهیم نبیونی و عزیزالله جعفری معاونان فناوری و هماهنگی و توسعه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری دومین نشست شورای سیاستگذاری کنگره و نمایشگاه کیش آی ویژن با حضور نمایندگان سازمان ها و مراکز مرتبط، گفت: یکی از نکات مهم در مبحث هم‌اندیشی درباره این کنگره توجه به این مطلب است که قرار نیست در این کنگرهکل مسائل مربوط به مقوله هوش مصنوعی را حل و فصل کنیم. بلکه قرار است پهنه‌ای باز شود تا متوجه شویم که کشور در حوزه هوش مصنوعی کجا ایستاده است و از ظرفیت و توان بخش خصوصی که در این حوزه از بخش دولتی جلوتر افتاده، به بهترین شکل بهره ببریم.

 

ایمانی خوشخو: مرکز هماهنگ کننده ذی‌نفعان حاکمیتی هوش مصنوعی کجا است؟

رئیس پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ادامه داد: نکته اساسی دیگر توجه به این مطلب است که باید معلوم شود که مرکز هماهنگ کننده ذی‌نفعان حاکمیتی هوش مصنوعی کجا است و در این کنگره تریبونی به مسئولان و فعالان این حوزه داده می‌شود تا موضوعات و راهبردهای اساسی مورد سئوال قرار گیرد و از جمع بندی پاسخ به سئوالات به ایده و پیشنهاد راهبردی صادر می‌شود.

ایمانی خوشخو تاکید کرد: به اعتقاد من مهمترین مسئله در موضوع هوش مصنوعی این است که همه مسئول هستند، ولی پاسخگو نیستند. در نتیجه هر نهاد و مرکزی کار خود را انجام می‌دهد.

سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه صحبت‌های خود با بیان این مطلب که در این کنگره باید با هدف‌گذاری مشخص پیش رویم تا به نتیجه مطلوب و یا نزدیک به مطلوب برسیم؛ گفت: به اعتقاد من شرایط فعلی هوش مصنوعی یک مجمع‌الجزایردر کشور است که بحث ساماندهی آن و تمرکز در یک ارگان واحد ضروری است.

 

 

صنایع خلاق و فناوری های نرم در اولویت هستند

حبیب الله اصغری دبیر علمی کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» ضمن ارائه گزارشی از موقعیت اجرایی این کنگرهگفت: در کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» در حوزه‌های مختلف همچون سلامت، آموزش، فناوری‌های نوین مالی و بانکی در حوزه هوش مصنوعی ورود کرده‌ایم . همچنین در حوزه آموزش به شکل کارگاه‌های آموزشی برای دانش آموزان و خانواده‌های کیشوند برپا خواهد شد.

وی ادامه داد: به صنایع خلاق به شکل ویژه پرداخته شده است و پنل‌های تخصصی همچون  «گردشگری هوشمند»، «تولید محتوای چند رسانه‌ای هوشمند»، «آموزش هوشمند فرهنگ  و هنر»،«بازی سازی و سرگرمی‌های تعاملی»، «هوش مصنوعی در آموزش»، « هنرسازی تجسمی با هوش مصنوعی»، «طراحی مد و پوشاک با هوش مصنوعی»، «تحلیل احساسات و نظرسنجی»، «بازاریابی فرهنگی مبتنی بر AI»،«هوش مصنوعی در قانونگذاری»، «هوش مصنوعی در حفظ و احیای میراث فرهنگی» و «هوش مصنوعی در علوم انسانی» برگزار خواهیم کرد.

 

هوش مصنوعی یک موضع حاکمیتی است

در ادامه این نشست سید حمیدرضا وحید کیانی رئیس اداره تسهیل فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان وزارت امور خارجه با بیان این مطلب که هوش مصنوعی یک موضع حاکمیتی است؛ گفت: مهمترین موضوع در مقوله هوش مصنوعی حکمرانی است که آیا اجازه بدهد این فناوری نوین در کشور رشد کند یا خیر. در غیر این صورت مجموع فعالیت‌ها در این حوزه موازی کاری نهادها و ارگان‌های مختلف با یکدیگر بنا بر وظیفه سازمانی محول شده به آنها است. بنابراین فعالیت‌های هوش مصنوعی زمانی به سرانجام می‌رسد که مورد حمایت نگاه حاکمیت باشد.

رئیس اداره تسهیل فناوری و توسعه اقتصاد دانش بنیان وزارت امور خارجه تاکید کرد: از همین رو توصیه می‌کنم با سازمان پدافند غیرعامل و دیگر نهادهای حاکمیتی فعال در این حوزه برای بهبود روند پیشرفت این مهم صحبت شود.

 

 

وی ادامه داد: اما به هر روی برگزاری کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» اتفاق نیکویی است که وزارت امور خارجه در حوزه بین‌الملل دعوت از سفرا و شرکت‌های توانمند فعال در عرصه بین‌الملل را به عهده می‌گیرد.

