به گزارش خبرگزاری سینا، بیل گیتس، میلیاردر و همبنیانگذار مایکروسافت تصمیم دارد بنیاد خیریهاش را تا سال ۲۰۴۵ بهطور کامل تعطیل کند. او اعلام کرد که ۹۹ درصد از دارایی شخصی خود را به بنیاد خواهد بخشید تا این نهاد در مدت ۲۰ سال، تمام منابع مالیاش را صرف اقدامات بشردوستانه کند.
بر اساس پیشبینیها، مجموع هزینههای بنیاد خیریهی بیل گیتس در دو دههی آینده از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت. این تصمیم درحالی اتخاذ شد که بنیاد گیتس طی ۲۵ سال فعالیت، تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزههایی مانند بهداشت، آموزش و توسعه جهانی هزینه کرده است.
گیتس در یادداشتی در وبسایت Gates Notes نوشت که تصمیمش، همزمان با ۷۰ سالگی او و مناسبتهایی مثل صدمین سال تولد پدرش و پنجاهمین سالگرد تأسیس مایکروسافت، حاصل نوعی تأمل شخصی بوده است.
برنامهی بنیاد گیتس قبلاً این بود که ۲۰ سال پس از درگذشت گیتس تعطیل شود، اما تغییر رویکرد کنونی، نشان از تصمیم جسورانه و آیندهنگرانه دارد. او قصد دارد در زمان حیات خود، نظارت مستقیم بر هزینهها و داراییها داشته باشد.
در شرایطی که بودجهی کمکهای خارجی آمریکا کاهش یافته است و سازمانهایی مانند USAID تحت فشار قرار دارند، تصمیم گیتس برای خرج کردن سالانه حدود ۹ میلیارد دلار تا سال ۲۰۴۵، میتواند نقش مهمی در پر کردن خلأ حمایتهای جهانی ایفا کند. این اقدام، دومین کمک خیریهی بزرگ تاریخ آمریکا پس از وارن بافت محسوب میشود.