دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود

دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، به‌میزبانی پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

رئیس پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان دانشگاه شیراز امروز، ۱۱ اردیبهشت با اعلام این خبر گفت: همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، دومین همایش از سلسه همایش‌های دوسالانه در موضوع هویت ایرانیان است که در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار می‌شود.

شکرالله خاکرند با بیان اینکه هویت هر جامعه‌ای گنجینۀ میراث فرهنگی و تمدنی و تاریخی آن ملت و تمامیت شخصیت و استعدادها و ذخایر معنوی و فکری آن جامعه را شامل می‌شود، اظهار کرد: حفظ، تداوم و تقویت هویت ملی با شناخت استعدادهای نهفته در آن و رصد فرصت‌ها و تهدیدهای فعلی و پیش‌رو ممکن است. شناخت و ارائه راه‌حل برای مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه رسالت دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی است. از همین‌رو، برگزاری کنگره‌های دوسالانۀ بین‌المللی، ملی و منطقه‌ای از برنامه‌های پروژۀ هویت ایرانیان در زمینۀ پرداختن جدی‌تر و تخصصی‌تر به موضوع هویت است.

دبیر علمی همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان افزود: تمام فعالیت‌های پژوهشی صورت‌گرفته در فاصلۀ پیش همایش‌ها در قالب سخنرانی، نشست علمی، تدوین پایان نامه و رساله و تالیف مقاله و کتاب و نیز طرح‌های پژوهشی، در همایش‌ها عرضه می‌شود تا از خلال آن نخبگان و اندیشمندان هویت‌شناس به تبادل‌نظر بپردازند و به تدریج ادبیات پژوهشی قابل استناد برای محققان فراهم شود.

وی گفت: نظر به محوریت همه‌جانبۀ نهاد دانشگاه در تحولات یک کشور و جایگاه رشته‌های علوم انسانی از میان رشته‌های دانشگاهی در تأمین و تحکیم بنیان‌های فرهنگی جامعه، رشته‌های علوم انسانی محق‌ترین مرجع برای ترسیم حدود هویت جمعی و تعیین مؤلفه‌های روح ملّی به حساب می‌آیند.

خاکرند ادامه داد: پایش تحولات نرم و علی‌الدوام مؤلفه‌های ثابت هویتی در نسبت با متغیرهای کنترل‌ناپذیر جهانی و ارزیابی چگونگی اثربخشی این تحولات از شیوه و میزان نقش‌آفرینی آن‌ها در تقویت یا استحالۀ هویت جمعی از منظر و در افق نگاه و رویکردی تمدنی، بی‌شک رسالت انحصاری و بی‌بدیل این رشته‌ها را در مجموعه رشته‌های دانشگاهی تشکیل می‌دهد.

رئیس پژوهشکده هویت و سبک زندگی ایرانیان دانشگاه شیراز گفت: ایجاد فضای گفت‌وگو و تضارب آراء برای چاره‌اندیشی‌ها و ارائۀ راهکارها در راستای نیل به وضعیت مطلوب و آرمانی در نقش‌آفرینی فعال، فزاینده و راهبردی رشته‌های موردبحث در تعیین و تحکیم مختصات هویت جمعی ایرانیان در منظومه‌ای منسجم و در افق نگاهی تمدنی سرلوحۀ کار همایش پیش روست.

به‌ گفته وی، بررسی و ارزیابی ظرفیت‌های پژوهشی رشته‌های علوم انسانی از حیث نقش‌آفرینی در ترسیم هویت ایرانیان، بررسی و ارزیابی ظرفیت‌های گفتمان‌سازی رشته‌های علوم انسانی در موضوع هویت ایرانیان در سطح بین‌الملل، بررسی و ارزیابی ظرفیت‌های تعامل و اثربخشی رشته‌های علوم انسانی بر سایر نهادهای فرهنگی فرهنگ‌ساز (مشخصاً سه نهاد عمده آموزش و پروش، صداوسیما، و فضای مجازی در موضوع هویت ایرانیان)، از اهداف همایش پیش‌روست.

خاکرند از برگزاری‌ پیش‌نشست‌های مختلف در طی یک‌سال گذشته خبر داد و گفت: همزمان با فراخوان مقاله در طول چندماه گذشته ۲۱ پیش‌نشست در مباحث تخصصی ازسوی کمیته‌های مختلف همایش در دانشکده‌های مختلف دانشگاه برگزار شده است.

به‌گفتۀ دبیر علمی همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، پس ‌از فراخوان ارسال مقاله در مهرماه ۱۴۰۳، تعداد ۲۳۴ چکیدۀ مقاله به دبیرخانۀ همایش رسیده است و پس از اعلام پذیرش چکیده‌ها، تعداد ۱۲۴ مقاله ازسوی محققین ارسال شد که از این تعداد، ۹۶ مقاله برای چاپ برگزیده شد که تعدادی از این مقالات در نشست‌های تخصصی ده‌گانۀ همایش ارائه خواهد شد.

خاکرند با بیان اینکه مجموعه چکیده‌ها و مقالات پذیرفته شده در قالب کتاب چاپ خواهد شد، گفت: باتوجه به اخذ نمایه ISC، مقالات منتخب و پذیرفته‌شده در این همایش، در پایگاه استنادی جهان اسلام ISC نیز نمایه خواهد شد. علاوه ‌بر آن ۲۱ سخنرانی ویژه در نشست عمومی که پس از افتتاحیه تشکیل خواهد شد و در طول نشست‌های ده‌گانۀ این همایش دو روزه ارائه خواهد شد.

وی گفت: با توجه به رویکرد پروژه هویت ایرانیان که این همایش‌ها بخشی از این پروژه هستند، با هدف تبیین و کمک در حل مسائل جامعه، سعی شده رویکرد پژوهش‌ها و تحقیقات و مقالات و نشست‌ها به سمت ارائه چشم‌اندازها و راهبردهای عملی باشد، بدین‌روی همۀ کارشناسان و برنامه‌ریزان حوزۀ مسائل اجتماعی و فرهنگی و سیاسی مخاطب این مباحث هستند که برخی به‌صورت حضوری و برخی از طریق رسانۀ ملی و استانی و فضای مجازی در معرض این مباحث قرار خواهند گرفت.

به گزارش سینا، آیین گشایش دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی و هویت ایرانیان، روز ۱۶ اردیبهشت، ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد. همچنین، از ساعت ۱۶ تا ۱۸:۳۰ نشست عمومی با سخنرانی پژوهشگران میهمان تشکیل خواهد شد و روز ۱۷ اردیبهشت، از ساعت ۸ تا ۱۲، ده نشست تخصصی در دانشکده‌ مختلف علوم انسانی شکل خواهد گرفت که در این نشست‌ها پژوهشگران به ارائه مقالات و نتایج پژوهش‌های خود در حوزه‌های تخصصی خواهند پرداخت و درنهایت، آیین پایانی همایش، روز ۱۷ اردیبهشت، از ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا