با رقابت ۳۶ قصهگو در مرحله استانی؛
برگزیدگان سومین جشنواره قصهگویی نهال امید در فارس مشخص شدند

آیین اختتامیه سومین دوسالانه جشنواره قصهگویی نهال امید در استان فارس امروز، ۱۷ اردیبهشت ماه با تقدیر از برگزیدگان استانی این جشنواره برگزار شد.
به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان فارس، مرحله سوم دو سالانه جشنواره قصهگویی نهال امید در فارس با رقابت ۳۶ قصهگو و ارائه ۴۰ قصه از میان ۱۵۸ اثر رسیده به این جشنواره، در شهر شیراز اجرا شد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان فارس در این مراسم، گفت: این جشنواره جای خود را در میان دوستداران کتاب و قصه باز کرده است. فارس در این دوره، سومین استان از نظر تعداد شرکت کننده بود. ۱۵۸ اثر به دبیرخانه این جشنواره رسید که 36 قصه گو در مرحله استانی رقابت کردند.
محمدحسین فیروزی با اشاره به نقش جدی کتابداران در رونق جشنواره اظهار کرد: از کتابداران که برای مشارکت قصهگویان در این جشنواره تلاش کردند تشکر میکنم.
وی تصریح کرد: برگزاری سومین دوسالانه نهال امید، نشان از توجه نهاد کتابخانه های عمومی کشور به حوزه قصه است. با برگزاری این رویداد در کنار کانون پرورش فکری کودکان برای ترویج فرهنگ قصهگویی تلاش میکنیم تا به حوزه کودکان و نوجوان توجه بیشتری شود.
فیروزی تصریح کرد: حرکت نهاد به سمت برنامههای راهبردی کودکان و نوجوان مشهود است که از جمله این برنامهها طراحی نشان هدهد سفید و اجرای رویدادهای مرتبط با هدهد سفید در کتابخانههای عمومی و کتابخانههای سیار است.
وی تأکید کرد: جشنواره قصهگویی نهال امید، استمرار رویدادهای حوزه کودک و نوجوان در کتابخانههاست و قصهگویی از بهترین فرصتها برای انتقال مفاهیم فرهنگی است که امیدواریم تداوم پیدا کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان فارس همچنین با اشاره کسب عنوان پایتخت کتاب ایران توسط شهر اوز، افزود: اوز پیوست مردمی دارد و مردم کتاب دوست این شهر، اوز را پایتخت کتاب کردند. مسئولان و دستگاه ها در کنار مردم بودند تا این رویداد رقم بخورد.
فضای کتابخوانی و قصهگویی مورد توجه قرار گیرد
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس نیز در این مراسم اظهار کرد: نیاز داریم فضای کتاب، کتابخوانی و قصهگویی مورد توجه قرار گیرد؛ اگر قرار است جریان فرهنگی ایجاد کنیم؛ هیچ چیز به اندازه کتابخوانی و قصهگویی نمیتواند ما را در فرهنگ سازی یاری کند.
سمانه ذوالقدری با اشاره به اینکه بسیاری از روشها و منشهای امروز خود را از قصههای پدربزرگها و مادربزرگها یاد گرفتهایم، گفت: قصه ها، ویژگیهای رفتاری را به زیبایی به تصویر میکشد و در تربیت کودکان و نوجوان مؤثر است. متأسفانه در دنیای مجازی امروز قصهها مغفول واقع شدند.
وی ادامه داد: امیدواریم قصههایی که شخصیت ساز بود دوباره به زندگی ما برگردد؛ با توجه به توسعه حوزه دیجیتال قصهها باید به دنیای فضای مجازی برده شود.
ذوالقدری تأکید کرد: تمام متولیان باید به اهمیت کتاب و مطالعه و قصه گویی پی ببرند و در این راستا تلاش کنند. لازم است به این رسالت بزرگ که نیاز جدی امروز ماست تا فرهنگ اصیل خود را پاس بداریم، توجه بیشتری شود.
در پایان پس از ارزیابی آثار توسط هیئت داوران شامل فیروزه قشقایی، محمدحسین نعمتی و محمدحسن محمودی برگزیدگان هر بخش معرفی شدند.
در بخش نقالی، مریم سهرابی از شیراز و سارگل آزادی از مرودشت به صورت مشترک مقام اول، نازگل شیخی از شیراز مقام دوم و ترنم میثمی از نیریز مقام سوم را کسب کردند. همچنین مهیا فلاحی نژاد از شهرستان مرودشت شایسته تقدیر در این بخش شناخته شد.
در بخش قصهگویی صحنهای، محدثه عباسی مقدم و سعیده بهزادی از شهرستان فسا به صورت مشترک مقام اول را کسب کردند؛ حمیده افتخار و لیلا رحیم پور از شهرستان فسا رتبه دوم و سوم را از آن خود کردند و مریم رحمانیان از شهرستان جهرم شایسته تقدیر شناخته شد.
در بخش قصهگویی دیجیتال نیز لیلا خادمیان از شهر شیراز و امیرحسین جمالی از شهرستان لارستان به ترتیب اول و دوم شناخته شدند و زهرا جمشیدی از فراشبند و عبدالرضا میرزانیا از لارستان به صورت مشترک مقام سوم را کسب کردند؛ همچنین افسانه مظفری از شهرستان شایسته تقدیر این بخش بود.