هوش مصنوعی به کمک صدا آمد/ پایان انحصار در دنیای گویندگی

 

 در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سالن فناوری‌های نشر میزبان ۱۱ شرکت خلاق و دانش‌بنیان است که یکی از آن‌ها، «بانک صدا» با رویکردی متفاوت در ارائه خدمات گویندگی و بهره‌گیری از هوش مصنوعی، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

 

نیلوفر شهسواریان: «بانک صدا» با هدف ایجاد دسترسی گسترده، حرفه‌ای و هوشمند به خدمات گویندگی، در سالن فناوری‌های نشر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافته است؛ مجموعه‌ای در تلاش است با شکستن انحصار در این حوزه، بستری نوآورانه برای همکاری میان گویندگان چندزبانه و تولیدکنندگان محتوا فراهم کرده و با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، گامی تازه در مسیر حرفه‌ای‌سازی تولیدات صوتی برداشته است.

مسعود محقق، مدیر عامل بانک صدا در مورد چگونگی شکل‌گیری ایده برای آغاز کسب و کار بانک صدا در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا توضیح داد: «اولین چالشی که برای محتواسازان تشخیص دادیم، یافتن گویندگان مناسب برای اجرای محتوای کسب و کارها و مجموعه‌ها بود. بسیاری از مشاغل مثل فروشندگان کالاها محل مخصوصی برای ارائه دارند، اما حوزه گویندگی پراکنده بود و دسترسی آسانی به انواع گویندگان وجود نداشت و فقط افراد خاص شناخته شده در دسترس بودند. از طرفی گویندگانی هم بودند که شناخته نشده بودند، ما تلاش کردیم انحصار در این حوزه شکسته شود و همچنین دسترسی آسان‌تری برای همگان به گویندگان بیشتر وجود داشته باشد.»

محقق بیان کرد: «ما در بانک صدا مرزها را شکستیم، یعنی در حال حاضر علاوه بر گویندگان فارسی، گویندگان به زبان‌های عربی، انگلیسی، ترکی و روسی نیز داریم. در این مجموعه گویندگان از نظر سرعت اجرا و تکنیک نیز دسته‌بندی شده‌اند.»

او در مورد استفاده از هوش مصنوعی در این کسب و کار توضیح داد: «یکی از پروژه‌های بانک صدا در آینده، بهینه‌سازی روی متنون از طریق هوش مصنوعی است. آرشیو نمونه کارهای گویندگان نیز فراهم شده تا بر اساس آن لحن مناسب برای گویندگی آماده شود.»

 

 

بیشتر بخوانید:

ارائه دستاوردهای ۱۱ شرکت خلاق و دانش بنیان در سالن فناوری‌های نشر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

۴ نشست تخصصی توسط پارک فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی

 

 

این فعال حوزه گویندگی در مورد اهمیت وتاثیرات هوش مصنوعی بیان کرد: «با ظهور هوش مصنوعی همه چیز به سمت و سوی جدیدی می‌رود، اصطلاحا به آن می‌گویند انقلاب صنعتی جدید. تمام کسب و کارها در این شرایط باید خودشان را به‌روز کنند و آماده کنند از قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده کنند.»

محقق اضافه کرد: «به جرات می‌توان گفت تکنولوژی و هوش مصنوعی برای پیشرفت کسب و کار ما بیشتر کمک کرد، از پایه به کمک فناوری رشد کرد. به همین خاطر از آنجایی که خدمات تازه‌ای با توجه به نیاز مخاطبان ارائه می‌دهیم، مخاطبان به خوبی از غرفه بانک صدا استقبال کردند.»

مدیر عامل بانک صدا با اشاره به اینکه اولین باری است که در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کرده است، بیان کرد: «نمایشگاه بین‌المللی کتاب یکی از پرطرفدارترین نمایشگاه‌هایی است که در کشور برگزار می‌شود. در این فضا تعامل و همگرایی بین غرفه‌‌‌‌‌‌ها شکل می‌گیرد و افراد حاضر فعالیت‌هایشان را به اشتراک می‌گذارند که اتفاق بسیار مهمی است.»

گفتنی است افراد، فعالان حوزه‌ی کتاب، ناشران و سازمان‌ها می‌توانند پروژه‌های صوتی خودشان را به گویندگان بانک صدا سفارش بدهند.

سالن فناوری‌های نشر یکی از برنامه‌های نوآورانه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که با همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی و خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور شرکت‌های خلاق و دانش بنیان در حوزه کتاب و نشر پذیرای علاقه‌مندان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا