رویداد روز زمین پاک با عنوان «گامهای سبز در بافت تاریخی شیراز» به مناسبت زمین پاک توسط شهرداری منطقه تاریخی فرهنگی با همکاری سازمان مدیریت پسماندو مشارکت معاونت محیط زیست و خدمات شهری، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری و سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل آموزشوپرورش استان فارس برگزار شد.
شهردار کلانشهر شیراز در این رویداد با بیان اینکه انتخاب بافت تاریخی و فرهنگی برای برگزاری این مراسم بسیار به جا بوده است، تأکید کرد: اگر بخواهیم به شهر تمیزی که همه جوانب محیط زیست در آن رعایت شود برسیم، چارهای جز همکاری و مشارکت مردم نداریم؛ تا مردم پایکار نیایند به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
محمدحسن اسدی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه محیط زیست، عنوان کرد: شیراز از تمیزترین کلانشهرها با آبوهوای پاک محسوب میشود و در سال ۲۰۲۴ هم عنوان پایتخت محیط زیست آسیا معرفی شد.
این مقام ارشد شهری اضافه کرد: اقدامات خوبی هم در بخش جمعآوری، حمل و دفن پسماند انجام شده بهگونهای که ۷۵ درصد از زبالهها در مقصد قبل از دفن توسط سیستم جداکننده جداسازی میشوند.
وی بیان کرد: هفته گذشته با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نیز تفاهمنامهای در راستای جلوگیری از جذب شیرابهها به زمین و استفاده از فنّاوری پلاسما و تبدیل شیرابه را به آب طبیعی، منعقد شد.
شهردار شیراز همچنین با بیان اینکه میزبانی از دانشآموزان در این آیین جای خرسندی دارد، گفت: تلاش کنیم که آیندگان از ما به نیکی و خوبی یاد کنند، چرا که ما در برابر زمین، آب، خاک، هوا، محیط زیست و غیره مسئول هستیم، البته این امر از عهده شهرداری بهتنهایی خارج است و مردم هم باید پایکار بیایند.
اسدی همچنین از نوسازی ماشینآلات جمعآوری پسماند در منطقه تاریخی فرهنگی شیراز خبر داد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز هم در این رویداد گفت: نشاط و حضور دانشآموزان در محلهای که بهعنوان محلهای نمونه در کشور محسوب میشود، جای خرسندی است.
مسعود زارعی خاطرنشان کرد: بافت تاریخی شیراز فاضلاب شهری و فیبر نوری دارد، یعنی کار جدی زیرساختی در حوزه زمین پاکیزگی انجام شده است.
وی تصریح کرد: شهرداری شیراز اقدامات مؤثر زیرساختی در این منطقه انجام داده است.
این مقام ناظر و سیاستگذاری در حوزه زیستمحیطی شهری همچنین با بیان اینکه این کلانشهر را به هوای پاک و تمیز میشناسند و اینها نشان از قدرشناسی مجموعه کسانی دارد که در راستای هوای پاک و زمین پاک تلاش کردهاند، بر فرهنگسازی و آگاهی مردم نسبت به انجاموظیفه خود در حفظ بافت هم تأکید کرد.
زارعی از برگزاری ششمین جشنواره بزرگ پسماند شیراز در پایان اردیبهشتماه هم خبر داد و گفت: تاکنون نزدیک به ۵۰ هزار نفر از شهروندان شیرازی برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردهاند.
وی ابراز امیدواری کرد که این اقدام نهتنها نمادین باشد؛ بلکه تمرین انجام تکلیف خودمان در داشتههای شهر شیراز که کم هم نیستند باشد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تأکید کرد: به برنامه بازآفرینی بافت در شورای شهر شیراز توجه جدی شده است.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز نیز در این رویداد یان کرد: در اهمیت موضوع روز جهانی زمین پاک همین بس که امروز اقشار مختلفی از دانشآموزان گرفته تا مدیران شهری و محیط زیست در این مراسم حضور پیدا کردهاند.
حسامالدین اسدزاده افزود: با همراهی سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز، سازمان آتشنشانی و خدمات شهری شهرداری شیراز و سازمان سیما و منظر شهری برنامهریزی برای فرهنگسازی در حوزههای مختلف انجام شده و اقدامات ارزندهای هم در سطح محلات شیراز بهویژه منطقه تاریخی و فرهنگی که قلب شیراز محسوب میشود، اجرایی شده که جای تقدیر دارد.
وی افزود: شعار بازآفرینی شهری فرهنگ مبنا برای سال جاری در این منطقه معرفی کردهایم، چرا که معتقدیم بازآفرینی خود از توسعه شهری میآید که دارای چهار رکن اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی و فرهنگی است.
شهردار منطقه ۸ شیراز ادامه داد: رویدادهایی مناسبتی تعریف شده که مردممحور بهویژه با مشارکت مردم ساکن در بافت باشد.
کارتابل, [۲۳.۰۴.۲۵ ۱۲:۰۰]
وی با بیان اینکه هر کدام از این رکنها به فراخور مناسبتی و زمانی و فرهنگسازی، اجرایی میشوند، تأکید کرد: شهرداری شیراز به پشتوانه فرهنگ و طبیعت دوستی مردم همیشه به دنبال ایجاد و انگیزه بهویژه در حوزه زیستمحیطی بوده که در این راه از همراهی و حمایت شورای شهر بهره برده است.
معاون محیط زیست اداره کل محیط زیست فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه ۵ ژوئن به نام روز زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: هر ساله ویژهبرنامههایی در این باره برگزار میشود.
قاسم نهاوندی به شعار زیستمحیطی مبنی بر اینکه ما زمین را از پدرمان به ارث نبردهایم؛ بلکه از فرزندانمان به امانت گرفتهایم اشاره و تصریح کرد: باید تلاش کنیم که شرایط زندگی برای فرزندان در آینده فراهم باشد، چرا که ما خود جزئی از کل اکوسیستم هستیم، پسدست به دست هم بدهیم تا محیط زیست حفظ شود.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان شیراز هم با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «انرژی پاک، زمین پاک» نامگذاری شده، گفت: با درایت مجموعه شهرداری و تعامل اداره کل محیط زیست فارس با سازمان مدیریت پسماند، شیراز جزو کلانشهرهای پاک در کشور محسوب میشود که امید است با همکاری بیشتر مردم و مسئولان تداوم یابد.
کامران اسلاملو عنوان کرد: فرهنگسازی در این باره از کودکان باید شروع شود که خوشبختانه با همکاری اداره کل آموزشوپرورش فارس اقدامات خوبی انجام شده است.
مشاور بافت تاریخی فرهنگی شیراز نیز در این مراسم عنوان کرد: از سال ۹۲ ساماندهی بافت تاریخی این کلانشهر در قالب الگوی بازآفرینی شهری در دستور کار قرار گرفت.
مجتبی گواهی ادامه داد: بازآفرینی شامل چهار رکن زیستمحیطی، اقتصادی. اجتماعی و فرهنگی میشود و بر اساس این موارد در بافت تاریخی ورود کردیم.
به گفته گواهی، آموزش تفکیک پسماند از مبدأ در بافت تاریخی از امروز بهصورت مستمر آغاز میشود.
به گزارش سینا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، وی با بیان اینکه شیراز حرف اول بازآفرینی شهری در کشور را میزند، خاطرنشان کرد: زیرساختهای آب، برق، گاز، فیبر نوری و شیرهای هیدرانت آتشنشانی در بافت بهروز شده است.