به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری در جلسهای با حضور هیأتهای امنا و ممیزه دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: وزارت علوم بر پذیرش تعداد زیاد دانشجوی دکترا اصراری ندارد و این مسأله به همه رؤسای دانشگاهها ابلاغشده است.
وی افزود: تنها باید پنج درصد از دانشجویان یک دانشگاه در دوره دکترا تحصل کنند و حداکثر ۲۵ درصد دیگر از دانشجویان نیز میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل شوند؛ این مسأله بارها به رؤسای دانشگاهها تذکر داده شده است.
مشاور وزیر علوم تصریح کرد: در کشور ۹ هزار دانشجوی دکترا وجود دارد که در خوشبینانهترین حالت این تعداد به هزار نفر در سال میرسد؛ این در حالی است که تعداد دانشجویان مقطع دکترای هر دانشگاه بیش از ۱۰ درصد کل دانشجویان آن است.
باقری همچنین با اشاره به آییننامه ارتقاء اعضای هیأتعلمی، گفت: این آییننامه هر پنج سال یکبار تغییر میکند. در قانون توسعه پنجم، دولتها مکلف شدند که با توجه به رویکرد کشور و تحقق اهداف برنامه، آییننامه را ارتقا داده و بازبینی کنند.
رئیس مرکز هیأتهای امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در این زمینه سؤالات، شبهات و ایراداتی را که دانشگاهها مطرح میکنند، جمعآوری و در زمان بازنگری از آنها استفاده میکنیم؛ در بازنگری اخیر از نظرات حداقل ۳۰ دانشگاه و پژوهشکده کشور استفاده شده است .
باقری بیان کرد: بیشک نمیتوان آییننامهای تدوین کرد که مورد تأیید تمامی اعضای هیأتعلمی باشد، اما در مجموع آییننامه ارتقا گامهایی به جلو برداشته است .
وی در خصوص وضعیت استان خوزستان نیز گفت: تمامی مسائل مطرحشده از سوی هیأتعلمی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص عقبماندگیهای این دانشگاه را قبول دارم و در این زمینه نیز به نظر میرسد که نیاز به بازنگریهایی وجود دارد. این مسائل در جلسات وزارتخانه پیگیری خواهد شد .
مشاور وزیر علوم ادامه داد: بیشتر نگاه وزارتخانه این است که سیاستگذاری و نظارتهای لازم را داشته باشد و تلاش ما نیز این است که در امور دانشگاهها کمترین دخالت را داشته باشیم .
باقری خاطرنشان کرد: انجمنهای علمی باید مسائل مربوط به دولت را موردنقد و بررسی قرار دهند و این مسأله باید در سرلوحه امور آنها قرار گیرد. اگر نقد علمی و منصفانه داشته باشیم بیشتر موجب ارتقا خواهد شد.
No tags for this post.