موسیقیهایی که شنیدنشان در وطن طعم دیگری دارد

سالهاست دوستداران موسیقی پاپ ایرانی برای شنیدن آثار شاخص موسیقیمان عازم کشورهای دیگر میشوند که برایشان هم فال باشد و هم تماشا و هم از نزدیک ساز و آواز قطعاتی از موسیقی را بشنوند که با آن زندگی کرده اند. آثاری که برای ایرانی های مهاجر نیز شندینش بوی وطن میدهد.
سحر طاعتی: بیش از ۴۰ سال است که سرمایه فرهنگی کشورمان که میشود در وطن خرجش کرد و چرخ دندههای اقتصاد هنر را با آن تقویت کرد، در کشورهای دیگر صرف میشود. نمونه بارز این موضوع را میتوان در آمار و ارقام بلیتهای فروش رفته در چند هفته گذشته در قالب اجراهای نوروزی خوانندگان پاپ در کشورهای اطراف مشاهده کرد.
چندی پیش ارکستر بزرگ به رهبری آرمین قیطاسی در قالب کنسرت نوستالژی با آثار چشم آذر توانست مخاطبان زیادی را جذب کند و به جای اینکه مردم برای شنیدن کنسرت به آن سوی آبها بروند در ایران به پای آثار نوستالژي ناصر چشم آذر بنشیند و چرخه اقتصادی هنر در ایران به گردش دربیاید.
به گزارش خبرگزاری سینا، آرمین قیطاسی رهبر ارکستر و نوازنده فلوت که سالها به عنوان نوازنده و سولیست در ارکسترهای ملی و سمفونیک و بسیاری ارکسترهای دیگر حضور داشته چند سالی است که ارکستری متشکل از نوازندگان تحصیلکرده و با سابقه موسیقی که بیشتر در ارکسترهای ملی و سمفونیک فعالیت میکردند را تشکیل و هر ساله نیز کنسرتهای را برگزار کرده است.
این ارکستر این روزها با حمایت محسن رجب پور، مدیر شرکت فرهنگی هنری ترانه شرقی مجموعه کنسرتهای خود را با اختصاص به آثار ناصر چشم آذر برگزار کرده است که البته در گذشته نیز این ارکستر عاشقانه های ناصرچشم آذر را به روی صحنه برده بود.
اما طی روزهای اخیر (۵ و ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) آثار ناصر چشم آذر که جز خاطره انگیزترین آثار موسیقی پاپ ایران است با اجازه رسمی از همسر مرحوم چشم آذر و به خوانندگی مهدی یغمایی و محمدرضا مقدم در سالن میلاد نمایشگاه تهران برگزار شد و حضور پررنگ موسیقی دوستان پاپ ایرانی نشان داد که میشود در همین وطن نیز این آثار را نه با صدای خواننده اصلی اما خوانندگان نسل سوم موسیقی پاپ شنید و لذت برد.
برگزاری چنین کنسرتی هم برای مردم و هم برای هنر و هنرمند بسیار بااهمیت است چرا که از یک طرف از صرف هزینههای هنگفت برای رفتن به کنسرت در کشورهای دیگر جلوگیری میشود و از طرفی دیگر با خرید بلیت کنسرت در داخل، بازوی اقتصاد هنر و هنرمند قویتر میشود و از همه مهمتر تمامی اقشار فرصت دارند از شنیدن آثار نوستالژیک موسیقی پاپ ایران در سرزمینشان لذت ببرند.
یکی از نکات قابل توجه در برگزاری این کنسرت، حضور موسیقی دوستان از شهرهای دیگر بود و همین مسئله خود میتواند گردشگری داخلی را تقویت کند که بواسطه آن باز هم اقتصاد هنر تقویت میشود.
ناگفته نماند که فقط هنر و هنرمند و مردم عادی از این جریان سود نمیبرند بلکه دیگر اقشار نیز به نوعی درگیر چنین اتفاق هنری میشوند، از رانندگانی که مسافرانشان را به مقصد میرسانند تا فروشگاههای و کافههای سالن کنسرت و کارمندان سالن ها و مجریان تبلیغات تا عوامل نور و صدا و برگزار کنندگان و این موارد در کنار هم یعنی کمک به رشد اقتصادی .
ای کاش خانواده های هنرمندان دیگر نیز طی همکاری با برگزار کنندگان و تهیه کنندگان موسیقی اجازه دهند آثار ارزشمند موسیقی ایران در وطن به گوش همگان برسد.