داده های صنعت نفت بدون اینترنت انتقال داده میشود

بدون نیاز به اینترنت یا حتی فیبر نوری، دادهها در دل خطوط لوله نفت و گاز حرکت میکنند؛ سامانهای کاملاً ایرانی با فناوری منحصربهفرد، امکان پایش هوشمند و امن خطوط انتقال در دورافتادهترین نقاط را فراهم کرده و گامی بلند در بینیازی فناورانه کشور برداشته است.
میترا سعیدیکیا: مدیر یک شرکت دانش بنیان و عضو شرکت دانش بنیان ارزیابان دانا صنعت اعتماد گفت: سامانه ای برای انتقال داده، مانیتورینگ و کنترل از طریق خطوط لوله نفت، گاز و آب را طراحی شده که اکنون مورد استفاده قرار گرفته است. یعنی لوله های موجود می توانند محلی برای انتقال داده بدون فیبر نوری یا کابل باشد.
بنیامین فردایی در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری سینا افزود: این سامانه که « Pipeline telecommunication system » نام دارد نیاز به شبکه موبایل یا رادیو ندارد.
به گفته این مدیر، متخصصان شرکت «صنعت الکترواکسین ایرانیان»، با محوریت گروه صنعتی مزید این سامانه را پیاده سازی کردند که از لوله های نفت و گاز موجود برای انتقال دادهها به منظور پایش وضعیت خطوط نفت و گاز استفاده میکند.
فردایی گفت: سامانه هوشمند PLT نوعی سیستم تله متری برای مانیتورینگ و کنترل است که در یک رویکرد نوآورانه، برای ایجاد لینک ارتباطی از بستر جداره لوله های فلزی موجود در صنایع نفت و گاز استفاده میکند.
فردایی خاطر نشان کرد: استفاده از این سیستم در نقاط صعب العبور مانند نواحی کوهستانی و بیابانی، از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند تله متری مؤلفههای متفاوت را به صورت آفلاین یا آنلاین و در فواصل طولانی امکانپذیر کند.
وی با بیان اینکه این سامانه هوشمند، برای ایجاد ارتباطات و فرآیند پایش، به دیگر شبکه ها مانند GSM وابسته نیست و به تاسیس دکلهای مخابراتی وابستگی ندارد و از بستر لوله های موجود به انتقال دیتا انتقال میپردازد که از این نظر توانسته است جایگاه ویژهای را در سامانههای تله متری ایجاد کند خاطر نشان کرد: از مهمترین مزیتهای این سامانه میتوان به مواردی چون برخورداری از فناوری انحصاری و کاملا ایرانی اشاره کرد که علاوه بر رفع هرگونه وابستگی، امکان اختلال و خرابکاری را توسط عناصر بیگانه را از بین خواهد برد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، عدم نیاز به نصب دکل و شبکههای رادیویی، ماهواره ای ، کابل و موبایل، قابلیت استفاده در مناطق صعب العبوری که سیستم مخابراتی وجود ندارد، تامین انرژی تا ۵ سال و عدم استفاده از تغذیه خارجی، استفاده از بستر لوله برای تبادل داده، اجرای سریعتر نسبت به روشهای مشابه و کاهش چشمگیر هزینه نهایی پروژه نسبت به روش های دیگر اشاره کرد.
مدیر این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه با توجه به ایرانساخت بودن این محصول دانشبنیان، قابلیت تطبیقپذیری فوق العاده با شرایط ویژه کارفرمایان به دلیل داخلی بودن دانش وجود دارد، گفت: یکی از مزایای این طرح عدم نیاز به اینترنت است که از حواشی و مشکلات احتمالی مانند هک و … جلوگیری می شود.
وی افزود: جالب اینجاست که هنوز هیچ کشوری نتوانسته به این موضوع دست بیابد و جا انداختن آن در خارج از ایران کاری دشوار است.