موزه بلدیه آماده روایت هویت شیراز/ فاز نخست موزه بلدیه شیراز تا ماه آینده افتتاح میشود

شهردار شیراز از پیشرفت پروژه موزه بلدیه خبر داد و گفت: فاز نخست این موزه فرهنگی در ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و طبق برنامهریزی، بهرهبرداری کامل آن تا نیمه نخست امسال انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمدحسن اسدی شامگاه شنبه، 30 فروردین ماه در بازدید از روند اجرایی پروژه «موزه بلدیه»، این موزه را پروژهای خاص و متفاوت دانست و گفت: از آغاز مسئولیت، مطالعات و بررسیهای لازم برای اجرای این پروژه انجام شده و برخلاف پروژههای عمرانی، امکان تغییر یا اصلاح آن پس از بهرهبرداری وجود ندارد؛ بنابراین طراحی و اجرای آن با وسواس بالایی پیگیری شده است.
وی موقعیت مکانی موزه را یکی از نقاط قوت پروژه عنوان و اظهار کرد: موزه بلدیه در هسته تاریخی شهر، در مجاورت میدان شهرداری قدیم و میدان نقارهخانه قرار دارد؛ منطقهای که بهسرعت در حال احیاست و نقشی کلیدی در برنامههای فرهنگی و گردشگری شیراز دارد.
شهردار شیراز همچنین از کلنگزنی باغموزه سرو در اردیبهشتماه در منطقه چمران جنوبی خبر داد و آن را مکمل موزه بلدیه دانست.
اسدی وعده داد که در هفته شیراز، مجموعهای از رویدادها، افتتاحها و کلنگزنی پروژههای تازه در حوزه فرهنگی و شهری به اجرا درخواهد آمد.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این بازدید، از مراحل پایانی آمادهسازی موزه بلدیه سخن گفت که قرار است شیراز را با تمام لایههای هویتیاش روایت کند.
محمدعلی چوبینی تاکید کرد: این موزه، فقط برای نمایش اشیاء تاریخی ساخته نشده؛ بلکه هدف روایت، آموزش و بازخوانی هویت شهری است. از آنجا که در شیراز تاکنون موزهای نداشتیم که بتواند این شهر را بهطور جامع معرفی کند، این موزه آمده تا این خلأ را پر کند.
به گفته چوبینی، 3 جلد پژوهش مفصل برای طراحی محتوای این موزه انجام شده که ماهها زمان برده است. ماکتها در حال تکمیلاند، محتواها آماده شدهاند و برخی بخشها به سه زبان ضبط شدهاند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز توضیح داد: این موزه تعاملی است یعنی مخاطب فقط تماشاگر نیست، بلکه وارد داستان میشود. اطلاعات بهروز میشوند بطوری که بازدیدهای تکراری هم تجربهای تازه خواهند بود.
چوبینی افزود: این موزه فراتر از عنوان «بلدیه» است، اینجا شهری روایت میشود و تلاش کرده ایم هویت و تاریخ شیراز را در قالب بخش های مختلف به تصویر بکشیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به طراحی 32 اپیزود محتوایی در این موزه، ادامه داد: هر بخش از این اپیزودها به یکی از جنبه های مهم و اثرگذار در تاریخ، فرهنگ، جامعه و توسعه شهر شیراز می پردازد؛ از جمله روایت شکل گیری شهر در جلگه شیراز، معرفی پروژه های شهری، نمایش آثار مجموعه داران شیرازی، هنر و معماری، آواها و نواهای شیراز، فعالیت واقفان، حوزه سلامت، بازارها، مطبوعات، عبادتگاه ها، مدارس تاریخی و دانشگاه ها.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، در بخش مطبوعات نشریات قدیمی شیراز بازخوانی میشوند؛ برخی بهصورت فیزیکی و برخی دیجیتال. حتی نشریاتی که دیگر منتشر نمیشوند، در این فضا جان تازه میگیرند.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز نیز درباره جزئیات آمادهسازی ساختمان موزه گفت: کلیه عملیات بازسازی و بهسازی ساختمان به پایان رسیده است. از زیرساختهای برقی و سرمایشی گرفته تا کفپوش اپوکسی و نورپردازی، همهچیز مطابق با استانداردهای موزهای انجام شده است.
محمدامین افزود: تمام تجهیزات قدیمی از جمله کمدها، سیستمهای گرمایش و سرمایش، کابلها و حتی لوسترها جمعآوری و با نمونههای مدرن جایگزین شدهاند تا فضایی استاندارد، ایمن و در شأن شیراز ایجاد شود.