به گزارش سیناپرس به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر محمد فرهادی امروز اول اردیبهشت ماه در اختتامیه دومین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از برنامههای دولت تدبیر و امید پیشرفت در عرصههای مختلف علمی و بینیازی به دیگر کشورها بوده است، اظهار کرد: یکی از اقدامات صورتگرفته و ثمربخش در امر تولید سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با توان دانشمندان، متخصصان و نخبگان ایرانی بوده است.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از مجموعههای علمی و دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گامهای ارزندهای در امر خودکفایی ایران در تولید سلولهای بنیادی و بازساختی پزشکی برداشته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نخبگان و دانشمندان توانمند ایرانی حرفهای زیادی در شاخههای مختلف علمی در سطح بینالمللی برای گفتن دارند و این توان و دانش برهیچکس پوشیده نیست و همین افراد در عرصههای مختلف ملی و بینالمللی افتخارات زیادی را رقم زدهاند و بیشک با حمایت مطلوبتر مسئولان مربوطه از آنان شاهد رشد بهتر و بیشتر در عرصه علم و دانش در زمینههای مختلف همچون تولید سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی خواهیم بود.
فرهادی تاکید کرد: امروز بین علوم حد و مرزی نیست. هرچندکه در گذشته هم نبوده است اما امروز باید بیش از پیش بروی هم آمیختگی علوم کار شود.
وی ادامه داد: یونسکو در اواخر قرن گذشته گزارشی را در زمینه پزشکی منتشر کرده که مراکز پزشکی و بیمارستانهای ما در آینده مراکزی برای تعویض اندامها و بافتهای بدن باشند؛ بنابراین امروز شاهد پیشرفتهای چشمگیری در عرصه درآمیختگی علوم هستیم.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: قرن گذشته را قرن ژنتیک نامگذاری شد و قرن 21 که دوران علوم اعصاب، علوم شناختی و زیستی است، شاهد هستیم که ما باید در این علوم، مدلسازی و یافتههایی در حوزههای تشخیصی، شناختی و درمانی داشته باشیم.
فرهادی با بیان اینکه در حوزه دانش عصب شناسی یا نوروساینس 17 قلمرو وجود دارد که لازم است به آنها پرداخته شود، افزود: امروز جهان و ایران پیشرفتهای بسیار خوبی در عرصه سلولهای بنیادی و پزشکی داشته است که مهمترین آن همکاریهای شکلگرفته در این زمینه است تا بتوانیم به کاربردهای آن دست یابیم و درآمد اقتصادی مطلوبی از آن داشته و از طرفی در جهت افزایش سلامت و رفاه مردم داشته باشیم.
وی در پایان عنوان کرد: باید مراقبت بود تا در زمینه سلولهای بنیادی انحراف نداشته باشیم و به اسم سلول درمانی مراکز نادرست ایجاد نشود.
No tags for this post.