سوگواری هنر برای بندرعباس/ در غم همسایه‌مان شریکیم

 

شنبه ۶ اردیبهشت انفجار در کانتینرهای اسکله رجایی بندر عباس باعث کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از هم‌وطنان شد. این انفجار غم‌بار موجی از سوگواری در سراسر کشور به راه انداخت. در پی این حادثه تلخ، سه روز عزای عمومی در هرمزگان اعلام شد و دولت چهاردهم  امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.  جامعه هنری از همان ابتدا با گذاشتن پیام در صفحات اینستاگرام خود با مردم همدردی کردند. این روزها که دو جشنواره موسیقی نواحی ایران و فستیوال موسیقی کوچه در حال برگزاری بودند که به دلیل سوگواری  تعطیل شدند و اجرای تئاترهای کمدی متوقف شدند و سینماهای کشور برای یک روز به احترام قربانیان خاموش ماندند.

 

 هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی؛ همدلی عمیق اقوام مختلف ایران

به گزارش خبرگزاری سینا، هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران که از پنجم اردیبهشت با حضور۳۴  گروه در بندرعباس آغاز شده بود و قرار بود تا ۸ اردیبهشت ادامه داشته باشد، در دومین شب خود با حادثه تلخ انفجار در بندر شهید رجایی همزمان شد؛ حادثه‌ای که بسیاری از خانواده‌ها را داغدار کرد .

در دومین شب جشنواره موسیقی نواحی، فضای سالن با نوای سنج و دمام و دسته عزاداری در هم آمیخت و هنرمندان حاضر، اجرای خود را به سوگواری و همدردی با مردم بندرعباس اختصاص دادند. از اجرای عود و شروه‌خوانی محمد رام و مجید ایرانمنش تا سوگ‌خوانی لری کیخسرو طاهری، هر قطعه موسیقی در آن شب، روایتگر اندوه و داغ از دست دادن عزیزان بود.

گروه‌های موسیقی از گیلان، کرمان، همدان، آذربایجان غربی و خراسان جنوبی نیز به زبان موسیقی محلی خود، مرثیه‌های دلخراش این حادثه را خواندند. شب عزاداری جشنواره موسیقی نواحی، به همدلی عمیق اقوام مختلف ایران بدل شد و این همبستگی، هنرمندان را در کنار مردم داغدار هرمزگان نشاند. در نهایت، مسئولان جشنواره اعلام کردند که به احترام جان‌باختگان و به دلیل شرایط نامساعد، رویداد به صورت رسمی خاتمه یافته است.

 

فستیوال موسیقی کوچه؛ طبل‌های عزا نواخته شد

فستیوال موسیقی کوچه  سال ۱۳۹۶ به همت محسن شریفیان و گروه لیان با هدف احیای موسیقی بومی و فرهنگ محلی  پایه‌ریزی شد. اما برگزاری این فستیوال همواره با حواشی زیادی مواجه شد. به طوری که برگزاری این دوره از جشنواره و عدم برگزاری آن به جنگی تبدیل شد که باعث شد که این فستیوال در صدر اخبار قرار بگیرد و سرانجام با دشواری مجوز برگزاری این جشنواره صادر شد.

گرچه برگزاری این جشنواره به دشواری برای دست‌اندرکاران آن مهیا شده بود و قرار بود از ۵ تا ۱۰ اردیبهشت ادامه پیدا کند، اما این گروه به با شنیدن خبر تلخ انفجار در کنار مردم قرار گرفتند و به احترام این داغ بزرگ تغییر مسیر داد.

این فستیوال که با نقدهایی نسبت به قیمت بالای بلیت‌هایش همراه بود، تصمیم گرفت چند شب پایانی خود را رایگان برگزار کند و از مردم دعوت کند که با هم برای قربانیان حادثه بندر شهید رجایی سوگواری کنند.

 

بیشتر بخوانید:

رویداد ملی موسیقی نواحی ایران همراه با سوگ مردمان هرمزگان به کار خود پایان داد

 

 

در یکی از شب‌های ویژه فستیوال، برنامه‌ای با عنوان «شب شروه» تدارک دیده شد. در پوستر این شب نوشته شده بود: «هرکس به روح تنها مانده‌اش دوایی می‌رساند، یک بوشهری برای خودش در تنهایی مطلق شروه می‌خواند.» این شب با چاوشی‌خوانی و طنین طبل‌های عزا، رنگ و بوی عزاداری گرفت.

محسن شریفیان، هنرمند جنوبی نیز در صفحه شخصی خود با انتشار فیلمی از این برنامه نوشت: «طبل‌های عزا، اندوه ما را در کوچه‌ها طنین‌انداز کرد. کوچه‌های ما راهی به سوی تمام جهان‌اند؛ در غم همسایه‌مان شریکیم.»

 

تعطیلی تئاتر و سینما در همراهی با عزای عمومی

علاوه بر این دو رویداد هنری، دیگر بخش‌های هنری کشور نیز با عزاداران همراه شدند. طبق اعلام اداره کل هنرهای نمایشی، تمامی نمایش‌های کمدی در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت تعطیل شدند تا فضای شادی‌آفرین کمدی، حرمت عزاداری را مخدوش نکند. هرچند نمایش‌های غیرکمدی طبق روال به اجرا ادامه دادند، اما هنرمندان تئاتر با پیام‌هایی از همدردی، سوگواری خود را ابراز کردند.

همچنین طبق تصمیم انجمن سینماداران کشور، تمامی سینماهای سراسر کشور در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت تعطیل شدند. دبیر انجمن سینماداران در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جامعه سینمایی ایران داغدار این غم بزرگ است و تعطیلی سینماها کوچک‌ترین ادای احترام به قربانیان و خانواده‌های داغدیده محسوب می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا