تحول زیرساختی و اجتماعی در شیراز؛ از ساماندهی ضایعاتفروشان تا ساخت بزرگترین پارک شهری کشور

شهردار شیراز اعلام کرد: با اجرای طرح ساماندهی مشاغل آلاینده، افتتاح پروژه های عمرانی و خدماتی از جمله ساخت پارک مشجر 250 هکتاری و راه اندازی پارک اوتیسم، گام بلندی در مسیر ارتقای رفاه عمومی، سلامت شهری و آینده نگری در توسعه شیراز برداشته شده است.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمدحسن اسدی شامگاه شنبه 20 اردیبهشت ماه در بازدید شبانه مدیریت شهری از پروژههای عمرانی که به دو پروژه بزرگ ساماندهی ضایعات فروشان و توقفگاه خودروهای سنگین اختصاص یافت، با اشاره به طرح های مهم عمرانی و اجتماعی در این کلانشهر گفت: یکی از رویکردهای ما طراحی خلاقانه و تفکر آینده نگرانه در اجرای پروژه هاست، بدون آنکه الزاما در مراحل اولیه به سراغ ساخت سازه های پیچیده ای چون پل های چند سطحی برویم.
وی به بازگشایی اخیر تقاطع همسطح جام جم اشاره کرد و گفت: این تقاطع از دو روز گذشته مورد بهره برداری قرار گرفته و تنها در همین مدت هزاران پیام از سوی شهروندان در قدردانی از این اقدام دریافت کرده ایم.
اسدی ادامه داد: تقاطع همسطح جام جم که تملک آن پس از بیش از یک دهه ممکن شد، فردا به صورت رسمی به بهره برداری خواهد رسید. پس از آن نیز عملیات اجرایی سالن تئاتر روباز با ظرفیت بیش از 3 هزار نفر آغا ز خواهد شد.
وی از رونمایی ناوگان جدید اتوبوس رانی و ماشین آلات شهرداری شیراز در آینده نزدیک خبر دارد و گفت: یکی از پروژه های خاص شهر، پارک اوتیسم است که با ویژگی های منحصر به فرد طراحی شده تا فضایی ایمن و مناسب برای تخلیه انرژی کودکان دارای اختلال اوتیسم با اقدامات ویژه در حوزه حسی – حرکتی فراهم کند.
شهردار شیراز در ادامه با اشاره به ساماندهی مشاغل مزاحم اظهار کرد: زمینی که حدود 12 سال پیش با قیمت متری کمتر از 10 هزار تومان خریداری شد، امروز به محلی برای ساماندهی ضایعات فروشان اختصاص یافته که پاسخی است به مطالبه جدی شهروندان که از فعالیت این مشاغل در کوچه ها و معابر گلایه مند بودند.
وی افزود: دو سال پیش، پیشنهاد خرید این زمین با قیمت 300 میلیارد تومان مطرح شد، اما با وجود فشارهای زیاد با همراهی شورا تصمیم گرفتیم این زمین را در مسیر خدمت به مردم نگه داریم.
اسدی به دیگر طرح های کلانشهری نیز اشاره کرد و گفت: در حال نهایی سازی پروژه ای 303 هکتاری هستیم که در دو سه ماه آینده قرارداد آن بسته خواهد شد. همچنین، 80 هکتار زمین برای پروژه های آینده خریداری شده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد که شیراز بزودی به بزرگترین پارک شهری کشور با وسعتی نزدیک به 250 هکتار مجهز خواهد شد؛ پارکی مشجر که بخشی از آن امسال در اختیار مردم قرار گیرد.
شهردار شیراز تاکید کرد: مدیریت شهری با نگاهی دوراندیشانه، در شأن شهری با پیشینه تاریخی، تمدنی، دینی و فرهنگی چون شیراز حرکت میکند. شهری که میراث دار بزرگان عرفان، حکمت، ادب و هنر است و باید برای آینده اش نگاهی در حد ساخت تخت جمشید و آرامگاه حافظ و سعدی داشت نه کوتاه و سطحی.
کار امروز، میراث ماندگار فردا برای شهروندان شیراز است
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این بازدید، با اشاره به ضرورت ساماندهی مشاغل مزاحم در سطح شهر گفت: وجود 500 تا 600 واحد ضایعات فروشی در شیراز نه تنها چهره شیراز را تحت تاثیر قرار داده، بلکه موجب بروز مجموعه ای از مشکلات بهداشتی و شکل گیری برخی امراض شهری شده است.
مسعود زارعی با تاکید بر اینکه چنین معضلاتی تنها با اقدامات زیرساختی و اصولی قابل حل هستند، ادامه داد: کار بزرگی که اکنون در حال انجام است، صرفا یک عملیات اجرایی ساده نیست، بلکه پایه گذاری زیرساختی برای آینده ای سالم تر و منظم تر در شیراز است. این اقدامات از آن دست کارهایی هستند که آیندگان از آنها به نیکی یاد خواهند کرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با تقدیر از اقدامات شهری شیراز، اظهار کرد: شهرداری در فاز اول این پروژه بیش از 2 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده تا بتوانیم به صورت اساسی با یکی از چالش های مهم شهری یعنی مشاغل آلاینده مقابله کنیم.
زارعی تصریح کرد: ممکن است امروز برخی از شهروندان اثرات این اقدامات را به طور کامل احساس نکند، اما در آینده نزدیک ثمرات این تصمیمات اصولی برای همه ملموس خواهد شد.
بزرگترین طرح ساماندهی مشاغل آلاینده کشور در شیراز کلید خورد
رییس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز نیز در این بازدید با اشاره به اهمیت ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده در شهر شیراز گفت: در سال گذشته و با توجه به تاکیدات شهردار شیراز، موضوع ساماندهی این مشاغل به عنوان یکی از اولویت های اصلی شهرداری در دستور کار قرار گرفت.
پژمان شفیعی افزود: اولین گام مهم در این راستا، تدوین طرح جامع سامانه مشاغل مزاحم و آلاینده بود که خوشبختانه به پایان رسیده و به زودی در شورای اسلامی شهر شیراز تصویب و تایید خواهد شد.
رییس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز با اشاره به تعریف و شناسایی 14 شغل مزاحم و آلایندده در شیراز عنوانه کرد: مطابق با مصوبه هیئت وزیران در سال 1396، 25 شغل مزاحم شناسایی شد که از این میان، 14 شغل در شهر شیراز وجود دارد و نیاز به ساماندهی دارند.
وی ادامه داد: در همین راستا و در اجرای سیاست های مدیریت شهری، سایت 28 هکتاری در نظر گرفته شد که عملیات اجرایی آن در سا ل گذشته آغاز شده و برای اجرای کامل آن، 18 زمان زمان پیش بینی شده است. این سایت شامل 147 قطعه خواهد بود و با مشارکت سرمایه گذار، بسته ای به ارزش بیش از 2 هزار میلیارد تومان شکل گرفته است.
شفیعی اظهار کرد: هزینه آماده سازی اولیه سایت بالغ بر 40 میلیارد تومان بوده و این پروژه با هدف ساماندهی صنوف مزاحمی نظیر ضایعات فروشان، تاثیر مثبتی بر ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و کاهش مشکلات زیست محیطی و بهداشتی خواهد داشت.
سرمایهگذاری در پروژههای شهری و جلوگیری از خامفروشی زمین
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز نیز در جریان این بازدید با اشاره به فعالیت شرکت سد عمران پارس گستر به عنوان پیمانکار و سرمایهگذار دو پروژه، بیان کرد: به دستور شهردار در راستای سرمایه گذاری و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری، پروژه ۱۱۳ هکتاری توقفگاه خودروهای سنگین و ۲۸ هکتاری ساماندهی و انتقال ضایعات فروشان با نزدیک به ۶۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرا گذاشته شد.
حمیدرضا اسماعیلی جلوگیری از خامفروشی زمین را دلیل انجام سرمایهگذاری در این دو پروژه ذکر کرد و گفت: در پروژه ۲۸ هکتاری ساماندهی و انتقال ضایعات فروشان مباحثی همچون؛ آمادهسازی تأسیسات آب و برق و ساخت سولهها بر عهده سرمایهگذار گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۷۳۰۰ متر مربع از مساحت کلی پروژه به ساختمانهای عمومی و اداری تبدیل میشود، افزود: امکان ساماندهی ۱۴۷ واحد صنفی در این سایت وجود دارد که تحت عنوان ۱۴۷ سوله تعریف شده است.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز همچنین ارزش ریالی اولیه قرارداد سرمایهگذاری در این پروژه را ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این میزان تا ۱۰۰۰۰ میلیارد تومان هم افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز با اشاره به پروژه ۱۱۳ هکتاری توقفگاه خودروهای سنگین به عنوان یکی دیگر از پروژههای سرمایهگذاری شده با شرکت متبوع نیز ارزش ریالی این قرارداد را ۴۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۱۸ هکتار از مساحت کلی این پروژه به ساخت انبار (۱۷۵ واحد) اختصاص داده خواهد شد.
اسماعیلی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این دو پروژه و همچنین انتقال بازار دروازه کازرون به بازار بزرگ پروتئین، زیست عمومی شهر افزایش یابد.