طرح نماد باید منجر به کاهش آسیب‌ها و افزایش مراقبت اجتماعی شود

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت انسجام در اجرای برنامه‌های پیشگیرانه اجتماعی در مدارس، گفت: اجرای دقیق و تخصصی طرح «نماد» باید منجر به افزایش اقدامات مؤثر و کاهش محسوس آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان شود.

احمد محمودزاده امروز، ۲۰ فروردین ماه در نشست بررسی اجرای طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) در شیراز، اظهار کرد: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان، «نماد» یکی از محوری ترین و کلیدی ترین موضوعات آموزش و پرورش است به طوری که هر یکشنبه نشستی با موضوع نماد با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار و اقدامات انجام شده تشریح می شود.

وی افزود: یکی از برنامه های ویژه آموزش و پرورش «نماد» است و تلاش داریم به صورت تخصصی این برنامه را پیگیری کنیم، لذا اطلس روانی و اجتماعی این طرح باید از سوی استان ها تهیه و ارائه شود.

محمودزاده تصریح کرد: رصد و پایش دقیق آماری دانش آموزان و ارایه راهکار های متناسب با بوم هر منطقه باید در دستور کار استان ها قرار گیرد و خروجی آن نیز به وزارتخانه ارائه شود.

وی اضافه کرد: در این نشست مصمم هستیم به صورت تخصصی موضوع آسیب های اجتماعی را بررسی کنیم و با گفتگوی دو طرفه چالش های اجرای این طرح را بررسی و اقدامات صورت گرفته را بررسی می کنیم تا ببینیم جای چه اقداماتی خالی است و با آسیب شناسی که صورت می گیرد برنامه مناسب ارائه کنیم.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم این نشست، بررسی و پایش دقیق آسیب های اجتماعی در استان فارس است به گونه ای که بتوانیم میزان آسیب ها را در سال آتی کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در موضوع آسیب های اجتماعی ابتدا باید هدف‌گذاری دقیقی صورت گیرد و اجرای برنامه ها نیز باید بین بخش های مختلف تقسیم شود.

محمود زاده اضافه کرد: وزیر آموزش و پرورش یکشنبه هر هفته شخصا در جلسات نماد حضور پیدا می کند که این نشان از اهمیت طرح است.

وی ادامه داد: بیشتر ساحت های سند تحول در حوزه تربیتی است زیرا این حوزه نسبت به سایر حوزه ها عمیق تر است.

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: در اجرای راهکار سند تحول بنیادین، تکلیف ما بسیار سنگین است لذا چنان که رهبر معظم انقلاب تأکید فرموده اند، باید احساس کنیم دانش آموز آسیب دیده فرزند خودمان است و هم میزان دغدغه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: در بحث آسیب های اجتماعی، رویکرد ما باید پیشگیرانه باشد لذا چه بخواهیم و نخواهیم بخشی از دانش آموزان ما در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند لذا باید هم شناخت کافی از آسیب ها داشته باشیم و هم راه های پیشگیری را ارایه دهیم و هم ارجاع و پیگیری را در دستور کار قرار دهیم تا روند کاهشی آسیب ها را شاهد باشیم.

محمودزاده اذعان کرد: آموزش و پرورش در خط مقدم مبارزه با آسیب های اجتماعی قرار دارد و نگاه ما این است که با آسیب ها به گونه ای برخورد کنیم تا آسیب ها به حداقل برسد لذا انتخاب برخی مناطق به صورت پایلوت در سطح کشور با هدف تعمیم تجارب حاصله به سایر مناطق صورت می گیرد.

وی ادامه داد: ایجاد نظام شناسایی، طراحی مداخلات  به موقع و موثر، هم افزایی منابع و ایفای نقش اساسی باید به تاثیرگذاری لازم منجر شود.

معاون وزیر و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش، افزود: حدود یک میلیون دانش آموزان در مدارس فارس تحصیل می کنند لذا هر برنامه ای قرار است در راستای پیشگیری از آسیب ها صورت گیرد  باید در مدارس انجام شود بنابراین سایر دستگاه های  استان عضو ائتلاف نماد،  باید در مدارس برنامه ریزی و هزینه کنند.

وی ادامه داد: تبادل آمار و ارقام و اطلاعات بین آموزش و پرورش و سایر دستگاه های ذی ربط باید بیش از پیش صورت گیرد تا با انسجام و هم افزایی برنامه های پیشگیرانه محقق شود.

به گزارش سینا و به نقل از اداره اطلاع رسانی وروابط عمومی آموزش و پرورش فارس، محمودزاده تصریح کرد: انسجام و وحدت در روند اجرای برنامه های پیشگیرانه در راستای آسیب های اجتماعی باید نتیجه بخش باشد بنابراین اقدامات موثر باید روند افزایشی و میزان آسیب ها باید روند کاهشی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا