نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

حسین افشین: ایجاد مسیر پیاده روی هوشمند برای عامه مردم/ برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، اولیا و مربیان برنامه داریم

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا بر پیگیری اهداف هوش مصنوعی و آموزش آن به کودکان و نوجوانان تاکید کرد و گفت: هدف از راه اندازی پارک ملّی هوش مصنوعی درک عینی و ملموس عوم مردم از هوش مصنوعی است.

پریسا ساسانی: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور با رونمایی از سکوی ملی متن باز هوش مصنوعی با همیاری تیم پژوهشی این پروژه به وعده خود عمل کرد و به گفته حسین افشین تلاش بر این است که بر کاربرد هوش مصنوعی در میان عامه مردم تمرکز کند.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا با اشاره به پیدایش پدیده هوش مصنوعی در دهه 50 میلادی گفت: همانطور که می دانید هوش مصنوعی مقوله‌ای متعلق به امروز و دیروز نیست. بلکه از سال 1950 شروع شده و در سال 1956 عنوان هوش مصنوعی بر آن گذاشته شد و از سال 2010 رشد این پدیده به اوج خود رسید و نقطه ای که در ایران هوش مصنوعی آغاز به کار کرد در همین سال بود که امیدواریم با تلاش و بدون ایجاد حایشه و با کمک پژوهشگران دانشگاهی، شرکت‌های دانش‌بنیان، فناورانِ نوین و همچنین ایرانیان خارج از کشور که به در این حوزه کمک کردند؛ همچنان ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در این راستا همچنین از تجربه بین المللی دیگر کشورها در این زمینه استفاده می کنیم.

 

بیشتر بخوانید:

پارک ملّی هوش مصنوعی تمرکز بر کاربرد پذیری

 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به این نکته که پارک ملّی هوش مصنوعی در اراضی عباس آباد به عنوان بازوی اجرایی در اهداف مورد نظر در این حوزه عمل می‌کند؛ گفت: یکی از اهداف معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه هوش مصنوعی این است که مردم مقوله هوش مصنوعی را مللومس درک کنند.

افشین اظهار داشت: چندین بار گفته‌ام که خبر هوش مصنوعی از محتوای آن جلوتر است و این موضوع خطر شبه علم را به وجود می آرود در نتیجه یکی از کارهایی در پارک ملّی هوش مصنوعی انجام خواهد شد، ایجاد مسیر پیاده روی هوشمند برای عامه مردم است. به این معنا که بازدید کننده‌ها هوش مصنوعی را با پوست و جان خود دریافت و درک می کنند و امید است در سال جدید مسیر پیاده روی که روی تپه های عباس آباد قرار دارد به صورت هوشمند و ملموس برای مردم در دسترس باشد و نمونه‌های  موفقی از هوش مصنوعی را بسازیم.

وی در پاسخ به این سئوال که کودکان و نوجوانان به عنوان نیروهای انسانی از پارک ملّی هوش مصنوعی بهره مند می‌شوند؟ گفت: در این زمینه چند کار مهم و بنیادین باید انجام دهیم. نخست اینکه باید از سنین کودکی آموزش هوش مصنوعی را برای کودکان عملیاتی کنیم.

افشین گفت: از همین رو خدمت وزیر محترم آموزش و پرورش رسیدیم و موضوع  آموزش یک میلیون دانش آموز را مطرح کردیم و در ادامه محتوای درسی و آموزشی که معاونت علمی ریاست جمهوری به کمک برخی شرکت‌های دانش بنیان تهیه کرده از اول سال جاری 1 میلیون دانش آموز را از رده های 4 سال ت 15 سال آموزش می دهیم .

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور اظهار داشت: در کنار آموزش به دانش آموزان، اولیا و معلمان هم باید آموزش ببینند. به همین ترتیب یک بسته آموزشی هم برای معلمان در نظر گرفته‌ شده است که باید موافقت وزارت آموزش و پرورش روی این بسته آموزشی صورت گیرد تا در تابستان سال جاری معلمان هم آموزش ببنیند.

حسین افشین تاکید کرد: در واقع به دنبال این مهم هستیم که فهم هوش مصنوعی را در کودکان، اولیا و به طور کلی در مردم به طور عام افزایش دهیم و فکر می کنم مهم اجرایی شود؛ به سرعت پیشرفت خواهد کرد و یکی از کارهایی که سکوی ملّی متن باز هوش مصنوعی انجام می دهد این است که نوجوانان یاد می گیرند چگونه به این سکو ماژول اضافه کنند. زیرا بچه های دهه های جدید بسیار باهوش هستند و باید امکانات توسعه را در اختیار آنها قرار گیرد تا موتور پیشران کشور شوند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس ‌جمهور خاطر نشان کرد: به اعتقاد من  هم نمونه هایی که مردم باید ببیینند را باید ایجاد بکنیم و هم باید آموزش در این زمینه را به شکل جدی ادامه دهیم و معاونت علمی ریاست جمهوری برای همه موارد ذکر شده برنامه دارد و در حال پیگیری است و همچنین بنده شخصا این موارد را پیگیری می کنم.

 

خروج از نسخه موبایل