رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
حفظ نخبگان نیازمند برنامهریزی است/جهش اقتصاد با حمایت از دانشبنیانها

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به سرعت پیشرفت علم در جهان و وجود ظرفیت بالای نخبگان در کشور، تنها راه جلوگیری از مهاجرت مغزها و شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد کشور را حمایت جدی از مجموعههای فناور و دانشبنیان فعال در عرصههای مختلف به ویژه هوش مصنوعی و کوانتوم دانست.
به گزارش خبرگزاری سینا، علیرضا رهایی با یادآوری این نکته که سرمایه نیروی انسانی نخبه یکی از عوامل اصلی پیشرفت هر کشوری محسوب می شود و ما در سطح کشورمان از جوانان بسیار مستعد و پرتوان فراوانی برخورداریم، اظهار داشت: مشاهده می شود که نخبگان به دلائل مختلف از جمله کاهش سطح امید، برای پیگیری فعالیت های علمی و همچنین اجرای طرح های فناورانه و مهندسی خود به نقاط مختلف دنیا مهاجرت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه، حفظ ظرفیت نخبگانی و استعدادهای برتر فراوان کشور نیازمند برنامه ریزی لازم و گسترده به منظور توجه هرچه بیشتر به جامعه نخبگانی موجود در سطح دانشگاه های کشور است، افزود: این ظرفیتهای انسانی بخش عمده آن در دانشگاه های بزرگ مختلف کشور موجود است و به طورحتم با توجه و هدایت صحیح منشاء اثر و پیشرفت و توسعه کشور در بخش های مختلف هستند و اتفاقات خوبی را رقم خواهند زد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین در ادامه، ارتباط موثر و نظاممند بین حوزه صنعت و دانشگاه را یکی از روش های بسیار اثرگذار حفظ استعدادهای برتر دانست و افزود: اتصال نخبگان برتر به پروژه های صنعتی و مشارکت دادن تحصیلکرده ها و مهندسان در پروژه های بزرگ، ضمن ایجاد دلگرمی در جامعه نخبگان، پیشرفت حوزه های مختلف از جمله صنعت کشورمان را سرعت بیشتری خواهد بخشید.
رهایی در ادامه با ذکر مثالی با اشاره به انعقاد یک تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و قرارگاه خاتم الانبیا در اواخر سال ۱۴۰۳، این حرکت را یکی از نمونه های مناسب همکاری بین دانشگاه و صنعت دانست و تصریح کرد: به دنبال این اتفاق هم قرارگاه به عنوان یکی از مجریان طرح های بزرگ در کشور از آخرین دستاوردهای علمی دانشگاهیان صنعتی امیرکبیر با ۷۰ سال سابقه منتفع خواهد شد و همچنین جوانان نخبه دانشگاهی نیز ضمن احساس مفید بودن، با دلگرمی بیشتری به کشور خود خدمت خواهند کرد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه، در زمان حاضر چه تعداد مجموعه دانش بنیان و فناور در مراکز نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعال هستند، اظهار کرد: هم اکنون ۲۰ مرکز نوآوری با هدف به کارگیری ایدههای دانشجویان راه اندازی شده است و بیش از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان و مراکز رشد در پارک علم فناوری دانشگاه امیرکبیر فعالیت می کنند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین با اشاره به برنامه ریزی انجام شده و ارائه تسهیلات لازم به منظور توسعه پارک علم و فناوری و ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا چهار سال آینده تصریح کرد: این پارک به سرعت در حال رشد است.
رهایی یادآورشد: یک ناحیه نوآوری در اطراف دانشگاه شکل گرفته که با پشتیبانی وزارت علوم، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شهرداری تهران در راه اندازی این مجموعه، زمینه استقرار شرکت های دانش بنیان این دانشگاه به شدت گسترش خواهد یافت.