 

درباره هوش مصنوعی یک بعدی نگاه می‌شود

در ادامه این نشست هادی کریمی معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری گفت: برگزاری کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» رویداد خوبی است و در این زمینه همکاری‌های خوبی را با نهادهای مختلف در حوزه «AI» داشته‌ایم. اما به اعتقاد من درباره هوش مصنوعی خیلی یک بعدی به ماجرا نگاه می شود و همواره درباره مزیت‌های این مقوله صحبت می‌شود و کمتر مسئول و یا کاردانِ این حوزه درباره معایب آن صحبت می‌کنند. اما موضوع این است تا چه اندازه از هوش مصنوعی برای تامین زیرساخت‌های کشور استفاده می‌شود؟ به عنوان مثال هوش مصنوعی در ناترازی انرژی چه کمکی کرده است؟

 

معایب هوش مصنوعی را باید ارزیابی کرد

معاون فنی قرارگاه پدافند سایبری اظهار داشت: اهمیت و الگوریتم‌ها در هوش مصنوعی چگونه است؟ حملات سایبری که اتفاق می‌افتد اغلب از ناحیه هوش مصنوعی است و متاسفانه در حال حاضر مدل زبانی درست در حوزه هوش مصنوعی وجود ندارد. به این معنا که دیتا  و اطلاعات بی‌شماری از کشور در دسترس مدل‌های مختلف هوش مصنوعی قرار گرفته است و ضروری است که موضع حکمرانی در این مبحث حاصل شود. بنابراین در حوزه هوش مصنوعی نباید صرفا مزایا را دید، بلکه معایب هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

 

 

هادی کریمی بیان کرد: با این اوصاف باید سئوالاتی را پرسید که در این کنگره جایی برای هوش مصنوعی و زیرساخت‌های کشور دیده شده است؟ حضور دانشجویان چه آورده علمی و یا تخصصی برای آنها دارد؟ و اساسا موضوع هوشمندسازی هوش مصنوعی کجای کار قرار دارد؟

 

آیا مرجع سیاستگذاری برای این زیست بوم تازه وارد تعریف می‌شود؟

در ادامه این نشست ابراهیم احمدی معاون راهبردی کارگروه‎‌های حوزه علمی معاونت عتف سپاه، با طرح این سئوال که مرجع مواجه با فناوری‌های نوظهور در کشور کجا است؟ گفت: بازنگری در رفتار حاکمیت با پدیده‌های نوظهور در چهار دهه گذشته بیان می‌کند که هیچگاه راهبرد عملیاتی برای مواجه با پدیده‌های نوظهورعلم و فناورانه کشور وجود نداشته است و همچنان با ورود تکنولوژی‌های روز دنیا غیر حرفه‌ای برخورد می‌شود.

معاون راهبردی کارگروه‎‌های حوزه علمی معاونت عتف سپاه اظهار داشت: با توجه به افزایش ضریب نفوذ هوش مصنوعی مسئول رصد این فناوری نوظهور کجاست؟ آیا قرار نیست یک مرجع سیاتگذاری برای این زیست بوم تازه وارد تعریف شود؟

 

پیشنهاد برگزاری تورهای تبادل تجربه مشترک بین ایران و آلمان

ابراهیم نبیونی معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با بیان این مطلب که هنوز مدیران درک درستی از حوزه هوش مصنوعی وجود ندارد گفت: پیشنهاد می‌دهم در کنگره و نمایشگاه هوش مصنوعی «کیش آی ویژن» کارگاه تخصصی آموزش هوش مصنوعی برای مدیران گذاشته شود.

وی ادامه داد: در این کنگره با استارتاپ‌ها و شرکت‌های بزرگی طرف هستیم که ادعای هوش مصنوعی دارند. ولی عملا در ساختار اجرایی آنها اجرایی شدن این ادعا دیده نمی‌شود. اما در مقابل جوان‌های فعالی هستند که تک نفره قابلیت‌های هوش مصنوعی درک، دریافت و مورد استفاده قرار می‌دهند. بنابراین این کنگره فرصت خوبی است تا دیتایی از حضور این کاردان‌های هوش مصنوعی جمع آوری کنیم و پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز به عنوان لینک آنها را به سازمان‌های حامی معرفی کنیم تا فرآیند حمایت از آنها به درستی شکل بگیرد.

 

در این نشست همچنین مهناز تهرانی معاون عتف سازمان پدافند غیرعامل گفت: این رویداد فرصت خوبی برای ورود هوش مصنوعی به علوم شناختی و جنگ شناختی و جهاد تبیین در این زمینه است.

محمدعلی نارویی دبیر کارگروه هوش مصنوعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز بر اهمیت پرداخت کارکردهای هوش مصنوعی در فناوری‌های نرم و مباحث حقوقی و فقهی تاکید کرد.

سیدعبدالرضا جزایری عضو ارشد و مدیر منطقه‌ای انجمن DHV  آلمان نیز اظهار امیدواری کرد: بتوان در حوزه هوش مصنوعی کارگاه‌های و یا تورهای تبادل تجربه مشترک بین ایران و آلمان برگزار کرد.

خروج از نسخه موبایل