نخستین زایش گوساله گوزن زرد ایرانی در سال جاری، در زیستگاههای طبیعی ارسنجان و میانکتل کازرون در استان فارس ثبت شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان امروز، ۲۹ فروردین ماه در حاشیه بازدید از پهنه محیط زیستی ارسنجان، از زایش نخستین گوساله گوزن زرد در این سایت خبر داد و گفت: تمام تمهیدات برای فراهم شدن شرایط امن و ایمن زیست گوزن زرد ایرانی در سایت ارسنجان پیش بینی شده است.
حسن ابراهیمی با بیان اینکه این شرایط نوید بخش تولد گوساله بیشتر در این منطقه است افزود: تولد نخستین گوساله در آغاز بهار در این منطقه برآیند ایجاد محیط امن و ایمن برای اینگونه در معرض انقراض است.
وی ادامه داد: گوزن زرد ایرانی زیر گونهای از گوزن زرد است که در آستانه انقراض قرار داشت ولی با تمهیدات انجام شده از خطر انقراض در ایران نجات یافت. گوزن زرد برای نخستین بار در منطقه جزیره اشک شمال کشور احیا و سپس با افزایش جمعیت تعدادی از آنها به زیستگاه تاریخی خود در حوزه زاگرس منتقل شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان گفت: با هر گونه عوامل خطر، ورود و شکار در این پهنه زیست محیطی از سوی یگان حفاظت محیط زیست جلوگیری و مطابق با قانون برخورد خواهد شد.
ابراهیمی تاکید کرد: انتظار است تمام کسانی که در روستاهای اطراف و مناطق همجوار تردد دارند با ماموران یگان حفاظت محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان کازرون نیز از زایش نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در زیستگاه میانکتل خبر داد و امنیت زیستگاه، شرایط پایدار زاد و ولد و اقلیم مناسب را از عوامل مهیا شدن این منطقه برای تکثیر این گونه در معرض انقراض عنوان کرد.
محمد امین بیرامی با اشاره به نگهداری گوزنهای زرد در سایت ۴۰۰ هکتاری میانکتل که زیستگاه گونههای متنوعی از جمله قوچ و میش و پلنگ نیز هست، سال جاری را برای افزایش جمعیت این گونه در فارس مطلوب ارزیابی کرد.
بیرامی تلاشهای صورت گرفته برای ایجاد شرایط مناسب نگهداری و زاد و ولد این گونه کمیاب را عامل این موفقیت دانست.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کازرون همچنین از تجهیز ایستگاه مطالعاتی گوزن زرد ایرانی میانکتل به دوربینهای مداربسته با قابلیت نظارت آنلاین خبر داد.
به گزارش سینا، سایت احیاء و تکثیر گوزن زرد ایرانی به مساحت ۳۰۰ هکتار در ارسنجان این روزها زیستگاهی مناسب برای این دسته از حیوانات و حیات وحش است.
گوزن زرد ایرانی از نظر حفاظتی از سوی سازمان بین المللی حیات وحش جزو گونههای در معرض خطر انقراض اعلام شده و در سال های گذشته با ایجاد شرایط امن و ایمن در پهنه زیست محیطی نگهداری گوزن زرد، جمعیت این گونه کمیاب رو به فزونی است.
تعداد گوزن زرد در این سایت به دلیل نبود تعارضات از جمله گونه پلنگ، فراهم شدن امنیت، تغذیه و توزیع علوفه در فصول خشک سال، پایش و گشت و کنترل و مدیریت بهینه، رشد نسبتا مطلوب و خوبی داشته است.