به گزارش سیناپرس،به نقل از زیست فن،شرلوک سیستمی متفاوت از crisper cas9 است. در این سیستم RNA راهنما به جای DNA، یک قطعه RNA را شناسایی میکند. پس از شناسایی، آنزیم Cas13a قطعه ی شناسایی شده را برش می دهد. ویژگی جالب Cas13a این است که پس از تکه تکه کردن قطعه ی شناسایی شده، هر RNA دیگری که اطرافش باشد را برش می دهد. این ویژگی اساس شرلوک را به عنوان سیستمی تشخیصی برای ویروس ها، باکتری ها و سرطان را تشکیل میدهد.
برای طراحی این سیستم، محققان نمونههایی که از دو ویروس زیکا و دانگ، به همراه یک RNA که به وسیلهی رنگ فلورسنت نشان دار شده بود را آماده کردند. سپس شرلوک به محیط اضافه شد. Cas13a پس از شناسایی و برش قطعهی اختصاصی، اقدام به بریدن همهی RNA های اطراف خود، از جمله RNA نشان دار می کند. در نتیجه در صورت وجود ویروس در نمونه، رنگ فلورسنت به محیط آزاد شده و به این ترتیب میتوان حضور یا عدم حضور ویروس را تشخیص داد.
برای گسترش فعالیت شرلوک و امکان استفاده ی آن در تشخیص بیماری های مبتنی بر DNA مانند سرطان، محققان یک آنزیم با توان تبدیل DNA به RNA را به سیستم اضافه کردند.
جنیفر دودنا، استاد دانشگاه برکلی که در معرفی کریسپر به عنوان یک ابزار مهندسی ژنتیک نقش داشت، از شرلوک به عنوان یک فرصت استثنایی در آینده ی تشخیص عوامل عفونی یاد می کند.
شرلوک نسبت به سیستم های تشخیصی رایج یک میلیون بار حساس تر است و همچنین سرعت عمل بسیار بالاتری دارد.
یک کیت تشخیصی شرلوک، از تثبیت مواد شیمیایی مورد نیاز بر روی یک کاغذ مخصوص تشکیل می شود که فقط ۶۱ سنت قیمت دارد. البته این سیستم توانمند برای کاربری بیشتر، سدِ مقررات تنظیمی سازمان غذا و دارو را در پیش دارد.